Najbolje dječje društvene igre

Dobrodošli u svijet dječjih društvenih igara! Ako tražite igre koje će vašem djetetu pružiti ne samo zabavu, već i priliku za učenje i razvoj različitih vještina, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najkreativnije i edukativne igre koje su posebno osmišljene za djecu. Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje potiču maštu, razvijaju motoričke sposobnosti ili potiču socijalnu interakciju, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će zadovoljiti sve potrebe i interese vašeg djeteta.

Sadržaj

Zombie Kidz Evolution • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 5-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Djeca su uvijek zainteresirana za nove avanture i izazove, a Zombie Kidz Evolution im nudi upravo to! Ova dječja društvena igra iz 2018. godine privukla je pažnju publike i kritičara i zasluženo se našla na našem popisu dječjih društvenih igara. Igra je jednostavna za igranje, ali intrigantna u svojim mehanikama.

U Zombie Kidz Evolution, igrači se suočavaju s invazijom zombija koji su se probili u školu i blokirali ulaze prema učionicama. Cilj igre je zaustaviti zombi napad i osigurati da škola ostane sigurna. Igrači će se kretati kroz prostorije i ulaze kako bi eliminirali zombije i održali zalihu zombija na prihvatljivoj razini. Ako zombi mora ući u školu, a nijedan zombi nije dostupan, igrači gube. Kako bi pobijedili, igrači moraju zaključati sva četiri ulaza, jer školski čuvar odustaje od dužnosti i prepušta školu zombijima.

Ono što ovu igru čini posebnom jest njen “legacy” stil igranja. Kako igra napreduje, igrači će moći završiti misije, pratiti svoj napredak putem trofej-sticker sustava inspiriranog video igrama i otvarati omotnice s novim materijalom za igru. Svaka nova omotnica donosi nove izazove, ali i nove moći i heroje koji će pomoći igračima u njihovom nastojanju da održe školu sigurnom.

Zombie Kidz Evolution je igra koja je istovremeno zabavna i intrigantna za djecu, a njezin jednostavan pristup i dinamika čine je idealnom odabirom za našu listu najboljih dječjih društvenih igara. Uz nju, djeca će doživjeti pravu avanturu s puno akcije i taktiziranja.

Zombie Kidz Evolution Društvena Igra

Rhino Hero • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 5-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Rhino Hero je jedna od manje poznatih igara koja je svakako vrijedna pažnje za sve mališane. Ova igra koju je objavila HABA 2011. godine, pridobija sve više fanova i pozitivne recenzije. Njezina jednostavnost u kombinaciji s izazovima koje pruža čini je idealnom za djecu, ali i za obiteljske večeri. U Rhino Hero, igrači su suočeni s hrabrim i izuzetno teškim nosorogom koji želi popeti se na visoku zgradu i preskočiti druge zgrade u jednom skoku. No, prije nego što to učini, morate izgraditi tu zgradu. Svaki igrač započinje s pet kartica krova i naizmjence dodaje zidove i krovove na zgradu. Uzbuđenje dolazi kada morate držati ruke mirno dok postavljate krovove, jer čak i najmanji pokret može uzrokovati da se čitava zgrada sruši! Pobjednik je prvi igrač koji uspije izgraditi sve krovne kartice, dok onaj tko uzrokuje da se zgrada sruši automatski gubi. Rhino Hero je nevjerojatno zabavna igra koja će izmamiti smijeh i natjecateljski duh kod svih igrača, neovisno o njihovom uzrastu. Sa svojim jednostavnim pravilima i brzim tempom igre, Rhino Hero je odličan izbor za sve one koji žele uživati u društvenoj igri s obitelji i prijateljima.

Rhino Hero Društvena Igra

ICECOOL • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljamo igru ICECOOL, manje poznatu igru koju je objavila Brain Games 2016. godine. Ova igra je namijenjena djeci i obiteljima, iako je može igrati bilo tko tko želi malo zabave. Igra traje između 30 i 40 minuta, tako da je idealna za kratke igraće sesije.

ICECOOL je igra koja vas poziva da se pridružite grupi mladih pingvina dok se pokušavaju domoći svoje omiljene hrane – ribe. Međutim, neki nestašni pingvini pokušavaju ukrasti ribu prije nego što započne ručak. Srećom, tu je “Hodnikar” koji je zadužen za red i koji će dobiti dodatnu ribu za svakog uhvaćenog nestašnog pingvina.

ICECOOL je igra u kojoj svaki igrač preuzima ulogu Hodnikara, čiji je cilj uhvatiti ostale pingvine i zaraditi bodove. Ostali igrači su “Trkači” koji će pokušati proći kroz vrata kako bi pokupili ribu i osvojili bodove. Kada Hodnikar uhvati svakog pingvina barem jednom ili kada neki od Trkača prođe kroz sva vrata s ribom, runda završava. Na kraju igre, pobjednik je igrač s najviše bodova na karticama ribe.

