Najbolje društvene igre za dečka od 11 godina

Ove društvene igre za dečke pružaju nevjerojatnu zabavu i izazove za vašeg 11-godišnjeg dečka! Ako tražite igre koje će ga angažirati, potaknuti njegovu kreativnost i razvijati njegove vještine, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najuzbudljivije igre koje su posebno osmišljene kako bi zadovoljile interese i potrebe dečaka u dobi od 11 godina. Od avanturističkih putovanja do taktičkih izazova, ove društvene igre pružit će mu sate zabave i nezaboravnih trenutaka s prijateljima i obitelji.

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag na Društvene Igre! Danas ćemo pričati o jednoj popularnoj igri koja će sigurno privući pažnju vašeg 11-godišnjeg dečka. Riječ je o igri Wingspan, koju je izdala Stonemaier Games 2019. godine. Ova igra pripada podkategoriji Društvenih Igra: Igre za obitelj i Strateške Igre. Zahvaljujući svojoj tematici i mehanikama, Wingspan je bio neodoljiv odabir za našu listu društvenih igara za 11-godišnjake.

Wingspan je kartaška igra srednje težine koja se tematski vrti oko ptica i njihovih životnih prostora. Svaki igrač ima zadatak privući što veći broj ptica u svoj rezervat. Ptice se prikazuju na prekrasno ilustriranim kartama, a čak ih ima preko 170. Kroz četiri runde, igrači će koristiti kombinacije svojih ptica kako bi ostvarili razne ciljeve i skupljali bodove.

Jedna od zanimljivih mehanika u Wingspanu je Dice Rolling, odnosno bacanje kockica. Ove kockice služe za stjecanje hrane za ptice. Svaki igrač mora taktički razmisliti i iskoristiti prednosti koje mu donosi hrana kako bi privukao nove ptice u svoje rezervate.

Također, igra uključuje i mehaniku Hand Management, gdje igrač mora pažljivo planirati koje karte će odigrati iz ruke, kako bi stvorio najbolje kombinacije i ostvario što više bodova. Tijekom igre, igrači će imati mogućnost izvlačiti nove karte i taktički ih koristiti kako bi povećali svoj bodovni rezultat.

Ono što je posebno zanimljivo kod Wingspana su i Once-Per-Game Abilities, što znači da igrači imaju priliku iskoristiti posebne moći jednom tijekom igre. Ove moći donose dodatnu dubinu igri i omogućavaju igračima da iznenade svoje protivnike.

Wingspan također nudi i End Game Bonuses, nagrade koje se dodjeljuju na kraju igre, te Open Drafting, gdje igrači otvoreno biraju između dostupnih opcija. Ove mehanike omogućavaju taktičku raznolikost i otvaraju brojne mogućnosti za strategiju.

S obzirom na popularnost i kvalitetu igre, nije ni čudo što je Wingspan dobio izvrsne ocjene od strane igrača i pozitivne recenzije. Njegova umjerena težina ga čini pristupačnim 11-godišnjacima, ali i dovoljno izazovnim da zadrži interes mlađih igrača. Također, tematika ptica može biti edukativna, jer se igrači upoznaju s vrstama ptica i njihovim karakteristikama.

Sviđa nam se kako Wingspan kombinira ljepotu ilustracija, zanimljive mehanike i taktički pristup igri. Svojom temom i komponentama, ova igra će sigurno oduševiti vašeg 11-godišnjeg dečka i njegove prijatelje. Pa zašto ne probati Wingspan i vidjeti koliko raznolikih ptica može privući u svoj rezervat?

Wingspan Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako tražite igru koja će oduševiti vašeg 11-godišnjeg dečka, nećete se razočarati sa The Crew: Mission Deep Sea. Ova izuzetno popularna igra iz 2021. godine donosi uzbudljivu avanturu istraživanja izgubljenog kontinenta Mu. Sa jednostavnim mehanizmima i ograničenom komunikacijom, The Crew: Mission Deep Sea stvara dinamično iskustvo saradnje i timskog rada. Otkrijte izazove koji vas očekuju u moru dubina i uplovite u neverovatnu avanturu sa svojim prijateljima.

The Crew: Mission Deep Sea koristi popularan mehanizam takmičenja i kombinacije karata, ali uz uzbudljive nove elemente. Iako će vam komunikacija biti ograničena, to će biti ključni faktor za uspeh u pronalaženju skrivenog kontinenta u mutnim dubinama okeana. Uz iznenadne obrte i taktičke odluke, igra će vas izazvati da mudro iskoristite svoje kartice i sposobnosti kako biste zajedno pobedili.

The Crew: Mission Deep Sea je odličan izbor za ovaj članak jer je igra koja će držati pažnju vašeg mladog dečka i pružiti mu mogućnost da uživa u dinamičnom timskom iskustvu. Njegova jednostavnost omogućava lako savladavanje pravila za igrače njegovih godina, dok društveni aspekt igre omogućava mu da se poveže sa svojim prijateljima.

