Najbolje društvene igre za djecu od 14 godina

Dobrodošli u svijet društvenih igara za djecu od 14 godina! Ako tražite igre koje će pružiti vašem djetetu zabavu i izazov, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje društvene igre koje su posebno dizajnirane za djecu u dobi od 14 godina. Bez obzira jeste li u potrazi za igrom koja potiče kreativnost, logiku ili timski rad, sigurno ćete pronaći nešto što će odgovarati interesima i preferencijama vašeg djeteta. Spremite se za sate zabave i smijeha uz ove izvanredne društvene igre!

Sadržaj

Brass: Birmingham • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Brass: Birmingham je iznimno popularna igra koja se ističe svojom kompleksnošću i dubinom. Ova ekonomska strategija smještena je u vremensko razdoblje industrijske revolucije u Birminghamu, od 1770. do 1870. godine. Zaigrajte ulogu poduzetnika koji se natječu za razvoj i izgradnju industrije te izgradnju mreže koja će vam omogućiti iskorištavanje promjenjive potražnje na tržištu.

Brass: Birmingham nudi mnoštvo mehanika koje će igrači koristiti kako bi ostvarili svoje ciljeve. Ove mehanike uključuju upravljanje rukom, prihode, kredite, tržište, izgradnju puta i mreže, te oznake. Igra je namijenjena za 2 do 4 igrača s trajanjem od 60 do 120 minuta. Zahvaljujući tome je prepuna mogućnosti za različite strategije i taktike koje će svaka igračka grupa moći prilagoditi svojim preferencijama.

Brass: Birmingham se ističe kao jedan od najboljih naslova u ovoj kategoriji igara, čime opravdava svoje mjesto na ovom popisu. Ova igra zahtijeva napredne strategijske vještine i duboko razmišljanje, što je idealno za djecu od 14 godina koje žele izazov i dinamičan gameplay. Zahvaljujući raznolikim mogućnostima koje pruža, Brass: Birmingham će pružiti satima zabave i angažiranosti, te će se zasigurno svidjeti i mlađoj i starijoj publici.

Brass: Birmingham Društvena Igra

Pandemic Legacy: Season 1 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam donosimo jednu izuzetnu društvenu igru za djecu od 14 godina koja će zagolicati njihovu maštu i osigurati sate i sate zabave. Radi se o popularnoj igri Pandemic Legacy: Season 1 koju je objavila Z-Man Games 2015. godine. Ova igra spada u kategoriju strategijskih igara s tematskom pozadinom, a ono što je čini posebnom je činjenica da je u sebi kombinirala razne mehanike poput Action Points, Cooperative Game, Hand Management, Legacy Game, Point to Point Movement i Scenario / Mission / Campaign Game.

U Pandemic Legacy: Season 1, vaš tim stručnjaka za borbu protiv bolesti suočava se s izazovom istraživanja i liječenja četiri smrtonosne bolesti koje su zahvatile svijet. Kroz 12 do 24 sesije, ovisno o uspjehu vašeg tima, iskusit ćete edukativnu i napetu avanturu. Ova kooperativna igra donosi istinski doživljaj timskog rada i potiče igrače na suradnju kako bi pravovremeno suzbili epidemije i spasili svijet od katastrofe.

Pandemic Legacy: Season 1 je osvojila srca mnogih igrača i odigrala važnu ulogu u popularizaciji Legacy igara. Osim što je iznimno zabavna, ova igra je savršena prilika da djeca razvijaju razmišljanje, planiranje te vještine rješavanja problema. Njihova odlučnost, taktičke vještine i sposobnost timskog rada bit će ključni za uspjeh u ovoj igri. Pandemic Legacy: Season 1 je definitivno nezaobilazna igra za sve ljubitelje strategija i tematskih igara.

