Najbolje društvene igre s kockicama

Ako volite zvuk kockica koje se kotrljaju po stolu, ovaj članak je za vas.
Od Monopola do Yahtzeeja, društvene igre s kockicama su klasici koji se nikada ne stare. Otkrijte najbolje društvene igre s kockicama koje će vas zabaviti satima. Pogledajte naš popis i pronađite svoju novu omiljenu igru s kockicama.

Sadržaj

Twilight Imperium: Fourth Edition • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 240-480 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Dobrodošli natrag, društveni igrači! Danas ćemo razgovarati o jednom od najznačajnijih naslova u svijetu društvenih igara – Twilight Imperium: Fourth Edition. Ova igra iz 2017. godine, koju je izdao Fantasy Flight Games, sigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje strategija. S obzirom na visok stupanj složenosti, ova igra je nezaobilazni izbor kada je tema našeg članka društvene igre s kockicama.

Twilight Imperium: Fourth Edition vodi nas u svijet osvajanja galaksije, gdje ćemo postati jedni od sedamnaest frakcija koje se bore za vlast uz pomoć vojne moći, političke manipulacije i ekonomskog pregovaranja. Sve ove frakcije pružaju potpuno drugačije iskustvo igranja, od skakanja kroz crvotočine s duhovima Creussa, do Haracen Hacana, gospodara trgovine i ekonomije. Svi se natječu za prijestolje na planetu Mecatol Rex, kako bi postali novi gospodari galaksije.

Ono što ovu igru čini posebnom je činjenica da ne postoji igra Twilight Imperium koja je ista kao bilo koja druga. Svaka nova galaktička era započinje konstrukcijom planske ploče s 51 svemirskim pločicama koje sadrže raznolike elemente kao što su nove plodne planete, supernove, asteroidna polja i gravitacijske riftove. Svaki igrač dobiva ruku ovih pločica i redom ih koristi kako bi oblikovao galaksiju oko Mecatol Rexa, planeta koji se nalazi u središtu ploče. Jedan ionizirani olujni oblak može blokirati napredovanje vaše rase kroz galaksiju, dok gravitacijski rift na povoljnom mjestu može štititi vas od najbližih neprijatelja. Doista, galaksija je vaša da oblikujete i dominirate njome.

Partija Twilight Imperium: Fourth Edition započinje odabirom jedne od osam strategijskih kartica koje određuju redoslijed igrača i dodjeljuju jedinstvenu strategijsku akciju vlasniku te kartice za tu rundu. Ove akcije mogu pružiti dodatne zapovjedne žetone ili omogućiti igraču kontrolu trgovine u cijeloj galaksiji. Nakon što su odabrane ove uloge, igrači redom premještaju svoje flote iz sustava u sustav, osvajaju nove planete za svoje carstvo i započinju rat i trgovinu s drugim frakcijama. Na kraju svakog poteza, igrači se okupljaju u velikom vijeću kako bi donijeli nove zakone i agende, mijenjajući tijek igre na nepredvidive načine.

Nakon što svi igrači završe svoje poteze, napreduju po stazi pobjede provjeravajući jesu li ostvarili ikakve ciljeve tijekom poteza i boduju ih. Broj ciljeva određuje se postavljanjem deset javnih ciljeva na početku svake igre, a zatim postupnim otkrivanjem tijekom svake runde. Svaki igrač također bira između dva nasumično odabrana tajna cilja na početku igre, koji donose bodove samo vlasniku tog cilja. Ti ciljevi mogu biti bilo što, od istraživanja novih tehnologija do osvajanja domaćeg sustava susjeda. Na kraju svakog poteza, igrač može ostvariti jedan javni cilj i jedan tajni cilj. Tijekom igre se otkrivaju sve više javnih ciljeva, a podjeljuju se i novi tajni ciljevi, što igračima pruža dinamički promjenjive ciljeve tijekom cijele igre. Igra se nastavlja sve dok jedan igrač ne ostvari deset bodova.

