Najbolje društvene igre za djecu od 4 godine

Ove društvene igre za djecu od 4 godine su idealne za razvoj motoričkih vještina, kreativnosti i socijalne interakcije.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije igre koje će vašem djetetu pružiti ne samo zabavu, već i poticati razvoj ključnih vještina. Bez obzira jeste li roditelj, učitelj ili skrbnik, pronađite igru koja će vašem djetetu omogućiti kvalitetno vrijeme provedeno uz igru. Od igara s kartama do slagalica, ove društvene igre će potaknuti maštu i razvoj kod vašeg djeteta.

Sadržaj

Animal Upon Animal • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dobrodošli natrag! Danas ću vam predstaviti odličnu društvenu igru za djecu od 4 godine – “Animal Upon Animal”. Ova slatka igra, koju je objavila HABA 2005. godine, savršena je opcija za obiteljsko druženje. S obzirom na to da spada u područje društvenih igara za djecu, “Animal Upon Animal” će zasigurno oduševiti vaše mališane svojim jednostavnim, ali zabavnim mehanikama.

“Animal Upon Animal” je igra stvaranja tornjeva od drvenih životinja. Vaša je zadaća da pažljivo postavljate životinje jednu na drugu kako biste stvorili što viši toranj. Možete koristiti kockicu kako biste odabrali koliko životinja ćete postaviti na toranj ili kako biste ih predali drugom igraču da ih on postavi. Ako vam neka životinja padne dok gradite toranj, možete je vratiti i nastaviti igrati. Pobjednik je onaj tko prvi iskoristi sve svoje životinje.

“Animal Upon Animal” je jednostavna, ali iznimno zabavna igra koja će malenima pružiti sate i sate zabave. Njena popularnost ne zavisi samo o dobi igrača, jer je jednako voljena i od odraslih. Njezina ocjena među fanovima i kritičarima je iznimno visoka, što je svakako razlog zašto se ova igra našla na našem popisu najboljih društvenih igara za djecu od 4 godine.

Pridružite nam se u budućim temama gdje ćemo vam predstaviti još mnogo drugih čarobnih igara koje unose smijeh i radost u domove diljem Hrvatske.

Animal Upon Animal Društvena Igra

Loopin’ Louie • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 10-10 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
U svijetu društvenih igara, Loopin’ Louie može biti manje poznata igra, ali to je jedna od onih igara koje su definitivno vrijedne pažnje. Ova igra, koja je izašla 1992. godine, osvojila je simpatije mnogih igrača diljem svijeta, uključujući i najmlađe. Loopin’ Louie je idealan izbor za predškolsku djecu od 4 godine, jer je igra jednostavna i prilagođena njihovim sposobnostima.

Glavna mehanika ove igre je izuzetno jednostavna – igrači koriste malu polugu kako bi odbili avion koji se okreće u središtu stola i pokušavaju ga usmjeriti prema protivničkim štalićima, dok istovremeno štite svoje kokoške. Ova mehanika je čak praćena realnim vremenom, što znači da igrači moraju biti brzi i reagirati na trenutak kako bi osvojili pobjedu.

Ono što ovu igru čini izuzetno zabavnom su i njeni elementi akcije i spretnosti. Vidjet ćete kako se vaša djeca smiju i uživaju dok pokušavaju poslati avion u tuđu štalu i brane svoje kokoške. Također, dolazi s elektroničkom komponentom, koja pokreće motorčić koji okreće avion. To djeci pruža dodatni osjećaj uzbuđenja i čini igru još zanimljivijom.

Loopin’ Louie vam pruža mogućnost da se svi igrači natječu u isto vrijeme, stvarajući uzbudljivu i dinamičnu atmosferu. Igra traje samo 10-ak minuta, što je idealno za kratku koncentraciju predškolske djece. Uz to, moguće je igrati je s 2 do 4 igrača, što je odlično za manje društvo ili obiteljsko okupljanje.

Iako je Loopin’ Louie jednostavna igra, nije manje zabavna od drugih složenijih igara. Svojim jednostavnim konceptom i brzim tempom, ova igra pruža djeci priliku za zabavu, ali istovremeno razvija njihove motoričke vještine, reakcije i strategijsko razmišljanje.