Igra koristi mehanike područnog kretanja, udaranja i “Take That”. Svaki igrač će morati vješto koristiti svoje vještine kako bi osvojio što više bodova u ovoj zabavnoj i uzbudljivoj igri. Pingvini se mogu udarati, skakati preko zidova i provlačiti kroz vrata na brz i zabavan način. ICECOOL je igra koja donosi izazov i smijeh u jednom pakiranju.

Ova igra je izvrsna opcija za našu listu dječjih društvenih igara zbog svoje jednostavnosti i zabavne igre. Djeca će uživati u zabrinjavajućem trku s pingvinima dok se bore za svoju omiljenu hranu. Osim toga, igra ima dobre ocjene i povratne informacije od fanova, što je uvijek dobar pokazatelj kvalitete. S ICECOOL-om možete donijeti puno smijeha i dobrih trenutaka u obiteljske igraće večeri.

ICECOOL Društvena Igra

Outfoxed! • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljamo relativno nepoznatu društvenu igru pod nazivom “Outfoxed!” koju je izdala kompanija Gamewright 2014. godine. Ova igra namijenjena je za 2 do 4 igrača, a prosječno vrijeme trajanja jedne partije je 20 do 30 minuta. “Outfoxed!” se smjestila unutar poddomene društvenih igara namijenjenih djeci, a uključuje nekoliko zanimljivih mehanika poput suradnje, dedukcije, bacanja kockica, pomaka po tabli i pamćenja. Kao i kod većine dječjih igara, kompleksnost ove igre je vrlo niska kako bi omogućila lako razumijevanje i uzbudljivo iskustvo za najmlađe igrače.

“Outfoxed!” je osvojio simpatije svojih obožavatelja, a i recenzije su ga vrlo pohvalile. No, što ga čini tako posebnim da je dospijela na našu listu najboljih dječjih društvenih igara?

U samoj igri započinjete istraživanje nestanka omiljenog potpuna naše glavne junakinje, gospođe Plumpert. Morate se brzo kretati po ploči kako biste prikupili važne tragove i koristili poseban skener dokaza kako biste isključili sumnjivce. No, morate biti brzi, jer krivac lisac bježi prema izlazu! Hoćete li uspjeti zaustaviti ovu gladnu uljeza prije nego što pobjegne ili ćete biti prevareni?

Igranje “Outfoxed!” je vrlo jednostavno i prilagođeno mlađim igračima. Ova igra potiče suradnju između igrača te, uz elemente dedukcije i pamćenja, razvija vještine timskog rada i logičkog razmišljanja.
Općenito, “Outfoxed!” je odličan izbor za svaku obiteljsku igraonicu jer nudi zabavno iskustvo za sve uzraste. Bez obzira na svoju relativno nepoznatost, ova igra zaslužuje biti dio našeg izbora najboljih dječjih društvenih igara!

Outfoxed! Društvena Igra

Ghost Fightin’ Treasure Hunters • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ćemo vam predstaviti jednu relativno nepoznatu igru koja je savršena za djecu – “Ghost Fightin’ Treasure Hunters” ili “Geister, Geister, Schatzsuchmeister!” kako se još naziva. Ova igra je iz 2013. godine i dolazi izdavačke kuće Mattel, Inc. Može je igrati 2 do 4 igrača, a vrijeme trajanja je oko 30 minuta.

“Ghost Fightin’ Treasure Hunters” spada u kategoriju dječjih društvenih igara te je idealna za cijelu obitelj. Ova igra ima razne mehanike, poput kooperativne igre, bacanja kockica, preuzimanja i dostavljanja predmeta te klasičnog gibanja i pomicanja. Kroz igru, igrači će se naći u mračnoj kući prepunoj duhova koji skrivaju vrijedne dragulje. Da bi uspjeli doći do svih osam dragulja i pobjeći iz uklete kuće, igrači će morati dobro surađivati.

Osim što je izuzetno zabavna, ova igra je i jednostavna za razumijevanje, što ju čini idealnim odabirom za djecu. Igrači bacaju kockicu kako bi odredili koliko će se polja pomaknuti i hoće li se na ploči pojaviti novi duhovi. Ako završe svoje kretanje na polju s blagom, mogu ga pokupiti i staviti u svoj ruksak. No, ako završe na polju s duhom, moraju se s njim boriti bacanjem posebne borben kockice. Ako izbace odgovarajući simbol, duh se uklanja s ploče.

Cilj igre je da svi igrači zajedno pokupe svih osam dragulja i bezbjedno pobjegnu iz uklete kuće prije nego što postane potpuno opsjednuta duhovima. No, budite oprezni jer, ako se na ploči pojavi šest ukaza, igra je izgubljena.

“Ghost Fightin’ Treasure Hunters” je zasigurno jedna od najzanimljivijih dječjih društvenih igara na tržištu. Njena jednostavnost i kooperativni pristup čine je idealnom za provođenje vremena s obitelji ili prijateljima. Njene avanturističke i fantazijske tematike oduševit će svako dijete. Neovisno o tome jeste li već ljubitelj društvenih igara ili tek počinjete istraživati taj svijet, “Ghost Fightin’ Treasure Hunters” će sigurno biti sjajan izbor za vašu kolekciju.

Ghost Fightin' Treasure Hunters Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!