Najbolje društvene igre doktora

Dobrodošli u svijet društvenih igara doktora! Ako tražite zabavu koja će vas pretvoriti u medicinskog stručnjaka, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje društvene igre doktora koje će vas provesti kroz različite medicinske scenarije i testirati vaše vještine brige o pacijentima, dijagnosticiranja i liječenja. Bez obzira jeste li ljubitelj medicine ili samo želite iskusiti kako je biti doktor na neko vrijeme, pripremite se za uzbudljivo putovanje kroz svijet društvenih igara doktora!

Sadržaj

Pandemic Legacy: Season 1 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Doktorske društvene igre imaju poseban šarm i izazov za sve ljubitelje društvenih igara. Jedna takva igra koju ne smijete propustiti je Pandemic Legacy: Season 1. Objavljena 2015. godine od strane Z-Man Games, ova igra će vas odvesti na uzbudljivo putovanje oko svijeta u kojem se borite protiv smrtonosnih bolesti.

Pandemic Legacy: Season 1 je kooperativna kampanjska igra koju će igrate kroz 12-24 sesija, ovisno o tome kako se vaša grupa snašla u igri. Na početku, igra sliči osnovnom Pandemic-u, u kojem tim specijalista za borbu protiv bolesti žuri protiv vremena da putuje svijetom, liječi žarišta bolesti i istražuje lijekove za četiri smrtonosne bolesti. Morate biti taktični i surađivati kako biste spriječili širenje epidemija i spasili čovječanstvo.

U svakom potezu, možete izabrati jednu od četiri akcije, kao što su putovanje, izgradnja istraživačkih stanica, liječenje bolesti ili pronalaženje lijeka. Svaki igrač ima posebne vještine koje će mu pomoći u ovim zadacima. Igra se razvija kroz mjesece, s postavljenim ciljevima za svaki mjesec. Ako uspijete u tim ciljevima, premještate se na sljedeći mjesec. No ako ne uspijete, imate drugu priliku i više sredstava za korisne događajne kartice.

Pandemic Legacy: Season 1 je jedinstvena igra jer uključuje elemente progresije. Tijekom kampanje, igra uvodi nova pravila i komponente, a vi ćete morati trajno mijenjati komponente igre – piskati karte, lijepiti naljepnice i pisati po njima. To znači da igra ostaje relevantna i izazovna dugoročno.

Pored toga, igra donosi i visokokvalitetnu temu. Borba protiv globalnih pandemija i spašavanje čovječanstva apsolutno je intrigantan i napet koncept koji će oduševiti sve ljubitelje medicinskih tema.

Pandemic Legacy: Season 1, igranje između 2 i 4 igrača i trajanje od 60-90 minuta, pruža izuzetan doživljaj i jedinstvenu igračku avanturu. S izuzetno visokim ocjenama od strane ljubitelja i recenzenata, ova igra je svakako izvrstan izbor za sve koji vole izazove, suradnju i uzbudljivu temu. Ne propustite priliku da postanete heroj koji spašava svijet od smrtonosnih bolesti u društvenoj igri Pandemic Legacy: Sezona 1.

Pandemic Legacy: Season 1 Društvena Igra

Pandemic Legacy: Season 2 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Doktorske igre su vrlo popularan žanr u svijetu društvenih igara, a jedna od najpoznatijih takvih igara je Pandemic Legacy: Sezona 2. Ova igra, koju je 2017. godine izdao Z-Man Games, pruža vam mogućnost da uđete u svijet nakon globalne pandemije koja je skoro uništila cijeli svijet. Smještena u postapokaliptičnom okruženju, ova igra vam omogućuje da budete dio tima spasilaca koji pokušavaju spasiti čovječanstvo od potpunog nestanka.

Pandemic Legacy: Sezona 2 je kooperativna igra za 2 do 4 igrača u kojoj svaki igrač preuzima ulogu spasioca koji putuje svijetom u potrazi za resursima i borbi protiv bolesti koje pustoše ostatke civilizacije. Ono što ovu igru čini posebnom je njezin “Legacy” aspekt, gdje se neke odluke koje donosite u jednoj partiji prenose na sljedeće partije, što znači da će svaka stolna igra biti jedinstveno iskustvo. Također, nijedna dva svijeta u Pandemic Legacy: Sezoni 2 neće biti ista, što igri daje veliku dozu ponovljivosti i izazova.

