Najbolje društvene igre s dinosaurima

Ako ste oduvijek bili fascinirani dinosaurima i želite pronaći društvenu igru koja će vas odvesti u svijet praistorijske avanture, onda ste na pravom mjestu! U ovom blogu istražit ćemo najbolje društvene igre s dinosaurima koje će vam omogućiti da istražite svijet ovih izumrlih divova, upoznate različite vrste i doživite uzbuđenje praistorijskog doba.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrom koja simulira iskopavanje fosila, borbu između dinosaura ili istraživanje njihovog staništa, naš popis će vam pružiti raznolike opcije koje će ispuniti vašu ljubav prema dinosaurima. Pripremite se za nevjerojatno putovanje kroz vrijeme uz društvene igre s dinosaurima.

Sadržaj

Dominant Species • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 120-240 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Dominant Species je društvena igra koja nas vodi natrag u daleku prošlost, točnije u 90.000 pr. Kr., tijekom velike ledenog doba. Ova igra nas stavlja u ulogu šest različitih životinjskih vrsta – sisavaca, gmazova, ptica, vodozemaca, pauka ili insekata. Svaka od tih vrsta počinje igru u relativnoj ravnoteži u odnosu na ostale. No, ta ravnoteža neće dugo trajati jer je ovo igra “preživljavanja najjačega”. Vaš cilj će biti da postanete dominantni na što više različitih terenskih pločica kako bi ostvarili moćne kartične efekte. Također, pokušat ćete razmnožavati svoju vrstu kako biste zaradili bodove za svoju životinju. U tome će vam pomoći specijacija, migracija, adaptacije i druge akcije. Sve to vodi do konačne faze igre – posljednjeg uzdizanja ledenog doba – gdje će igrač s najviše bodova proglasiti svoju životinju Dominatnim bićem. No, budite brzi, jer postaje itekako hladno…

Dominant Species je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih igara koja je uvrštena u strategijski podžanr društvenih igara. Sudeći prema ocjenama obožavatelja i recenzijama, ova igra ima visoku razinu kompleksnosti, što znači da je pogodna za igrače koji vole dublje uživati u strategijskim izazovima. Iskustvo igranja ove igre neće biti jednostavno, ali će zasigurno biti izuzetno intrigantno i emotivno ispunjavajuće.

Dominant Species se ističe svojom zanimljivom mehanikom, koja uključuje pomicanje po šestokutnom terenu, te korištenje poteza i akcija kojima možete utjecati na razvoj vaše vrste i okoline. Kroz akcije poput specijacije, migracije i adaptacije, igrači moraju mudro postavljati svoje akcijske oznake kako bi optimizirali svoje postupke i ostvarili prednost u igri. Osim toga, postoji i mogućnost korištenja kartica s različitim efektima koje će poboljšati vaše mogućnosti tijekom igre.

Dominant Species je izvrstan izbor za tematski članak o društvenim igrama s dinosaurima zbog svoje prehistoricne tematike. U ovoj igri ćete doživjeti napetu borbu za preživljavanje tijekom velikog ledenog doba, suočit ćete se s izazovima transformacije okoline i pokušat ćete osigurati svoju dominaciju kao najmoćnija vrsta. Bez obzira na to jeste li ljubitelj dinosaura ili jednostavno tražite igru s dubokom tematikom i kompleksnim mehanikama, Dominant Species će vas sigurno privući svojom iznimno zanimljivom i izazovnom igrom.

Dominant Species Društvena Igra

Dinosaur Island • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U društvenoj igri s dinosaurima, Dinosaur Island, igrači će imati zadatak skupljati DNK, istraživati sekvence DNK izumrlih dinosaurusa, te potom kombinirati drevnu DNK kako bi oživjeli ove praistorijske stvorenja. Vješti kuhari dinosaurusa! Svi igrači će se natjecati tko će izgraditi najuzbudljiviji park svake sezone, te privući (i održati živima!) najviše posjetitelja svake sezone kada se park otvara.

U Dinosaur Island možete odlučiti hoćete li stvoriti jato Velociraptora. Zapravo bi to definitivno privuklo potencijalne posjetitelje, ali morate im osigurati dovoljno veliki prostor. I naravno, ne zaboravite unajmiti dovoljno puno osiguranja, jer ako ne, Velociraptori će se sigurno izvući i početi jesti vaše goste, a svi znamo kako to završava. S druge strane, možete se odlučiti za sigurniju opciju i uzgajati biljojede, ali onda nećete imati najuzbudljiviji park na svijetu (tužan smješak). Stoga, možda biste trebali kupiti jednu ili dvije cjelovite zavoje kako biste privukli posjetitelje na tradicionalan način?

Dinosaur Island je strategijska društvena igra koja nudi raznolike mehanike igre, poput akcijskih bodova, bacanja kockica, prihoda, sakupljanja setova, postavljanja pločica i postavljanja radnika. S igrom koja traje od 90 do 120 minuta, Dinosaur Island je izvrstan izbor za ljubitelje igara željnih izazova koji žele izgraditi spektakularni park sa živim dinosaurusima. Stoga ne čudi zašto je ova igra odabrana da se nađe na popisu najboljih društvenih igara s dinosaurima!

Dinosaur Island Društvena Igra

Endless Winter: Paleoamericans • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam predstavljamo društvenu igru s dinosaurima – Endless Winter: Paleoamericans. Ova manje poznata igra, objavljena 2022. godine od strane Fantasia Gamesa, pruža igračima jedinstveno iskustvo. Igra je namijenjena za 1 do 4 igrača i traje između 60 i 120 minuta. Endless Winter: Paleoamericans spada u područje strategijskih igara, a ističe se svojim inovativnim mehanikama: većinska kontrola područja, izgradnja špilova, skupljanje resursa i upravljanje rukom karata.

