Najbolje društvene igre s riječima

Riječi mogu biti jednako zabavne kao i bilo koja druga igra.
Ako volite izazove koji testiraju vaše vještine s riječima, ovo je članak za vas. Pogledajte naš popis najboljih društvenih igara s riječima i testirajte svoje vještine s riječima na nov i zabavan način. Bilo da volite klasične igre s riječima ili nešto sasvim novo, sigurni smo da ćete ovdje pronaći nešto što će vam se svidjeti.

Sadržaj

Decrypto • Broj igrača: 3-8


 • Trajanje igre: 15-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Decrypto je izuzetno popularna društvena igra koja je objavljena 2018. godine od strane izdavačke kuće Le Scorpion Masqué. Ova igra kombinuje elemente špijunaže i tajnih agenata sa veštinom komunikacije i logičkog zaključivanja.
U Decryptou se takmiče dva tima, a cilj je pravilno tumačiti šifrirane poruke koje vam predstavljaju članovi vašeg tima i istovremeno dešifrovati poruke koje dolaze od protivničkog tima. Svaki tim ima svoj ekran koji sakriva četiri kartice sa rečima, dok ostali članovi tima mogu videti samo brojeve na ovim karticama. Ova specifična mehanika omogućava tajnost unutar tima i izazov u komunikaciji sa članovima istog tima.
Decrypto je savršena igra za zabavna večernja druženja ili timsku izazovnu igru na društvenim događanjima. Iako igra ima ocene onih koji su je već igrali, takođe je primerena i za one koji su tek početnici u svetu društvenih igara. Prosečno vreme trajanja partije je od 15 do 45 minuta, što znači da je moguće odigrati više rundi u jednoj večeri.
Decrypto spada u kategoriju igara sa rečima, što je savršeno za našu temu “društvene igre s riječima”. Ova igra je odličan izbor za ljubitelje timskog takmičenja i za one koji uživaju u dešifrovanju i zaključivanju na temelju indirektnih davanja ulaznih informacija. Sa svojim intrigantnim konceptom i jedinstvenim mehanikama, Decrypto neće vas razočarati.

Decrypto Društvena Igra

Codenames • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Codenames je popularna društvena igra s riječima koja je osvojila srca mnogih igrača od njenog izlaska 2015. godine. Igra je objavljena od strane Czech Games Edition i odlikuje je jednostavnost i zabavnost. Ova igra pripada podgrupi “Party Games”, a nudi nam jedinstvenu kombinaciju mehanika, kao što su “Communication Limits”, “Memory”, “Push Your Luck” i “Team-Based Game”. Vjerujte mi, ova igra vam neće dosaditi!

U Codenamesu je cilj igre da vodeći zapovjednik vodi svoj tim do pobjede. Na početku igre, na stolu će biti postavljeno 25 kartica s različitim riječima. Svaka kartica ima odgovarajuću poziciju i predstavlja određenu boju. Važno je napomenuti da samo vodeći zapovjednik može vidjeti boje kartica. On treba dati upute svom timu na temelju riječi koje su mu dane, kako bi njegovi suigrači identificirali kartice svoje boje i osvojili igru. Sa svakom rundom, napetost se povećava, a timski izazov postaje još zanimljiviji!

Codenames ima impresivne ocjene i pozitivne kritike od strane igrača. Njegova enigma i intrigantnost čine je izvrsnim izborom za sve ljubitelje društvenih igara s riječima. Bez obzira jeste li novi u svijetu društvenih igara ili iskusni igrač, Codenames će vam pružiti izvanredno iskustvo i nevjerojatno mnogo zabave. Stoga ne propustite priliku da okušate svoju vještinu snalaženja među riječima i osvojite ovu vrhunsku igru koja je svakako suvereni izbor za našu listu društvenih igara s riječima!

