Najbolje društvene igre za djecu od 12 godina

Ove društvene igre za djecu od 12 godina pružaju izazove i zabavu za vaše dijete u ovoj ključnoj dobi.
U ovom blogu istražit ćemo najzanimljivije igre koje će potaknuti razvoj vještina, kreativnost i socijalnu interakciju kod djece. Bez obzira jeste li roditelj, učitelj ili skrbnik, pronađite igru koja će vašem djetetu pružiti ne samo zabavu, već i edukaciju. Od strategija do zagonetki, ove društvene igre će osigurati sate nezaboravne igre i učenja.

Sadržaj

Terraforming Mars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U popularnom lističu društvenih igara za djecu od 12 godina, jedna od najboljih opcija koju možete razmotriti je Terraforming Mars. Ova igra, koju je 2016. godine objavila kompanija FryxGames, spada u područje strategijskih igara. Svojom originalnom temom i mehanikom igre, Terraforming Mars pruža jedinstveno iskustvo.

U Terraforming Mars igri, koje traje između 120 i 120 minuta, vi i drugi igrači preuzimate ulogu korporacija koje zajednički rade na teraformiranju Marsa. Cilj je podići temperaturu, povećati razinu kisika i pokriti površinu oceana kako bi se stvorilo pogodno stanište. Iako surađujete u ovom procesu, također se natječete za osvajanje bodova pobjede koji se dodjeljuju ne samo za vaš doprinos teraformiranju, već i za napredovanje infrastrukture čovječanstva i ostvarenje drugih pohvalnih ciljeva u Sunčevom sustavu.

Igra Terraforming Mars nudi preko dvije stotine različitih projektnih kartica koje igrači mogu steći kupujući ih. Ove kartice predstavljaju različite projekte poput unošenja biljnog i životinjskog svijeta, lansiranja asteroida na površinu, izgradnje gradova te istraživanja Jupiterskih mjeseca i stvaranja industrije stakleničkih plinova. Ove kartice ne samo da vam pružaju trenutne bonuse, već također povećavaju vašu proizvodnju različitih resursa. Kako biste igrali određene kartice, morate ispuniti njihove uvjete koji postaju mogući kada se temperatura, kisik ili pokrivenost oceana dovoljno povećaju. Kupnja kartica je skupa, pa je važno održavati ravnotežu između kupnje kartica i njihove igre na ploči.

Tijekom igre, vaša osnovna dobit i bodovi temelje se na vašem Terraform Ratingu, koji se povećava svaki put kada podignete jedan od tri globalna parametra (temperatura, kisik i pokrivenost oceana). Osim temeljnog dohotka, imate i dodatnu proizvodnju resursa te možete osvojiti bodove pobjede na mnoge druge načine.

Uz pomoć šest različitih resursa (MegaCredits, čelik, titan, biljke, energija i toplina), natječete se za najbolja mjesta za gradnju gradova, oceana i zelenila na igraćoj ploči. Također se natječete za osvajanje raznih Međukoraka i Nagrada koji donose mnogo bodova pobjede. Svaka runda se naziva generacija i sastoji se od nekoliko faza – mijenjanje redoslijeda igrača, faza istraživanja, faza akcija i faza proizvodnje.

Kada sva tri globalna parametra (temperatura, kisik, ocean) dosegnu svoj cilj, teraformiranje je završeno. U toj generaciji, broje se vaš Terraform Rating i bodovi pobjeda kako bi se odredila pobjednička korporacija.

Terraforming Mars je igra visoke kompleksnosti, u kojoj se važne odluke moraju donijeti kako bi se postigao uspjeh u teraformiranju Marsa. Njegova mehanika igre, kao što su zatvoreno biranje, suradnje, stjecanje počasnih bodova te upravljanje resursima i projektima, pružaju izazov i zadovoljstvo svim igračima. Pored toga, tema i estetika igre, koja se temelji na znanstvenoj fantastici i istraživanju svemira, privlače igrače svih uzrasta.

S obzirom na sve ove karakteristike, Terraforming Mars je idealan izbor za djecu od 12 godina koja su već upoznata s temeljnim konceptima društvenih igara. Njegova umjerena razina složenosti pruža izazov, ali istovremeno i priliku za uživanje u strategiji, suradnji i natjecanju. Bez obzira na to jeste li dječji povjesničar, luftičar ili uporni graditelj, Terraforming Mars nudi nevjerojatno iskustvo i mnoge mogućnosti zabave.

