Najbolje zombi društvene igre

Dobrodošli u svijet opasnosti i preživljavanja uz društvenu igru zombi.
Ova igra će vas odvesti u postapokaliptični svijet pun zombija gdje ćete se morati boriti za svoj život i resurse. Okupite svoj tim, razvijte strategiju i donosite ključne odluke kako biste preživjeli i pobijedili zombi apokalipsu. Bez obzira jeste li ljubitelj horor žanra ili jednostavno tražite adrenalin i uzbuđenje, društvena igra zombi će vas držati na rubu sjedala i pružiti vam nevjerojatno iskustvo.

Sadržaj

Dead of Winter: A Crossroads Game • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Društvena igra Zombi zahtijeva suradnju i hrabrost kako bi se preživjelo u okruženju punom kriza i izazova. Jedna od najpoznatijih igara koja donosi ovu vrstu iskustva je “Dead of Winter: A Crossroads Game”, koju je 2014. godine izdao Plaid Hat Games. Ova taktička igra je namijenjena 2-5 igrača i traje između 60 i 120 minuta. Kategorizirana je kao igra s tematskim pristupom i spaja razne mehanike kao što su akcijski bodovi, kretanje po područjima, bacanje kockica, upravljanje rukom, narativni izbori te odabir igrača koji se temelji na sreći. “Dead of Winter” se također ubraja u kategorije bluffanja, dedukcije, horora i igara sa zombijima.

Društvena igra “Dead of Winter: A Crossroads Game” je stekla pozitivne ocjene među obožavateljima i recenzentima, a njezina razina složenosti je umjerena. Ova igra je pravi psiho-survival u mračnom, apokaliptičnom svijetu u kojem preživjeli moraju suočiti s brojnim prijetnjama i suočiti se sa svojim vlastitim psihičkim imperativima. Ono što je posebno zanimljivo u ovoj igri je činjenica da igrači zajedno rade prema jednoj zajedničkoj uvjetnoj pobjedi, ali svaki igrač također ima svoj tajni osobni cilj koji može biti suprotstavljen općem cilju. Ovo stvara napetost i intrigu među igračima jer moraju odabrati između onoga što je najbolje za zajednicu i onoga što je najbolje za njih same.

“Dead of Winter: A Crossroads Game” je iskustvo koje se može doživjeti jedino kroz stolne igre. Ova igra je vrlo pričama usredotočena i pruža igračima dojmljive odluke koje često za posljedicu imaju teške posljedice u igri. Uz bogatu tematiku, igrači se suočavaju s vanjskim prijetnjama, krizama, traže hranu i potrepštine te pokušavaju održati visoku razinu moralnosti unutar svoje skloništa. Nema sumnje da će ova igra donijeti mnogo nepredvidljivih trenutaka i izazvati razne emocije među igračima.

“Dead of Winter: A Crossroads Game” je odličan izbor za sve ljubitelje zombi tematike. Ova igra pruža zanimljivu mešavinu taktičkih odluka, napetosti između igrača i bogate tematike koja će oduševiti svakog igrača koji želi osjetiti kako je to preživjeti u svijetu zombija. Bez obzira jeste li novi u svijetu društvenih igara ili ste iskusni igrač, “Dead of Winter: A Crossroads Game” pružit će vam nezaboravno iskustvo i priliku da se suočite s izazovima koji vam samo ova igra može donijeti.

Dead of Winter: A Crossroads Game Društvena Igra

Dead of Winter: The Long Night • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dead of Winter: The Long Night je samostalna ekspanzija igre Dead of Winter: A Crossroads Game. Ova igra predstavlja Raxxon lokaciju u kojoj će se užasni eksperimenti izliti u grad ako igrači ne mogu da ih zaustave. Igra postavlja igrače na novu koloniju u kojoj će morati da prežive sa novim preživelima suočeni s novim izazovima. Da li ćete uspeti da se odbranite od napada drugih kolonija? Hoćete li istraživati Raxxon farmaceutsku lokaciju i otkriti moćne predmete, ali istovremeno osloboditi jače neprijatelje? Ili ćete unaprediti svoju koloniju kako biste je bolje zaštitili od povećane nežive građe? To su sve izbori koje možete napraviti u ovom novom setu, a ako želite, možete čak i spojiti preživele i karte iz originalnog seta kako biste povećali raznolikost. Dead of Winter: The Long Night je odličan izbor za listu društvenih igara o zombijima jer kombinuje elemente taktičkog upravljanja resursima, saradnje i borbe za opstanak u postapokaliptičnom svetu punom zombija. Zahvaljujući tematskom dizajnu igre, igrači će se zaista osetiti kao da su deo jedne uznemirujuće zombi apokalipse. Sa mehanikama kao što su akcione tačke, pomeranje po područjima, saradnička igra i bacanje kockica, igra donosi raznovrsne načine igranja koji će zadržati pažnju igrača tokom celog iskustva. Dead of Winter: The Long Night je igra koja će pružiti uzbudljivo iskustvo uživanja u društvenim igrama uz zombi tematiku.

Dead of Winter: The Long Night Društvena Igra

Zombie Kidz Evolution • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 5-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ćemo govoriti o jednoj zanimljivoj društvenoj igri koja spada u poddomenu Dječje igre, obiteljske igre, a tema igre su – zombiji! Riječ je o igri pod nazivom Zombie Kidz Evolution. Ova relativno nepoznata igra, izdana 2018. godine od strane izdavačke kuće Le Scorpion Masqué, osvojila je srca mnogih fanova, te ima izvrsne ocjene u recenzijama. Osim toga, razina kompleksnosti igre je prilično jednostavna, što čini ovu igru savršenom opcijom za djecu i obitelji koje uživaju u strašnim avanturama.