Pandemic Legacy: Season 1 Društvena Igra

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli nazad na još jedan uzbudljivi članak u kojem vam predstavljamo najbolje društvene igre za djecu od 14 godina! Danas ćemo vam predstaviti Gloomhaven, igru koja je osvojila srca mnogih igrača od svojeg izlaska 2017. godine. Gloomhaven je izdala tvrtka Cephalofair Games i namijenjena je 1-4 igrača, s trajanjem igre od 60 do 120 minuta.

Gloomhaven je višestranačka strategijska igra sa tematskim elementima koja je osvojila brojne nagrade i oduševila kritičare širom svijeta. Ova igra spada u kategoriju avanture, istraživanja, fantazije, borbe i minijatura, pružajući igračima duboke i složene mehanike za istraživanje.

Jedno od najznačajnijih obilježja Gloomhavena je njegova upornost i promjenjivost svijeta u kojem se odvija. Igra je idealna za igranje kroz više sesija, a svaka odluka koju igrači donose utječe na daljnji tijek priče. Kao u knjizi “Odaberi svoju avanturu”, igrači će morati surađivati ​​i suočiti se s opasnim neprijateljima kako bi očistili tamne podzemne dvorane i zaboravljene ruševine.

Tijekom igre, igrači će koristiti inovativni sustav karata kako bi odredili redoslijed poteza i radnje koje će izvoditi. Svaki igrač odabire dvije karte iz svog špila, a broj na vrhu karte određuje redoslijed njihovog djelovanja. Svaka karta također ima gornju i donju moć, a kada dođe na red igrača, mora odlučiti hoće li koristiti gornju moć jedne karte i donju moć druge ili obrnuto. Važno je dobro isplanirati svoje poteze jer će s vremenom igrači trajno gubiti karte iz ruke. Ako predugo ostave nepokoreni tamnicu, mogu se iscrpiti i biti prisiljeni povući se.

Gloomhaven je igra koja pruža duboku taktičku borbu i osjećaj stalnog napredovanja. Iako ima visoku razinu složenosti, ova igra je pravi izbor za igrače koji uživaju u strategijskim igrama i žele se izgubiti u bogatom svijetu fantastičnih avantura. Gloomhaven će vas izazvati da surađujete s prijateljima i razvijate vlastite nevjerojatne vještine dok zajedno istražujete ovaj tamni kutak svijeta. Gloomhaven jednostavno mora biti na našem popisu najboljih društvenih igara za djecu od 14 godina jer pruža nevjerojatno iskustvo koje je teško pronaći u bilo kojoj drugoj igri!

Gloomhaven Društvena Igra

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je popularna društvena igra iz 2021. godine, koju je objavila kompanija Feuerland Spiele. Ova igra je dizajnirana za 1 do 4 igrača i pruža nezaboravno iskustvo koje traje od 90 do 150 minuta. Ark Nova spada u područje strategijskih društvenih igara, a uključuje nekoliko zanimljivih mehanika, kao što su: end game bonusi, upravljanje rukom karata, heksagonalna mreža, prihod, povećanje vrijednosti neodabranih resursa i otvoreno odabiranje karata. Ova igra također pripada kategorijama društvenih igara koje se odnose na životinje, ekonomiju i okoliš.

Ark Nova je jedna od najbolje ocijenjenih igara među fanovima i recenzentima, a njen nivo kompleksnosti je visok. U ovoj igri, igrači će imati priliku planirati i dizajnirati moderni, znanstveno vođeni zoološki vrt. Cilj je posjedovati najuspješnije zoološko postrojenje izgradnjom ograđenih prostora za životinje, smještajem životinja i podrškom projektima za očuvanje prirode diljem svijeta. Pomoću stručnjaka i jedinstvenih zgrada, igrači će imati podršku za postizanje ovog cilja.