Uz svoje tematske elemente kao što su životinje, letenje i popularne televizijske serije, Loopin’ Louie će sigurno privući pažnju djeca od 4 godine. Ova igra je pravi izbor za listu društvenih igara za najmlađe, jer je jednostavna za razumijevanje, ali vrlo zabavna i interaktivna. Uz Loopin’ Louie, vaša djeca će biti oduševljena i sigurno će se rado vraćati ovoj jedinstvenoj igri zabave.

Loopin' Louie Društvena Igra

My First Carcassonne • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 10-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Društvene igre su izvrsna aktivnost za djecu koja pomaže u njihovom razvoju i zabavi. Ako tražite društvenu igru koja je prikladna za djecu od 4 godine, tada je “My First Carcassonne” odličan izbor. Ovaj relativno nepoznati naslov objavljen 2009. godine od strane Hans im Glücka nudi jednostavno i zanimljivo iskustvo za najmlađe igrače.

Iako se možda ne čuje toliko često, “My First Carcassonne” je osvojio srca obožavatelja i dobrog je omotača za spajanje igara s bijesnim djelima. Ova igra ima niz mehanika, uključujući “Enclosure”, “Modular Board” i “Tile Placement”, što čini igru ​​interesantnom i raznovrsnom za male igrače. S obzirom na temu igre u dječje verzije slike su veselih i šarenih. Djeca će uživati u tome da vide kako se krajolik mijenja kako igra napreduje.

Carcassonne je jedan od najpoznatijih društvenih igara iz sredovjeka, a “My First Carcassonne” pruža priliku da i najmlađi otkriju šarm ovog franšiznog svijeta. Igrači naizmjence povlače pločice krajolika i postavljaju ih tako da se uvijek podudaraju. Pločice prikazuju putove s djecom u bojama igrača, što dodaje slatku i prepoznatljivu estetiku igri. Kada se put završi, svaki igrač postavlja svoje “meeples” na prikladnu sliku. Prvi igrač koji uspije postaviti sve svoje “meeples” pobjeđuje.

“My First Carcassonne” je igra koja pruža nevjerojatno iskustvo za djecu od 4 godine. Njezina jednostavnost u kombinaciji s raznolikošću mehanika čini je privlačnom za najmlađe igrače. Ova igra će potaknuti kreativnost, razmišljanje i socijalne vještine kod djece. Ako tražite zabavnu i edukativnu društvenu igru za malu djecu, “My First Carcassonne” je odličan izbor koji se mora naći na ovom popisu društvenih igara za djecu od 4 godine.

My First Carcassonne Društvena Igra

Chicken Cha Cha Cha • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 15-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Jedna od društvenih igara za djecu od 4 godine koja je vrijedna spomena je Chicken Cha Cha Cha. Objavljena 1997. godine od strane Zoch Verlag, ova igra je malo poznata ali zasigurno je vrijedna pažnje. Chicken Cha Cha Cha je igra memorije koja će potaknuti djecu na razmišljanje i brzo reagiranje. Igra se sa 2 do 4 igrača, a trajanje jedne partije je 15 do 20 minuta, što je savršeno za kratke igraonicu. Glavni cilj igre je “cha cha” poveo svoju kokošicu pored svih drugih kokoši, kradući im perje na putu. Prvi igrač koji sakupi sve perje pobjeđuje. Ova igra uključuje i kreativne mehanike pamćenja i pomaka igračkih figura. Izazov igre leži u tome da se igrači moraju dobro zapamtiti slike kokoši na octogon pločicama i brzo reagirati prilikom pomicanja svoje figure po putu. Chicken Cha Cha Cha je idealna igra za mališane jer njihova jednostavna pravila omogućuju laku igru, ali istovremeno potiču razvoj memorije i sposobnost brzog razmišljanja. Svojom interaktivnošću i veselim dizajnom ova igra će sigurno zabaviti djecu i omogućiti im da razviju važne vještine.

Chicken Cha Cha Cha Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!