Ova igra je osvojila srca mnogih ljubitelja društvenih igara i naišla na odlične recenzije. Mjerilo njenog stupnja složenosti se može smatrati umjerenim, što je idealno za igrače koji vole izazov, ali i uživaju u uzimanju vremena za strategiju.

Endless Winter: Paleoamericans se odvija u Sjevernoj Americi, oko 10.000. godine prije Krista. Igrači vode razvoj svojih plemena kroz nekoliko generacija – od nomadskih lovaca-sakupljača do prosperitetnih plemenskih društava. Tijekom igre, plemena migriraju i naseljavaju nova područja, uspostavljaju kulturne tradicije, love prapovijesnu megafaunu i grade vječne megalitske strukture.

Endless Winter je euro-stil igra koja kombinira postavljanje radnika i izgradnju špilova na inovativan način. Svako kolo, igrači šalju članove svojih plemena na različite akcije i plaćaju za te akcije igranjem karata i trošenjem resursa. Karte plemena dodjeljuju dodatnu radnu snagu, dok karte kulture pružaju različite jedinstvene efekte. Kao alternativa, karte se mogu sačuvati za fazu Polumraka na kraju kruga, gdje se istovremeno otkrivaju kako bi se odredio novi redoslijed igrača i aktivirale razne bonusne akcije.

Igra ima intrigantnu kombinaciju međusobno povezanih sistema i mehanika, kao što su višenamjenske karte, utjecaj na područje, postavljanje pločica i skupljanje setova. Osim toga, postoji mnogo mogućih puteva prema pobjedi. Nakon četiri dinamična kruga, rezultati se zbrajaju i pleme s najviše bodova pobjeđuje!

Endless Winter: Paleoamericans je sjajan izbor za ljubitelje društvenih igara s dinosaurima. Njegove inovativne mehanike i duboki gameplay čine ga idealnom igrom za one koji uživaju u strategiji i istraživanju pretpovijesnih vremena. Bez obzira jeste li strastveni kolekcionar, borac za kontrolu teritorija ili majstor deck-buildinga, ova igra će vas oduševiti svojom igračkom raznolikošću i tematskom privlačnošću.

Endless Winter: Paleoamericans Društvena Igra

Raptor • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Društvena igra s dinosaurima koju želim predstaviti na ovoj listi je iznimno zanimljiva i manje poznata igra pod nazivom Raptor. Ova taktička igra, objavljena 2015. godine od strane Matagot izdavača, svakog igrača stavlja u ulogu znanstvenika i majke Raptora u intenzivnoj igri lovka i lovine.

Raptor je kartično-vođena igra na ploči s taktičkim elementima i prikrivenim potezima. Igrači koriste svoje karte kako bi premještali svoje figurice – znanstvenike i majku sa svojom mladunčadi – po ploči. Svako kolo, igrač koji je odigrao kartu najmanje vrijednosti može koristiti odgovarajuću akciju, dok njihov protivnik ima pokretne ili napadačke bodove jednake razlici između vrijednosti dvije karte.

Znanstvenici se mogu koristiti vatrom, kretati se džipom po stazi i čak zvati pojačanje, dok majka Raptora može sakriti u grmlju, vikati kako bi prestrašila znanstvenike i zvati svoju mladunčad.

Raptor je zaista sjajna igra koja pruža vrhunsku zabavu za dvoje igrača. Njena brza igra i taktički elementi čine je izuzetno dinamičnom. Uz to, tematski odabir dvoboja između znanstvenika i majke Raptora sa svojom mladunčadi savršeno se uklapa u temu ovog članka – društvene igre s dinosaurima. Raptor je pravi izbor za sve ljubitelje strategijskih igara koji žele doživjeti nevjerojatne avanture u svijetu pretpovijesnih divova.

Raptor Društvena Igra

Carcassonne: Hunters and Gatherers • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 35-35 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Carcassonne: Hunters and Gatherers je popularna igra iz 2002. godine koju je izdao Hans im Glück. Ova društvena igra, koja je deo Carcassonne serijala, odvija se u pradavnom dobu. Igra se sa 2 do 5 igrača, a trajanje partije je oko 35 do 45 minuta. Carcassonne: Hunters and Gatherers pripada podkategoriji obiteljskih društvenih igara, a mehanike uključuju većinu područja, dodavanje mapa i postavljanje pločica. Teme ove igre su prahistorijske, što je savršeno za ovaj članak o društvenim igrama s dinosaurima.

U ovoj igri igrači naizmjenično postavljaju pločice kako bi stvorili krajolik i postavljaju svoje meeplove kako bi skupili bodove. Igrač s najviše bodova na kraju igre postaje pobjednik. Međutim, umjesto gradova, cesta i farmi, Carcassonne: Hunters and Gatherers ima šume, rijeke, jezera i livade. Meeplovi igrača mogu predstavljati lovce (kada su postavljeni na livadama), sakupljače (u šumi) ili ribare (na riječnom segmentu). Također imaju i kolibe koje mogu staviti na rijeke ili jezera kako bi dobili ribu iz cijelog riječnog sustava.

Ova igra ima jednostavne mehanike i dobre ocjene korisnika. Carcassonne: Hunters and Gatherers nudi kombinaciju strategije i sreće dok igrači sukobljavaju svoje vještine izgradnje i taktike kako bi osvojili teren. Ova igra je odličan izbor za ljubitelje igara s dinosaurima jer pruža jedinstvenu perspektivu na život u pradavnom dobu. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni igrač, Carcassonne: Hunters and Gatherers će vam pružiti satima zabave i izazova.

Carcassonne: Hunters and Gatherers Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!