Jedna od ključnih mehanika u Ark Novi su pet akcijskih karata koje svaki igrač koristi za upravljanje svojim potezima. Moć svake akcije ovisi o mjestu na kojem se trenutno nalazi karta. Akcijske karte su:
– KARTE: Ova akcija omogućava igračima da dobiju nove karte zoološkog vrta (životinje, sponzore i projekte za očuvanje prirode).
– IZGRADNJA: Ova akcija omogućava igračima da grade standardne ili posebne ograđene prostore, kioske i paviljone.
– ŽIVOTINJE: Ova akcija omogućava igračima da smjeste životinje u svoj zoološki vrt.
– UDRUGA: Ova akcija omogućava radnicima udruge da obavljaju različite zadatke.
– SPONZORI: Ova akcija omogućava igračima da odigraju kartu sponzora u svom zoološkom vrtu ili da prikupe novac.

U samoj igri, ključnu ulogu igraju 255 karata koje predstavljaju životinje, stručnjake, posebne ograđene prostore i projekte za očuvanje prirode. Svaka od ovih karata ima posebne sposobnosti, a igrači će ih koristiti kako bi povećali privlačnost i znanstveni ugled svog zoološkog vrta te prikupili bodove za očuvanje prirode.

Ark Nova je izuzetno uzbudljiva igra koja donosi izazove i odluke koje će vas držati prikovane za stol. Njen visok nivo kompleksnosti i razne mehanike čine je idealnom opcijom za igrače koji uživaju u strategiji, ekonomiji i očuvanju okoliša. Zato je Ark Nova zasluženo na ovom popisu najboljih društvenih igara za djecu od 14 godina.

Ark Nova Društvena Igra

Twilight Imperium: Fourth Edition • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 240-480 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Twilight Imperium: Fourth Edition je strategijska društvena igra koja će definitivno oduševiti i najzahtjevnije igrače. Igra je smještena u svemiru, a cilj igrača je osvojiti galaksiju kroz vojne bitke, politička manevriranja i ekonomske pregovore. U ovoj igri se nećete osjećati kao da igrate samo jednu igru, već kao da se nalazite u kompleksnom svemirskom univerzumu. Twilight Imperium: Fourth Edition ima velik broj različitih frakcija, koje nude potpuno drugačije i zanimljive načine igranja. Započnite igru kao duhovite duše Crussa koje putuju kroz crvotočine ili kao ekonomski majstori Emirati Hacana. Sa svakim od ovih sedamnaest različitih rasa, igračima je određeno mnogo puteva do pobjede, ali samo jedan od njih će zauzeti prijestolje Mecatol Rex, postavljajući sebe kao novog vladara galaksije. Iskustvo igranja Twilight Imperium: Fourth Editiona nikada nije isto jer je svaki put drugačije stvorena mapa galaksije, a igrači imaju različite strategije i ciljeve.

Igra Twilight Imperium: Fourth Edition spada u strategijske društvene igre, a među njene mehanike ubrajaju se biranje akcija, kontrola područja, pomicanje po polju, bacanje kockica, slijed i kretanje po mreži. Ove mehanike omogućavaju raznolik i dubok gameplay, koji će svakog igrača držati zainteresiranim tijekom cijele igre. Ova igra oduševljava igrače svojom kompleksnošću, interaktivnošću i mogućnošću donošenja odluka koje utječu na tijek igre.

Twilight Imperium: Fourth Edition pruža sjajno iskustvo igranja, ali treba imati na umu da je vremenski zahtjevna igra, koja će definitivno iziskivati više sati da se dovrši. S obzirom da je preporučen broj igrača od 3 do 6, ova igra je idealna za veće društvene skupine koje vole dugotrajna i duboka iskustva. Zamislite sebe u ulozi vladara galaksije, kreirajući galaktičke imperije, pregovarajući s drugim igračima i upravljajući svojom ekonomijom. Twilight Imperium: Fourth Edition je odličan izbor društvene igre za igrače koji vole strategiju, interakciju i tematske svjetove.

Twilight Imperium: Fourth Edition Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!