Zombie Kidz Evolution je prva igra tog tipa koja ima “legacy” stil igranja, a osnovna mehanika slična je naslovu Zombie Kidz iz 2013. godine. Međutim, stvari će se brzo razvijati! U igri, mladi igrači se nalaze u školi kada zombiji počnu napadati, prodirući kroz ulaze i blokirajući put do učionica. Igrači se kreću kroz prostorije i ulaze kako bi eliminirali zombije i održali zalihu zombija punom. Ako zombi mora ući u školu, ali nijedan nije dostupan, škola je preplavljena i igrači gube. Da bi pobijedili igru, igrači trebaju blokirati svaki od četiri ulaza, jer je čuvar očito napustio položaj i prepustio školu propasti.

No, ono što čini ovu igru posebnom je njezin razvojni aspekt. Dok su igrači sve bolji, mogu izvršiti misije, pratiti svoj napredak putem sistema odličja nalik video igrama i otvarati omotnice koje sadrže novi materijal za igru, podižući time izazov s kojim se suočavaju, ali i pružajući im nove moći i nove junake. Ova kombinacija zarazne igre sa zombijima i korak-po-korak evolucijom pruža igračima jedinstveno iskustvo koje će ih zadržati za stolom satima.

Ova zanimljiva mješavina mehanika igre, kao što su kretanje po područjima, suradnja među igračima, bacanje kockica, evolucija igre i varijabilne moći igrača, čini Zombie Kidz Evolution izuzetno uzbudljivom igrom za sve uzraste. S različitim mogućnostima evolucije i otvaranja novog materijala, svaka igra pruža novo iskustvo i održava igrače u igri, pomažući im da razviju strategiju i timski rad. Stoga, ova igra zasluženo se nalazi na našoj listi društvenih igara s tematikom zombija, kao izbor koji će donijeti sate zabave i napetosti za cijelu obitelj!

Zombie Kidz Evolution Društvena Igra

Dawn of the Zeds (Third Edition) • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dawn of the Zeds (Treće izdanje) je igra koja je relativno nepoznata, ali to ne znači da ne zaslužuje svoje mesto na ovom popisu društvenih igara sa temom zombija. Ova igra, objavljena 2016. godine od strane Victory Point Games, pruža izuzetno uzbudljivo iskustvo za 1 do 5 igrača u trajanju od 90 do 120 minuta. Sa visokim nivoom kompleksnosti, ova igra garantuje izazov čak i najiskusnijim igračima.

Dawn of the Zeds je smeštena u izmišljenom gradu Farmingdale koji je zahvaćen opasnom epidemijom zombija. Vi ste jedan od hrabrih igrača koji moraju da preuzmu kontrolu nad odbranom grada i da zaustave napredovanje zombija. Zahvaljujući mehanicima kao što su bodovi akcije, kampanja/borbeni kartici, kooperativna igra, bacanje kockica, kretanje kroz špil karata i kretanje od tačke do tačke, igra vam omogućava razne strategije i taktike u borbi protiv zla.

Dawn of the Zeds nudi duboku i intrigantnu tematiku horora od zombija, a kvalitetni materijali i impresivne ilustracije doprinose atmosferi igre. Iako je relativno nepoznata, ova igra je dobro ocenjena od strane fanova i recenzenta, što je jasan pokazatelj kvaliteta. Ako ste ljubitelj zombi žanra ili tražite izazovnu i tematski bogatu društvenu igru, Dawn of the Zeds definitivno zaslužuje vašu pažnju.

Dawn of the Zeds (Third Edition) Društvena Igra

Zombicide: 2nd Edition • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Zombicide: 2nd Edition je napeta i uzbudljiva društvena igra koja će zagolicati maštu svih ljubitelja tematskih igara u kojima se bore protiv zombija. Ova relativno nepoznata igra je objavljena 2021. godine od strane CMON Global Limited. Unatoč tome što je manje poznata, Zombicide: 2nd Edition je stekao veliku popularnost među fanovima i dobio odlične ocjene. Njegova umjerenost složenosti omogućava igračima svih razina iskustva da uživaju u ovom zahtjevnom izazovu.

U ovoj verziji Zombicidea, igrači se stječu u ulozi preživjelih koji moraju surađivati kako bi preživjeli i napredovali u svijetu koji je preplavljen zombijima. Atraktivni elementi igre uključuju taktičke poteze, interakciju s okolinom i mnoštvo adrenalinskih trenutaka. Kroz 25 različitih scenarija povezanih s pričom, igrači će istraživati zaražene gradove i tražiti oružje i opremu za borbu protiv nemrtvih.

Zombicide: 2nd Edition nudi nekoliko zanimljivih mehanika, poput dodjele akcijskih bodova, gdje igrači pažljivo biraju svoje poteze, bacanja kockica za određivanje ishoda borbe i avanture na modularnoj ploči s više mapa. Također, igra sadrži bogatu ponudu minijatura i priču koja će držati igrače napetima i zainteresiranima za cijelo vrijeme.

Ova igra se savršeno uklapa u temu ovog članka, jer kombinira elemente borbe, horora i opasnih zombija. Nudi igračima jedinstveno iskustvo u kojem mogu putovati kroz nevjerojatno detaljan svijet pun opasnosti. Zombicide: 2nd Edition omogućava igranje od 1 do 6 igrača, tako da je savršen izbor kako za veće grupe igrača tako i za timske avanture. Zaigrajte Zombicide: 2nd Edition i pripremite se za adrenalin i neizvjesnost dok se borite protiv zombi apokalipse.

Zombicide: 2nd Edition Društvena Igra
Leo Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!