Codenames Društvena Igra

Just One • Broj igrača: 3-7


 • Trajanje igre: 20-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Just One je popularna igra koja je osvojila srca mnogih zaljubljenika u društvene igre. Ova kooperativna igra podrazumijeva timski rad kako bi se otkrilo što više tajnovitih riječi. Glavni cilj je pronaći optimalnu sugestiju koja će pomoći vašem suigraču. No, budite jedinstveni jer će se svi identični prijedlozi odbaciti! Ova zabavna igra je idealna za veća društva, s mogućnošću igranja od 3 do 7 igrača. Za samo 20 do 60 minuta igranja, ova igra nudi intenzivno i dinamično iskustvo.
Just One se ističe u podkategoriji društvenih igara s riječima. Zahvaljujući ograničenoj komunikaciji i timskom radu, igra donosi potpuno novo iskustvo igračima. Ovaj jednostavan koncept privlači sve dobne skupine, a oduševljenje i pozitivne recenzije koje je igra dobila od fanova to i dokazuju. Just One je igra koja posjeduje izuzetno visoke ocjene, a jednostavnost igre pridonosi tome da je pristupačna čak i onima koji nisu iskusni igrači. Stoga ne čudi što se Just One našao na ovom popisu najboljih društvenih igara s riječima.

Just One Društvena Igra

Codenames: Duet • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Jedna od igara koja se nalazi na našem popisu najboljih društvenih igara s riječima je Codenames: Duet. Ova igra je izdana 2017. godine od strane Czech Games Edition i namijenjena je za 2 do 2 igrača. Unutar 15 do 30 minuta igranja, doživjet ćete uzbuđenje igre koja spada u obiteljske i zabavne igre.

Codenames: Duet sa sobom donosi živahnu komunikaciju i suradnju između igrača. Cilj igre je pronaći sve agente tajne organizacije koristeći jedno-rječne savjete. Ali, pazite se, jer crni plaćenici također vrebaju i pogrešan potez može završiti gubitkom igre.

Jedinstvenost ove igre krije se u tome što radite zajedno s partnerom, pokušavajući pronaći sve agente prije nego što istekne vrijeme. Suradnja i komunikacija su ključni da bi se ovo postiglo. Nađete li se u trenutku zastoja, uvijek možete se vratiti na prethodne savjete i pronaći one koje ste propustili.

Kao što možete vidjeti, Codenames: Duet je idealan izbor za naš popis najboljih društvenih igara s riječima. Ova igra vam pruža priliku da se s partnerom izazovete u uhvaćavanju špijuna, razvijete svoje komunikacijske vještine i zajednički se zabavite na jedinstven način. Sa svojim jednostavnim pravilima i kratkim trajanjem, ova igra će osigurati mnogo sati uživanja za sve ljubitelje zagonetki.

Codenames: Duet Društvena Igra

So Clover! • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ćemo vam predstaviti jednu manje poznatu igru koja će vam sigurno donijeti mnogo zabave i smijeha – So Clover! Ova kooperativna igra asociranja riječi je izuzetno popularna među fanovima koji ju hvale zbog jednostavnosti, ali i visoke kvalitete. Igra koja je objavljena 2021. godine od strane renomiranog izdavača Repos Production pruža zadovoljstvo za 3 do 6 igrača, a jedna partija traje između 20 i 30 minuta.

U So Cloveru! svi igrači surađuju kako bi postigli što veći broj bodova. Tijekom igre, svaki igrač dobiva pojmove, tzv. Ključne riječi, koje mora napisati na svom pločici djeteline. Ovo su zapravo njihove tajne smjernice. Zatim se igrači zajedno trude otkriti ključne riječi svakog pojedinog igrača. Nakon završetka igre, bodovi se zbrajaju prema broju pronađenih ključnih riječi i bilježe se u Rekordu legendi. Cilj je svaki put nadmašiti vlastiti rekord.

So Clover! je igra koja će vam pružiti mnogo smijeha i uzbudljivih trenutaka dok se pokušavate povezati s umovima svojih suigrača. Odlična je opcija za zabavne večeri u društvu prijatelja ili obitelji. Bez obzira jeste li ljubitelj društvenih igara ili se tek želite upustiti u ovaj svijet, So Clover! će vam donijeti satove zabave i izazova. Uvrštena je na našu listu društvenih igara s riječima zbog jedinstvene kombinacije suradnje i igre riječima koju nudi. Ako tražite igru koja će testirati vašu sposobnost asociranja riječi i istovremeno vam omogućiti timski rad, ne tražite dalje. So Clover! je tu da vas oduševi svojom jednostavnošću i nevjerojatnom zabavom koju donosi.

So Clover! Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!