Terraforming Mars Društvena Igra

Gaia Project • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Gaia Project je popularna društvena igra namijenjena djeci od 12 godina i starijima. Ova strategijska igra, koja je izazvala oduševljenje kod fanova i dobila iznimne ocjene, pružit će igračima duboko iskustvo. Igra je objavljena 2017. godine od strane Feuerland Spiele i namijenjena je za 1 do 4 igrača. Trajanje igre može biti između 60 i 150 minuta, tako da će igrači dobiti dovoljno vremena da se užive u svijet ove igre.

Gaia Project se smatra jednim od najkompleksnijih društvenih igara na tržištu. Igra je smještena u svemirskom okruženju te spaja elemente strategije, ekonomije, istraživanja i izgradnje teritorija. U igri ćete se natjecati s drugim igračima kako biste svoju frakciju razvili i proširili na nova područja. Da biste to postigli, moći ćete poboljšavati svoje vještine u različitim područjima: terraformiranje, navigacija, umjetna inteligencija, ekonomija, istraživanje. Svaka frakcija ima svoje posebne vještine i sposobnosti kojima će dominirati na igraćem polju.

Gaia Project se ističe i po modularnoj ploči koja pruža nevjerojatno visoku razinu ponovne igre. Igrači će imati priliku istraživati deset sektora, a za dvije igrače igra se odvija na sedam sektora. Cilj igre je ostvariti napredak kroz tehnologiju, stvarajući nova naselja, proširujući svoj utjecaj i povećavajući svoje bogatstvo.

Gaia Project je izvrstan izbor za ovaj članak o društvenim igrama za djecu od 12 godina jer je igra prilagođena zahtjevnijim igračima koji vole kompleksnost i dubinu. Ova igra će pružiti izazov i zabavu za cijelu obitelj, potičući strategijsko razmišljanje i planiranje. Uz Gaia Project, djeca će imati priliku razvijati svoje vještine, istražiti svijet svemira i uživati u jedinstvenom iskustvu koje pruža ova društvena igra.

Gaia Project Društvena Igra

Great Western Trail • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 75-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli natrag na našu listu društvenih igara za djecu od 12 godina! Danas ćemo vam predstaviti jednu fascinantnu igru koja je osvojila srca mnogih igrača – Great Western Trail. Izdana 2016. godine od strane eggertspiele, ova strategijska igra pružit će vam satima zabave u društvu obitelji i prijatelja. Za 2 do 4 igrača i s prosječnim trajanjem od 75 do 150 minuta, Great Western Trail će vam omogućiti da se upustite u avanturu divljeg zapada. Ova igra spada u kategoriju igara sa strategijom, s popisom mehanika uključujući Deck, Bag, i Pool Building, Hand Management, Ownership, Set Collection, Track Movement, i Variable Set-up. Kategorije koje obuhvaća ova igra su Američki Divlji Zapad, Životinje i Ekonomija. Iako je razina kompleksnosti visoka, Great Western Trail je zasluženo dobio velike pohvale od strane fanova i recenzija.

Great Western Trail nas vodi u Ameriku 19. stoljeća, gdje ćete se pronaći u ulozi rančera koji ponovno vodi svoje stado iz Teksasa do Kansas Cityja, odakle ga šaljete vlakom. Ovo donosi zaradu i pobjedničke bodove. Naravno, svaki put kada stignete u Kansas City, želite imati svoju najvrijedniju stoku sa sobom. Međutim, “Great Western Trail” zahtijeva ne samo da držite stoku u dobrom stanju, već i da mudro koristite razne zgrade duž staze. Također, možda je dobra ideja angažirati sposobno osoblje: kauboje za poboljšanje stada, zanatlije za izgradnju vlastitih zgrada ili inženjere za važnu željezničku liniju.

Ako vješto upravljate stadom, prepoznate prilike i izbjegavate zamke Great Western Trail-a, sigurno ćete osvojiti najviše bodova i pobijediti u igri. Ova igra vam pruža priliku da uplovite u svijet divlje avanture divljeg zapada i steknete iskustvo koje će vas držati prikovanim za stol sve do posljednjeg poteza.

