Najbolje društvene igre za ljeto

Pogledajte najbolje igre za ljetnu zabavu.
Za vas smo pripremili nekoliko jednostavnih igara koje možete igrati na plaži ili na terasi dok sunce polagano zalazi.

Sadržaj

Hive • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Hive je popularna društvena igra objavljena 2000. godine od strane Gen42 Games. Ova apstraktna igra za dva igrača pruža izazovnu strategiju i idealna je za ljetnu zabavu. Igra se na ravnim površinama, što znači da je možete igrati bilo gdje. Njegov jedinstveni mehanizam omogućuje da pojedini komadi postanu dio igre, formirajući uzorak koji predstavlja igralište.

Cilj igre je okružiti protivničku kraljicu, istovremeno blokirajući protivnika da to isto učini vašoj kraljici. Igru možete dobiti potpuno okružujući protivnikovu kraljicu. Hive kombinira nekoliko mehanizama igre, poput kretanja po šestokutnoj mreži, stvaranja oblika i rezultatske logike.

Igra je dobila dobre ocjene od fanova i recenzenata, a njena umjerena razina složenosti omogućuje svima da se lako uhvate ukoštac s pravilima. Hive je izvrstan izbor za ljetnu zabavu jer je brza, lako prenosiva i donosi taktičke izazove koji će vas zabavljati na otvorenom ili kod kuće.

Hive Društvena Igra

Coup • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Društvene igre za ljetnu zabavu su neophodan dodatak svakom ljetnom okupljanju. Jedna takva igra koja zasigurno izdvaja iz mase je Coup. Objavljena 2012. godine od strane Indie Boards & Cards, ova igra je idealna za 2 do 6 igrača. Sa početnim trajanjem od 15 minuta (ali lako se proteže na 30 minuta zbog uzbuđenja), ova igra će vas osvojiti svojom jedinstvenom mehanikom i zanimljivim tematskim okvirom. Coup se smatra fantastičnim izborom igre za ljetnu zabavu zbog svog jednostavnog nivoa kompleksnosti. Uključuje mehanike kao što su skriveni identiteti, pamćenje, eliminacija igrača, uzimanje ono što pripada drugima i moć različitih igrača. Ove mehanike će osigurati da svaka igra bude drugačija i prepuna nepredvidivih trenutaka. Otkrijmo zašto je Coup odabran da bude na ovom popisu najboljih društvenih igara za ljetnu zabavu.

Coup Društvena Igra

Trapwords • Broj igrača: 4-8


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Trapwords je relativno nepoznata igra koju je 2018. godine objavila tvrtka Czech Games Edition. Iako možda niste čuli za nju, ova igra nađena je na popisu jer je odlična opcija za ljetnu zabavu. S obzirom na to da spada u kategoriju party društvenih igara, možete je igrati s 4 do 8 igrača, a jedna partija traje između 30 i 45 minuta.

Trapwords je igra s dobrom ocjenom od strane obožavatelja i recenzija. Unatoč tome, razina kompleksnosti je jednostavna, što znači da će se igra lako naučiti i brzo će vas uvući u svoj svijet. Ova igra će vam pružiti mogućnost da se uključite u fantazijsko istraživanje, kao tim istraživača koji se probijaju kroz tamnice pune zamki i prokletstava. Cilj je uspješno pogoditi riječ koju vam pokušava opisati jedan od suigrača, no postoji jedna zanimljiva prepreka – protivnički tim određuje koje riječi ne smijete koristiti.

Iako je Trapwords u početku može biti zbunjujuća i izazovna, to je upravo ono što je čini tako zabavnom i ljetno prikladnom. Ova igra stvara dinamičan timski okoliš u kojem će vam biti potrebna brza reakcija i sposobnost prilagodbe nepredvidivim situacijama. Ljetna zabava s prijateljima svakako će biti ispunjena smijehom i uzbuđenjem ako odlučite zaigrati Trapwords.

Trapwords Društvena Igra

Zombie Dice • Broj igrača: 2-99


 • Trajanje igre: 10-20 min


 • Ocjena: Prolazna (★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Kada je riječ o ljetnoj zabavi, Društvene igre za ljetnu zabavu trebaju biti ne samo zabavne, već i lagane za naučiti i igrati. Jedna takva igra koju trebate imati na umu je Zombie Dice. Ova igra je savršena kombinacija smijeha, napetosti i, naravno, zombija!

U ovom izazovnom igračkom svijetu, vi postajete zombi i vaš cilj je pojesti više mozgova od svojih zombi prijatelja. Ali pazite se, jer postoji opasnost od pucanja iz lovačke puške! Igrač koji prvi skupi 13 mozgova je pobjednik. Ali budite oprezni, igra je brza i dinamična, traje između 10 i 20 minuta, i može se naučiti već u prvoj rundi.

Zombi život se svodi na bacanje kockica i sreći. Svaki potez povlačite tri kockice iz kutije i bacate ih. Svaki simbol mozga vrijedi jedan bod na kraju runde, dok “stopala” simbol omogućuje ponovno bacanje iste kockice. No, oprez! Ako sakupite tri simbola pucnja iz lovačke puške u jednom potezu, vaš zombi put završava i ne dobivate bodove. Nakon što bacite tri kockice, možete odlučiti želite li zadržati postojeću kolekciju mozgova ili ipak riskirati i uzeti nove kockice kako biste ponovno bacili.

Iako Zombie Dice možda nije dobio najbolje ocjene od fanova i recenzija, ova igra je odličan izbor za ljetnu zabavu. Njezine jednostavne mehanike igranja i kratko vrijeme trajanja čine je idealnom za brzu partiju na otvorenom ili na plaži. Osim toga, kombinacija humora, horora i zombija sigurno će izmamiti smijeh i napetost među igračima. Ne propustite priliku iskušati svoju sreću kao zombi i vidjeti tko će prvi skupiti 13 mozgova!

Zombie Dice Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!