Jedan od ključnih mehanizama u ovoj igri je akcijski princip koji vam omogućuje da planirate i koordinirate svoje poteze s drugim igračima kako biste maksimalno iskoristili svoje resurse. Osim toga, igrači moraju dobro upravljati svojim kartama i resursima kako bi uspješno ispunili misije. Također, igra ima mehanizam “Pokupi i Dostavi” gdje morate prenositi resurse s jednog mjesta na drugo, kao i “Kretanje između točaka na karti” gdje se morate snalaziti po opustošenom svijetu.

Pandemic Legacy: Sezona 2 se može pohvaliti visokim ocjenama fanova i kritičara, s obzirom na njenu inovativnost i duboko uronjeni tematski svijet. Ova igra nudi izazovno iskustvo, ali s umjerenom razinom složenosti, što je čini privlačnom i za iskusne igrače i za početnike. Isto tako, njeni znanstveno-fantastični elementi i unikatna post-apokaliptična priča čine je savršenim dodatkom za listu društvenih igara doktora. Ako ste spremni za adrenalinsko putovanje u svijet bolesti i spasilačkih misija, Pandemic Legacy: Sezona 2 je igra koju ne smijete propustiti.

Pandemic Legacy: Season 2 Društvena Igra

Pandemic: Iberia • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Društvena igra doktora: Pregled igre Pandemic: Iberia

Danas ćemo vam predstaviti jednu manje poznatu, ali iznimno zanimljivu društvenu igru doktora – Pandemic: Iberia. Ova igra je izdana 2016. godine od strane Z-Man Games i namijenjena je za 2 do 5 igrača. Dok igrate Pandemic: Iberia, postat ćete dio tima medicinskih stručnjaka koji se bori protiv smrtonosnih bolesti koje haraju na Iberskom poluotoku u 19. stoljeću.

Pandemic: Iberia je igra iz područja strateških društvenih igara, a kombinira nekoliko različitih mehanika kako bi osigurala zanimljivo iskustvo igračima. Morat ćete koristiti svoje akcijske bodove i dobro upravljati kartama koje imate na raspolaganju kako biste se borili protiv bolesti. Također ćete graditi mrežu željeznica, putovati brodom i kočijom, sakupljati vrijedne resurse i distribuirati pročišćenu vodu kako biste zaustavili širenje zaraze.

Jedan od razloga zašto je Pandemic: Iberia odabran za našu listu društvenih igara doktora je njegova autentična i povijesno utemeljena postavka. Igra je smještena u 19. stoljeće, točnije 1848. godinu, u vrijeme kada se gradi prva željeznica na Iberskom poluotoku. Ova povijesna kulisa donosi posebnu atmosferu i omogućuje vam da istražite ovaj dio svijeta koji je rijetko obrađen u društvenim igrama.

Pandemic: Iberia je srednje kompleksna igra, što znači da će pružiti izazov čak i iskusnijim igračima, ali istovremeno ostaje pristupačna i prijateljska prema novim igračima. Ova kombinacija čini je savršenim izborom za druženje s prijateljima i obitelji.

Ova igra je dobila izvrsne ocjene i kritike od strane fanova, a to nije ni čudno kada uzmemo u obzir njezine jedinstvene mehanike i zanimljivu temu. Budući da se radi o kooperativnoj igri, igrači će morati surađivati i zajedno donositi odluke kako bi pobijedili. Ova vrsta gameplaya stvara vrhunsku atmosferu timskog rada i osjećaja postignuća kada uspijete zaustaviti epidemiju bolesti.

Ukratko, Pandemic: Iberia je izvrstan izbor za sve zaljubljenike u temu društvenih igara doktora. Kombinacija autentične povijesne postavke, zanimljivih mehanika i dinamičnog gameplaya čini je neodoljivom. Pripremite se za borbu protiv smrtonosnih bolesti na Iberskom poluotoku i pokažite svoje medicinske vještine!