Great Western Trail je pravi dragulj među društvenim igrama i nezaobilazan naslov na našoj listi za djecu od 12 godina. Njegova složenost i dubina igre pružaju izazov i napetost, a istovremeno ga čine svestranom i zanimljivom za igrače svih dobnih skupina. Igrajte ovu igru sa svojom djecom i zajedno istražite osjećaj divljeg zapada.

Great Western Trail Društvena Igra

The Castles of Burgundy • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
The Castles of Burgundy je fascinantna društvena igra, koja je definitivno vrijedna da se nađe na listi za djecu od 12 godina. Ova igra nudi jedinstvenu avanturu u kojoj igrači preuzimaju ulogu aristokrata koji kontroliraju mala princedoms i cilj im je izgraditi naselja i moćne dvorce, trgovati duž rijeke, iskorištavati srebrne rudnike i koristiti znanje putnika.

Jedna od najprivlačnijih značajki igre je njezina mehanika bacanja kockica, koja unosi element neizvjesnosti i igračima pruža puno strategijskih mogućnosti. Osim toga, igra kombinira različite elemente kao što su mrežna pokrivenost, postavljanje pločica i gradnja uzorka, što čini svaku partiju jedinstvenom i zanimljivom.

Igra je dizajnirana tako da pruži umjerenu razinu složenosti, što je idealno za djecu od 12 godina. Iako bi moglo biti potrebno malo vremena da se igra potpuno savlada, njezina intuitivna mehanika i jasna pravila olakšavaju učenje igre.

The Castles of Burgundy je dobro ocijenjena igra koja nikada ne prestaje oduševljavati igrače. Njeno trajanje od 30 do 90 minuta pruža dovoljno vremena za duboko uranjanje u svijet igre, ali istovremeno je i dovoljno kratka da se ne osjeti zamoran. Ako tražite društvenu igru koja će potaknuti vaše dijete da razvija strategijsko razmišljanje i kreativnost, The Castles of Burgundy je odličan izbor koji će vas sigurno oduševiti.

The Castles of Burgundy Društvena Igra

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
7 Wonders Duel je fascinantna društvena igra koja će zasigurno oduševiti djecu od 12 godina i starije. Ova igra je posebno osmišljena za dva igrača, nudeći im priliku da se nadmeću u razvoju svojih civilizacija. Izdanje je autora Repos Production i prvi put je objavljeno 2015. godine. Ova igra strateškog žanra je idealna za one koji vole duge i taktičke igre. Iako je vrijeme trajanja igre relativno kratko, oko 30 minuta, 7 Wonders Duel nudi dubinski gameplay koji će igrače držati zainteresiranima i zaokupljenima tijekom svake runde.

Jedno od razloga zašto se ova igra našla na popisu društvenih igara za djecu od 12 godina je njezina popularnost među ljubiteljima društvenih igara i iznimno pozitivne recenzije koje je dobila. Iako je na prvi pogled složena, 7 Wonders Duel ima relativno jednostavnu mehaniku koja će olakšati razumijevanje pravila i omogućiti brz početak igre. Ova igra također pripada podžanru društvenih igara koje su usmjerene na strategiju.

Jedna od posebnosti ove igre je njena modularna ploča, koja se sastoji od skrivenih i javno izloženih karata koje igrači mogu koristiti za gradnju svojih civilizacija. Svaki put kada igrač odabere kartu, poništava mogućnost protivniku da je uzme, stvarajući taktički element u igri. Osim toga, igrači imaju i mogućnost gradnje čuda koja im pružaju posebne sposobnosti te napredak u vojnoj i znanstvenoj dominaciji.

Ono što čini 7 Wonders Duel iznimno zanimljivom za djecu je kombinacija različitih mehanika kao što su karte višestrukog korištenja, tržište i bonusi na kraju igre. Ove mehanike donose dodatnu raznolikost i strategiju u samu igru, omogućujući djeci da razvijaju vlastite taktike i prilagođavaju se situacijama tijekom igre.

Uz sve ove elemente, 7 Wonders Duel je osvojio srca igrača diljem svijeta i postao jedna od najomiljenijih igara svih vremena. Njegove kategorije kao što su Ancient, Card Game, City Building, Civilization, Economic, pružaju nesputanu kreativnost i mogućnosti za igru. To ga čini izvrsnim izborom društvene igre za djecu od 12 godina koje žele istražiti različite aspekte strategije i uspjeti u razvoju vlastite civilizacije. 7 Wonders Duel je nevjerojatna avantura koju djeca neće zaboraviti!

7 Wonders Duel Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!