Ukratko, The Crew: Mission Deep Sea je avanturistička igra koja će pobuditi maštu o svetu podvodnih istraživanja. Ova igra će vam doneti neverovatno iskustvo povezivanja i saradnje sa svojim prijateljima, a istovremeno će izazvati vašu taktičku i misaonu sposobnost. Za dečka od 11 godina, ova igra će biti prava avantura koja će ga držati zainteresovanim i zabaviti ga satima.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Cascadia je jedna od najpopularnijih igara koja je izašla 2021. godine, a koju je izdao Flatout Games. Ova igra je dizajnirana za 1 do 4 igrača i traje između 30 i 45 minuta. Pripada poddomeni društvenih igara pod nazivom Apstraktne igre, Porodične igre. Cascadia je osvojila simpatije mnogih igrača i ima sjajne ocjene i recenzije. Ono što ju čini privlačnom je njen jednostavan nivo kompleksnosti, što je čini idealnom za igrače svih uzrasta.

Cascadia je igra koja pruža izazov i zabavu kroz postavljanje pločica i odabir tokena. Cilj igre je izgraditi vlastito područje habitata i naseliti ga divljim životinjama. Igra započinje sa tri šestouglaone pločice habitata, a vi odabirete novu pločicu habitata koja je uparena sa žetonom divljih životinja. Pločicu postavljate pored prethodnih i stavlja se žeton na odgovarajući habitat. Cilj je da postavljate pločice habitata na način koji smanjuje fragmentaciju i stvara koridore za divlje životinje. Na kraju igre, osvajate bodove za najveće područje svakog tipa habitata, a bonus bodovi se dodjeljuju ako vaše područje bude veće od područja svih ostalih igrača. Također, želite postaviti svoje žetone divljih životinja na način koji će vam donijeti najviše bodova, pri čemu su ciljevi za svaki tip životinje određeni nasumično kroz četiri kartice za bodovanje. Na primjer, neke životinje žele biti odvojene od ostalih iste vrste, dok druge žele da ih okružuju različite vrste. Da li ćete uspjeti ostvariti sve ove ciljeve? Na vama je da odaberete najbolje poteze i izgradite prekrasne habitate.

Cascadia je igra koja je odabrana za ovaj članak zbog svoje teme i mehanike. Kao igra koja se fokusira na divlje životinje i okoliš, Cascadia pruža igračima priliku da postanu zaštitnici prirode. Kroz postavljanje pločica i odabir tokena, igrači imaju mogućnost oblikovanja ekosistema i stvaranja idealnih uvjeta za različite vrste životinja. Također, vremenski okvir igre od 30 do 45 minuta čini je savršenom opcijom za svakog 11-godišnjaka koji voli društvene igre. Cascadia nudi priliku za razvijanje kritičkog razmišljanja, planiranje i takmičarski duh.

Cascadia Društvena Igra

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Crokinole je tradicionalna društvena igra koja se igra na okrugloj drvenoj ploči sa drvenim kružnim diskovima kao igračkim komadima. Ova igra je savršen odabir za dečka od 11 godina, jer je jednostavna i pruža puno zabave za sve igrače. U ovom timskom deksičnom igračkom iskustvu, cilj je koristiti prste kako bi se diskovi gurnuli preko ploče i sletjeli u bodovne regije, pri čemu je najvrednija regija udubljeni otvor u središtu ploče. Crokinole je igra koja promovira preciznost i taktiku, a također je i odlična za razvijanje motoričkih vještina kod djece. Ova igra ima odlične ocjene od strane fanova i recenzija, što svjedoči o njenom šarmu i zabavnom iskustvu koje pruža. Crokinole je idealna igra za spajanje generacija i stvaranje nezaboravnih trenutaka sa prijateljima i obitelji. Zašto ne iskusiti radost igre Crokinole i stvarati uspomene koje će ostati zauvijek?

Crokinole Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: The Quest for Planet Nine je popularna društvena igra za cijelu obitelj koja će sigurno oduševiti vašeg 11-godišnjeg dečka. Ova igra je objavljena 2019. godine od strane KOSMOS-a i ima izvrsne ocjene od ljubitelja igara i kritičara. Ona pripada poddomeni društvenih igara namijenjenih obiteljskom odmoru, što znači da je pristupačna i lako naučiva, ali istovremeno pruža i zabavu za sve igrače.

The Crew: The Quest for Planet Nine je igra suradnje i taktike, u kojoj se igrači pretvaraju u astronauta koji kreće na nesigurnu svemirsku avanturu. Na putu ka tajanstvenoj nepoznatoj planeti, moraju ispuniti razne misije i zadatke kako bi pobijedili igru. Komunikacija je ključna za uspjeh, ali u svemiru nije tako jednostavno kao što se čini.

Sa svakom misijom, igra postaje sve teža i izazovnija. Važno je da igrači odigraju prave trikove u pravo vrijeme kako bi uspješno završili misije. Tim će uspjeti samo ako svaki pojedini igrač uspješno ispuni svoj dio zadatka.

The Crew: The Quest for Planet Nine dolazi s 50 misija, što znači da će biti izazovno i uzbudljivo za dugo vremena. Nakon svake misije, igru možete privremeno prekinuti i nastaviti kasnije. Ova igra spaja elemente igara s kartama, znanstvene fantastike i istraživanja svemira, što je čini nevjerojatno zanimljivom i dinamičnom.

Ako tražite društvenu igru koja je izazovna, ali istovremeno pristupačna za 11-godišnjeg dečka, The Crew: The Quest for Planet Nine je izvrstan izbor. Ova igra će razvijati timski duh, taktičke vještine i komunikaciju među igračima. Isprobajte ovu nevjerojatnu igru i krenite na svemirsku avanturu koja će vam pružiti sate zabave i uzbuđenja.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!