Twilight Imperium: Fourth Edition je iskustvo koje pruža duboko i slojevito igranje u svemirskom svijetu. Njegovi mehanizmi kao što su izbor strategija, kontrola teritorija, bacanje kockica i političko manipuliranje pružaju nevjerojatnu raznolikost u načinima igre. S bogatom temom galaktičkog osvajanja, ova igra privlači sve ljubitelje znanstvene fantastike i strategije koji žele uroniti u epiku koju pruža Twilight Imperium. Nema sumnje da je ova igra zasluženo na našem popisu najboljih društvenih igara s kockicama.

Twilight Imperium: Fourth Edition Društvena Igra

War of the Ring: Second Edition • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 150-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
War of the Ring: Second Edition je igra koju svaki zaljubljenik u društvene igre s kockicama treba isprobati. Ova igra, objavljena 2011. godine od strane Ares Games, donosi nam potpuno jedinstveno iskustvo u svijetu Posebnih War igara. Bez obzira jeste li obožavatelj romana Gospodar prstenova ili jednostavno tražite izazovnu i tematsku igru, ova igra vam neće razočarati. Sa svojom visokom razinom kompleksnosti, War of the Ring: Second Edition nudi duboko uronjenje u svijet Tolkienu i omogućuje vam da doživite epski sukob između Slobodnjaka i Sauronovih Armija uza sve najvažnije mehanike poput Action Drafting, Area Majority / Influence, Area Movement, Campaign / Battle Card Driven i Dice Rolling. Bez obzira jeste li obožavatelj bitaka ili volite taktičke izazove, ova igra pruža vam intenzivnu avanturu koja će vas držati za stolom satima. S visokom vrijednošću među fanovima i sjajnim recenzijama, War of the Ring: Second Edition je definitivno jedna od igara koju morate isprobati ako ste ljubitelj društvenih igara s kockicama.

War of the Ring: Second Edition Društvena Igra

Twilight Struggle • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Twilight Struggle je jedna od najpoznatijih društvenih igara sa kockicama koje će oduševiti sve ljubitelje strateških igara. Ova igra objavljena je 2005. godine od strane GMT Gamesa i namijenjena je za dva igrača. U igri se utjelovljujete u moćne suparničke sile – Sovjetski Savez i Sjedinjene Američke Države, gdje vodite rat političkim manipulacijama, špijuniranjem i diplomatskim manevrima. Ova igra je odabranja za našu listu društvenih igara s kockicama jer je izuzetno zahtjevna i kompleksna, te pruža izazov i protivnicima i iskusnim igračima. Twilight Struggle kombinira različite mehanike igre poput poteznih karata, upravljanja teritorijem, bacanja kockice te utjecaja na igru kroz igranje raznih događaja.

 
Twilight Struggle je igra koja će vas uvući duboko u svoj svijet intrigi i napetosti. Dok se borite da ostvarite svoje geopolitičke ciljeve, morat ćete donositi odluke koje će imati dugoročne posljedice na razvoj igre. Kako najbolje iskoristiti vaše karte i jedinice s obzirom na ograničene resurse? Kako iskoristiti povijesne događaje i trenutke napetosti kako biste preokrenuli tok igre u svoju korist? Sve su to pitanja koja morate uzeti u obzir dok strategizirate i planirate svoje poteze.

 
Twilight Struggle nudi nevjerojatnu dubinu igre i ogroman prostor za taktiziranje i razmišljanje. Ne samo da će vas ova igra držati na rubu sjedala tijekom cijeloga vremena, već će vas i educirati o ključnim povijesnim trenucima 20. stoljeća. Riječi kao što su Hladni rat, Kubanska raketna kriza i Vijetnamski rat samo su neki od tragova događaja koje ćete susretati u ovoj igri. Twilight Struggle ima velik broj fanova i visoke ocjene, upravo zbog svoje duboke strategije i izazova koji pruža.

