Najbolje društvene igre za djecu od 8 godina

Dobrodošli u svijet društvenih igara za djecu od 8 godina! Ako tražite igre koje će potaknuti razvoj motoričkih i kognitivnih vještina vašeg djeteta, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i edukativne igre koje su posebno dizajnirane za djecu u dobi od 8 godina. Od igara koje potiču matematičke vještine i logičko razmišljanje do igara koje razvijaju timski rad i kreativnost, pronaći ćete širok izbor igara koje će vaše dijete oduševiti. Spremite se za sate smijeha, učenja i kvalitetnog vremena provedenog s vašim malim igračem!

Sadržaj

Crokinole • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Piromani, bitka za podmornice, hokej na ledu… da, sve su to smešne i divlje aktivnosti koje se međusobno ne mogu porediti. Ipak, postoji jedna zajednička igra koja je jednako zanimljiva i pogodna za sve gore navedene teme. Naime, riječ je o Crokinoleu, igri objavljenoj 1876. godine koja je izuzetno popularna među djecom od 8 godina. Ova društvena igra, čiji je glavni cilj postati vješt u ciljanju, osvojila je svijet svojom jednostavnošću i natjecateljskom zabavom koju pruža.

Središnji element ove igre je okrugla drvena ploča na kojoj se odvija akcija, dok su drveni diskovi glavna sredstva za igranje. Naizmjence, igrači koriste prste kako bi gurnuli svoje diskove preko ploče, s ciljem da ih postave u bodovne zone. Najviše bodova dobiva se kada disk sleti u rupu u sredini ploče. Dodatno, postoje razne taktike i strategije koje igrači mogu koristiti kako bi ometali protivnike i stekli prednost. Više od pukog ciljanja, Crokinole je igra koja potiče timski rad i suradnju, s obzirom da se često igra u parovima.

Ono što ovu igru čini posebnom jest njena sposobnost da okupi ljude svih dobnih skupina. Njena jednostavnost omogućuje djeci od 8 godina da lako sudjeluju u igri, dok natjecateljski aspekt privlači čak i odrasle igrače. Njihova dugotrajna popularnost i izvrsne ocjene od strane fanova zajedno s lakoćom kojom se igraju čine Crokinole odličnim izborom za djecu od 8 godina. Zaigranjem ove igre, djeca će razvijati svoje motoričke vještine, ali i naučiti vrijednost suradnje i timskog rada. A svi znamo koliko su igre koje spajaju generacije posebne!

Crokinole Društvena Igra

Azul • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
U igri Azul, koja je izdata 2017. godine od strane Next Move Games, igrači će imati priliku da postanu majstori keramike i ukrase zidine kraljevske palače. Ova igra se ističe svojim jedinstvenim mehanikama, poput otvorenog odabira i polaganja pločica, gdje će igrači birati i slažu raznobojne pločice na svojoj tabli kako bi stvorili prekrasne uzorke.

Azul je dokazao svoju popularnost među obožavateljima društvenih igara, a to nije ni čudo. Njegova jednostavnost omogućuje da ga lako razumiju djeca od 8 godina, ali istovremeno nudi i dovoljno dubine za zanimljive odluke koje će oduševiti i odrasle igrače. Ova igra spada u kategoriju apstraktnih strategijskih igara, ali također kombinira elemente slagalica s uzorcima i igre obiteljskog žanra.

Azul se ističe i prepoznaje se po lijepom renesansnom stilu vizualnog dizajna pločica. Osim toga, igra traje oko 30 do 45 minuta, što je savršeno za večernje druženje sa djecom. Interakcija između igrača je prisutna, ali nije preagresivna, omogućujući svakom igraču da razvije vlastitu strategiju i oblikuje svoje zidine palače na jedinstven način.

U konačnici, Azul je sjajan izbor za djecu od 8 godina koja vole mozgalice, ali također i za cijelu obitelj koja želi provesti vrijeme zajedno. Njegove mehanike otvorenog odabira i polaganja pločica omogućuju kreativnost i strategiju, dok prekrasan dizajn pločica oduševljava vizualno. U ovoj igri se zaista osjećate kao majstor keramike, stvarajući vlastite umjetničke kreacije.

S ovim jedinstvenim iskustvom, Azul opravdava svoje mjesto na popisu društvenih igara za djecu od 8 godina. Uz njega, djeca će imati priliku da razvijaju svoje kreativne i strategijske vještine na igrajući način.

