Najbolje društvene igre o filmu

Uživajte u filmskom iskustvu i natjecanju s prijateljima uz film društvenu igru.
Ova igra će vas odvesti u svijet vaših omiljenih filmskih naslova dok se natječete s drugim igračima kako biste osvojili titulu najvećeg filmskog znalca. Testirajte svoje znanje o filmovima, glumcima i filmskim citatima dok se zabavljate i uživate u nevjerojatnoj atmosferi. Bez obzira jeste li filmski entuzijast ili jednostavno tražite novu i zabavnu društvenu igru, film društvena igra će vam pružiti nevjerojatno iskustvo i priliku da pokažete svoje filmsko znanje.

Sadržaj

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dune: Imperium je društvena igra koja je izazvala veliko zanimanje među igračima od samog izlaska 2020. godine. Ova igra, inspirirana slavnom franšizom Dina, omogućuje igračima da se užive u svijet epske priče putem strategije i taktike. Uloga vođe Ujedinjenih kuća Lansraada je na vama, vaš zadatak je uzdignuti svoj barjak i sakupiti snage kako biste se suprotstavili nadolazećem ratu na planeti Arrakis, poznatijoj kao Dina. Kako igra odmiče, morat ćete mudro koristiti svoje karte i agente kako biste postigli svoje ciljeve.

Jedna od najzanimljivijih stvari kod Dune: Imperium je kombinacija deck-building mehanike i postavljanja radnika. Svaki igrač počinje s jedinstvenom vođom i istim skupom karata, a svaka odluka koju donesete prilikom pridobivanja karata i gradnje svog špila utjecat će na vaše jačine i slabosti. Karte vam omogućuju slanje agenata na različite prostore ploče, a način na koji se vaš špil razvija utječe na vašu strategiju. Možete postati moćni vojni vođa, sposoban rasporediti više trupa od svojih protivnika. Ili, možete sakupiti karte koje vam pružaju prednost kod četiri političke frakcije prisutne u igri: Carstva, Prostornog Gilda, Bene Gesserita i Fremenovih plemena. Ovo donosi dodatnu dubinu igri i potiče igrače na različite pristupe.

Što se tiče same igre, nećete igrati cijelu ruku karata odjednom. Umjesto toga, na početku svakog kruga izvlačite ruku karata i naizmjenično igrate s drugim igračima, izvodeći jedan potez s jednim agentom (igranje jedne karte za slanje jednog agenta na ploču igre). Kada je vaš red i nemate više agenata za postavljanje, izvodite potez Otkrivanja, otkrivajući ostatak svojih karata koje će vam donijeti Persuaziju i Mačeve. Persuazija se koristi za dobivanje novih karata, a Mačevi pomažu vašim trupama u borbi za nagrade u trenutnom krugu koje su prikazane na otkrivenoj karti Konflikta.

Dune: Imperium je kompleksna igra s mnogo različitih strategija i načina igranja. Iako će vam trebati neko vrijeme da savladate sve njene tajne, zadovoljstvo će biti nagrađeno kada se duboko uronite u političke intrige, vojne sukobe i trgovinu začinom. Za ljubitelje Dune franšize i one koji vole taktičke igre s političkim elementima, Dune: Imperium je izvrstan izbor. Stoga ne čudi što se ova igra našla na popisu najboljih društvenih igara tematskih na film.

Dune: Imperium Društvena Igra

Star Wars: Rebellion • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 180-240 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Star Wars: Rebellion je filmska društvena igra koja je zasigurno osvojila srca ljubitelja Star Wars sage. Ova epska igra donosi nam sukob između Galaktičkog Carstva i Rebelijeu koje moramo kontrolirati. Sa preko 150 plastičnih figurica i dvije ploče koje prikazuju trideset i dvije najznačajnije galaktičke lokacije, igra ima ogroman opseg. Ipak, unatoč toj velikoj skali, igra ostaje vrlo osobna, filmska i herojska.

Kao igrač morate se prilagoditi svojoj ulozi – kao Imperijalni igrač, imate na raspolaganju moćnu vojsku Stormtroopera, zvjezda razarače, Tie lovce i čak i Death Star. Snuffing out the budding Rebel Alliance by finding its base and obliterating it is your main goal. S druge strane, kao pobunjenički igrač, morate koristiti svoju vještinu diplomatskog nagovaranja i uskogrudne vojne akcije da biste preživjeli i osvojili povjerenje planeta kako biste izazvali pobunu galaksije.

Ovisno o kojoj strani igrate, možete koristiti ikonske like kao što su Leia Organa, Mon Mothma, Darth Vader i mnogi drugi. Igra pruža osjećaj autentičnosti dok igrači prolaze kroz ključne događaje i scene iz originalne trilogije. Možda ćete poslati Lukea Skywalkera na Dagobah na školovanje, ili postaviti Han Sola u zamku koja ga zaledi u karbonit.
Star Wars: Rebellion je zapanjujuća igra koja svojim tematskim i epskim pristupom opravdava svoje mjesto na ovoj listi film društvenih igara.

Star Wars: Rebellion Društvena Igra

Star Wars: Imperial Assault • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Star Wars: Imperial Assault je popularna igra iz 2014. godine koju je izdala Fantasy Flight Games. Ova taktička igra osvojila je srca fanova i osvojila visoke ocjene zbog svoje kompleksnosti i tematske dubine. Sa svojim intenzivnim ratnim sukobima i misijama, ova igra odvodi igrače u uzbudljivu galaktičku bitku između Rebel Alliance i Galactic Empire.