Pandemic: Iberia Društvena Igra

Pandemic • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Pandemic je igra koju ćemo vrlo često vidjeti na popisima najboljih društvenih igara za doktore, i to s razlogom. Ova popularna igra objavljena 2008. godine pruža zanimljivu i izazovnu igračku avanturu za 2 do 4 igrača. Zahvaljujući svojim mehanikama, poput akcijskih bodova, suradničke igre, upravljanja rukom, pomaka točke na točku, prikupljanja setova i oznaka, Pandemic pruža jedinstveno iskustvo u kojem igrači moraju surađivati kako bi istrijebili različite smrtonosne bolesti prije nego što se prošire svijetom. Tijekom igre, igrači će putovati kroz svjetske metropole, liječiti zaraženo stanovništvo, otkrivati lijekove i graditi istraživačke postaje. No, pazite na karte Epidemije koje mogu iznenada ubrzati širenje bolesti. Ova dinamička igra zahtijeva strategiju, timski rad i brze odluke kako bi suzbili epidemiju i spasili svijet. Pandemic je dobio odlične ocjene od strane ljubitelja društvenih igara i stručnih recenzija, lakoća igranja je umjerena što je čini prikladnom za igrače svih razina vjestine. Sve u svemu, Pandemic je savršen izbor za listu najboljih društvenih igara za doktore jer omogućuje igračima da se osjećaju kao pravi heroji, liječeći bolesti i spašavajući svijet od epidemije.

Pandemic Društvena Igra

Pandemic: The Cure • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Pandemic: The Cure je manje poznata igra koju je izdao Z-Man Games 2014. godine za 2 do 5 igrača i s vremenom trajanja od 30 do 30 minuta. Ova društvena igra pripada poddomeni obiteljskih igara i igara strategije, a uključuje nekoliko interesantnih mehanika. Igra je osmišljena kao kooperativna igra u kojoj igrači pokušavaju spasiti svijet od četiri različite bolesti. Potrebno je održavati kritična žarišta pod kontrolom dok istovremeno istražujemo lijekove za ove bolesti.

Jedna od značajki ove igre je da se koriste kockice koje određuju dostupne akcije igračima. Mogućnosti su raznolike, uključujući putovanje među šest najvećih svjetskih populacijskih centara, tretiranje bolesti u trenutačnom području, prikupljanje uzoraka za daljnja istraživanja i razmjenu znanja kako bi se pomoglo u otkrivanju lijekova.

Ono što je zanimljivo je da svaki igrač preuzima drugu ulogu koja ima svoj jedinstven set kockica i sposobnosti. Na primjer, igrač koji igra kao dispečer može koristiti kockice da bi preletio druge igrače po ploči, dok je igrač koji igra kao medicinar posebno dobar u tretiranju bolesti. Igrači mogu koliko god puta žele bacati kockice, ali što više puta ponovno bacaju kockice kako bi postigli savršen potez, veća je vjerojatnost da će se dogoditi epidemija.

Glavni cilj igre je spriječiti širenje bolesti i istražiti ljekovite tvari. Postoji određena napetost u igri jer se na kraju svakog poteza bacaju “zarazne kockice” koje određuju vrstu i mjesto novo zaraženih područja. Ako se u nekom području nalazi više od tri kockice iste boje, dolazi do izbijanja epidemije koji se širi na susjedna područja. Ako se dogodi previše izbijanja, previše ljudi bude zaraženo ili se brzina širenja bolesti poveća, svi igrači gube. Međutim, ako igrači uspiju otkriti lijekove za četiri bolesti, svi pobjeđuju i čovječanstvo je spašeno!

Pandemic: The Cure je jedna od igara koja je popularna među igračima, a pridružuje se drugim poznatim igrama u seriji Pandemic. Ona kombinira zabavu bacanja kockica s taktičkim odlukama koje igrači moraju donijeti kako bi spasili svijet od pandemije. Ova igra je sjajan primjer za našu listu društvenih igara koje su vezane za medicinu.

Pandemic: The Cure Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!