 
Jedna od stvari koja čini ovu igru posebnom je njen dizajn i izgled. Osim prekrasnog svijeta i umjetničkog dizajna koji će vas uvući u priču, igra sadrži i kvalitetne komponente poput šarenih kockica, brojnih kartica s povijesnim događajima te kontrabale. Sve to doprinosi imerzivnom iskustvu i čini Twilight Struggle privlačnim izborom za sve ljubitelje društvenih igara s kockicama.

 
Iako je Twilight Struggle izuzetno kvalitetna igra, važno je napomenuti da je prilično kompleksna i ima dugotrajno vrijeme trajanja od 120 do 180 minuta. Stoga je ova igra najviše prikladna za iskusne igrače koji vole dublje i zahtjevnije strateške igre. Ako ste spremni na izazov i volite povijesne teme, Twilight Struggle će vam pružiti izuzetno uzbudljivo iskustvo društvene igre s kockicama. Zato je ova igra svakako vrijedna dodatka vašoj kolekciji društvenih igara.

Twilight Struggle Društvena Igra

The Castles of Burgundy • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
The Castles of Burgundy je jedna od najomiljenijih društvenih igara sa kockicama među ljubiteljima strategičnih igara. Ova igra iz 2011. godine objavljena od strane alea izdavačke kuće je odličan izbor za sve one koji uživaju u razvijanju strategija i gradnji naselja. Bez obzira na to je li prvi put igrate ili ste već veterani, ova igra pruža izazov i uzbudljive mogućnosti igre za 2 do 4 igrača. Prošarajte srednjovjekovnu Francusku dok gradite naselja, razvijate moćne dvorce, trgujete i otkrivate tajne puteve. Sa jednostavnim mehanikama kotrljanja kockica, postavljanja pločica i pokrivanja gridova, The Castles of Burgundy pruža igračima priliku za stvaranje svojih vlastitih strategija i taktika. Ova igra kombinuje elemente sreće, planiranja i taktike, što čini svaku partiju dinamičnom i zanimljivom. Bez obzira na to je li vaša igra kratka i intenzivna ili dugotrajna i detaljna, ova igra osigurava izvanrednu zabavu dok gradite i stječete moć u Burgundi.

The Castles of Burgundy Društvena Igra

Nemesis • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Igra Nemesis, koja je postala popularna od svojeg izlaska 2018. godine, jedna je od najzanimljivijih društvenih igara s kockicama na tržištu. Ova igra, objavljena od strane Awaken Realms, spada u područje tematskih igara te zahtijeva razmišljanje i taktičke odluke koje će igrače dovesti do pobjede. U Nemesisu se 1 do 5 igrača mora boriti za preživljavanje na svemirskom brodu inficiranom neprijateljskim organizmima. Cilj igre je ispuniti jedan od dva zadatka dodijeljena na početku igre i sigurno se vratiti na Zemlju. Tijekom igre, igrači će se susretati s brojnim preprekama poput skupina Intrudera (naziv koji su AI broda dodijelili vanzemaljskim organizmima), loše fizičke stanje broda, agendas koje svaki igrač ima kao tajnu informaciju, i naravno, nasumičnih događaja koji mogu naglo promijeniti tijek igre. Unatoč tim izazovima, igra Nemesis nudi iznimno zadovoljstvo, čak i kada najbolji planovi propadaju i kada se likovi susretnu s strašnom sudbinom. Zahvaljujući svojim mehanikama, poput kampanja, kooperativne igre, bacanja kockica, upravljanja kartama, skrivanja uloga i prekida igre, Nemesis je odličan izbor za sve ljubitelje avanture, horora, minijatura i znanstvene fantastike. Njegova ocjena među fanovima i recenzijama je iznimno visoka, baš kao i njegova razina povećane složenosti. Ukoliko ste spremni za zastrašujuće i izazovne svemirske avanture, Nemesis je igra koju ne smijete propustiti.

Nemesis Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!