Azul Društvena Igra

Patchwork • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Patchwork je sjajna igra za djecu od 8 godina koja će pružiti satove zabave i kreativnosti. Ova igra publikovana 2014. godine od strane Lookout Games, osvojila je srca mnogih igrača širom svijeta. Patchwork je apstraktna igra koja kombinuje elemente strategije, ekonomije i slagalice, pružajući jedinstveno iskustvo igranja za dva igrača.

Jedinstveni mehanizmi ove igre poput Grid Coverage, Income, Open Drafting, Rondel, Square Grid i Tile Placement čine je posebnom i zanimljivom. Patchwork zahtijeva strategijsko planiranje, predviđanje poteza protivnika i pažljivo upravljanje resursima kako bi se stvorila savršena prekrivača. Mogućnost izbora za kupovinu ili prolazak kroz ravnotežu resursa i vremena igračima pruža zanimljive odluke tokom igre.

Ono što ovu igru čini idealnom za djecu od 8 godina je njena jednostavnost i lako shvatljivo pravilo. Patchwork pruža mogućnost razvijanja kreativnosti kroz kreiranje prekrivača raznih boja i uzoraka. Deca će uživati ​​u izazovu pronalaženja najboljeg načina za sastavljanje patcheva na svojoj ploči. Osim toga, igra podstiče razvoj logičkog razmišljanja i planiranja, pomažući deci da steknu vještine koje će im biti korisne u mnogim aspektima života.

Patchwork je idealan izbor za ovaj članak o društvenim igrama za djecu od 8 godina, jer pruža zanimljivu i kreativnu igraonicu, gdje će mali igrači uživati ​​u takmičarskom duhu, crtanju strategija i razvijanju vještina. Zaokupljenost igrom je zagarantirana, a satovi provedeni igrajući će biti puni smijeha i zabave.

Patchwork Društvena Igra

The Isle of Cats • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste u potrazi za društvenom igrom za svoje dijete od 8 godina, The Isle of Cats je jedna od odličnih opcija koje treba razmotriti. Ova igra je izvrsna kombinacija taktičke strategije i zabave, čije će se mehanike svidjeti i djeci i odraslima. The Isle of Cats je objavljen 2019. godine od strane The City of Games, a namijenjen je 1 do 4 igrača. Igra traje između 60 i 90 minuta, što je idealno za djecu te dobi. Osim što će vaše dijete moći uživati u izgradnji puzzli s preslatkim mačkama, igra također nudi i nekoliko drugih načina za osvajanje bodova, kao što su istraživanje otoka, pronalaženje blaga i skupljanje raznih lekcija. Činjenica da vam je potrebno taktičko planiranje kako biste pravilno smjestili sve mačke na brod, čini ovu igru izazovnom, ali ne prekomjerno kompleksnom za djecu od 8 godina. The Isle of Cats je zasigurno igra koja će pobuditi interes djece te dobi i pružiti im nezaboravno iskustvo
.

The Isle of Cats Društvena Igra

Pandemic: Iberia • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Pandemic: Iberia je manje poznata društvena igra koju je objavio Z-Man Games 2016. godine. Ova igra je namijenjena za 2 do 5 igrača i traje između 45 i 75 minuta. Smještena u 19. stoljeću na Iberskom poluotoku, igra vas postavlja u uloge medicinske sestre, željezničara, seoskog liječnika, mornara i drugih, s jednim zajedničkim ciljem – pronaći lijekove protiv malarije, tifusa, žute groznice i kolere. Putem kočija, brodova i vlakova, morate putovati od Barcelone do Lisabona kako biste pomogli stanovništvu Iberije. Istovremeno, distribuiranje pročišćene vode i izgradnja željeznica pomoći će vam da usporite širenje bolesti. Pandemic: Iberia je strategijska igra koja spaja različite mehanike kao što su upravljanje resursima, kooperativna igra i izgradnja mreže. Ova igra je odabrana za ovu listu jer je izvrsna opcija za igrače od 8 godina i stvara zanimljivu i poučnu igru u kojoj igrači surađuju kako bi prevladali bolesti te istražili povijesno važno razdoblje izgradnje prve pruge na Iberskom poluotoku.

Pandemic: Iberia Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!