Izgrađuje se u teglama i fantastičan je za igranje uz prijatelje jer može podržavati do pet igrača. Sadrži različite mehanike, uključujući bacanje kockica, potezanje karata i upravljanje likovima na modularnoj ploči. Kao što samo ime sugeriše, Star Wars: Imperial Assault donosi autentičnost svijeta Star Warsa na stolnu igru, pružajući igračima osjećaj sudjelovanja u filmskom spektaklu.

Jedan od ključnih elemenata ove igre je njezina tematska dubina. Sa elementima uloge i naglaskom na priču, Imperial Assault omogućuje igračima da iskuse scenarije koji su izravno inspirirani ratovima iz originalne trilogije Star Warsa. U kampanjskom načinu igre, igrači mogu sudjelovati u epskoj priči postavljenoj u Star Wars svemiru, dok se u načinu igre u sukobu nadmeću u taktičkim bitkama licem u licu. Omogućava vam stvaranje svojih jedinstvenih strategija i razvijanje svojih vještina dok se priča odvija.

Star Wars: Imperial Assault ne samo da pruža duboku i intrigantnu igru, već također ima impresivnu produkciju, uključujući figure, karte i modularnu ploču. Ova igra je pravi klasik za sve ljubitelje Star Warsa i društvenih igara, pružajući im priliku da urone u bogatstvo ovog popularnog univerzuma i dožive svjetove Ratova zvijezda na potpuno nov način. Stoga ne čudi što je Star Wars: Imperial Assault uključen u ovu listu film društvenih igara, jer donosi filmsku akciju, taktičku dubinu i uzbudljivost koji će svakog igrača ostaviti zadovoljnim.

Star Wars: Imperial Assault Društvena Igra

Battlestar Galactica: The Board Game • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Battlestar Galactica: The Board Game je izuzetno zanimljiva društvena igra koja je izazvala veliko oduševljenje među fanovima i dobila odlične recenzije. Igra je inspirirana popularnom SF serijom Battlestar Galactica i stavlja igrače u ulogu omiljenih likova iz serije. Svaki lik ima svoje specifične sposobnosti i slabosti, a svi igrači moraju surađivati kako bi čovječanstvo imalo ikakvu šansu za preživljavanje. Međutim, u svakoj igri jedan ili više igrača tajno podržava Cylone. Igrači moraju pokušati otkriti izdajnika dok se suočavaju s nestašicama goriva, kontaminiranom hranom i političkim nemirima koji prijete da će uništiti flotu.

Battlestar Galactica: The Board Game spada u kategoriju tematskih igara i nudi nekoliko zanimljivih mehanika. Igra kombinira kretanje po područjima, bacanje kockica, upravljanje rukom karata, tajne uloge, posebne sposobnosti koje se koriste samo jednom tijekom igre i elemente uloge. Ove mehanike stvaraju napetost i dramu tijekom igre, dok igrači moraju donositi odluke koje utječu na cjelokupnu sudbinu čovječanstva.

Unatoč svojoj kompleksnosti, Battlestar Galactica: The Board Game je igra koju je lako savladati i uživati ​​u njenom igranju. Igra traje između 2 i 3 sata, tijekom kojih igrači moraju surađivati, planirati strategiju i donositi odluke koje će imati dugoročne posljedice. Dinamika igre je uvijek drugačija, jer se svaka igra odvija na drugačiji način, ovisno o potezima igrača i tajnim ulogama.

Battlestar Galactica: The Board Game je odličan izbor za listu film društvenih igara zbog svoje tematske vjernosti seriji, dubokog taktiziranja i mogućnosti razvijanja priča tijekom igre. Igrači će biti uvučeni u svijet borbe za preživljavanje čovječanstva i izdaji koja leži u samim njihovim redovima. Bilo da ste obožavatelj serije ili samo ljubitelj dobro osmišljenih tematskih igara, Battlestar Galactica: The Board Game definitivno neće razočarati.

Battlestar Galactica: The Board Game Društvena Igra

Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game je društvena igra koja će oduševiti ljubitelje filmske franšize Alien. Ova igra pruža potpuno kooperativno iskustvo u kojem će igrači morati surađivati kako bi preživjeli napade horde alienskih čudovišta. Uz originalnu umjetnost inspiriranu filmovima, ova igra jamči neprekidnu napetost i uzbuđenje.

Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game je igra u kojoj ćete preuzeti ulogu protagonista poput Ripley, Dallasa, Bishopa i Korporala Hicksa. Vaš zadatak će biti regrutirati karte iz centralne selekcije kako biste poboljšali svoj špil i porazili karte Xenomorpha koje se dodaju na centralnu igraću ploču. Ova igra kombinira elemente izgradnje špilova i kooperativnog igranja te pruža dinamičan i zanimljiv gameplay za 1 do 5 igrača.

Legendarna Encounters: An Alien Deck Building Game donosi pregršt originalnih umjetničkih karata, kao i igraću ploču u punom bojanju. Pravila igre su jasna i jednostavna za razumijeti, a organizacija karata olakšana je uz pomoć umetaka koji se mogu ukloniti ili prilagoditi prema vašim željama.

Ova igra je odličan izbor za sve ljubitelje filmskih društvenih igara. Sa svojom izvanrednom umjetnošću, dinamičnim i kooperativnim gameplayom, Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game pruža jedinstveno iskustvo i nevjerojatnu napetost. Bez obzira jeste li fan Alien franšize ili samo tražite izazovnu i kvalitetnu igru, ova igra će vam pružiti nezaboravne trenutke u svijetu Alien univerzuma.

Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!