Najbolje društvene igre za razvoj pamćenja za djecu

Dobrodošli u svijet društvenih igara za djecu koje potiču pamćenje! Ako želite pružiti svom djetetu igru koja će zabaviti i istovremeno razvijati njihovo pamćenje, ovo je pravo mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje društvene igre koje su posebno dizajnirane kako bi potaknule pamćenje i koncentraciju kod djece. Bez obzira jeste li u potrazi za igrom s kartama, slagalicama ili drugim oblicima igre, sigurno ćete pronaći nešto što će odgovarati interesima i preferencijama vašeg djeteta. Spremite se za sate zabave i razvijanja pamćenja uz ove izvrsne društvene igre!

Sadržaj

Outfoxed! • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Outfoxed! je izuzetno zabavna i intrigantna igra za djecu pamćenje koja će privući i najmlađe ljubitelje društvenih igara. Ova relativno nepoznata igra, objavljena 2014. godine od strane Gamewright-a, donosi jedinstvenu kombinaciju mehanika koje će djeca obožavati. U ovoj igri, koja spada u područje dječjih igara, igrače očekuje suradnički pristup, dedukcija, bacanje kockica, rješavanje kockastih ikona, pomjeranje po mreži i razvijanje pamćenja. Shvatite to kao misaoni trening za mlade umove u kojem se istovremeno upotrebljavaju različite vještine.

Outfoxed! je osvojio srca mnogih igrača i ljubitelja igara, primarno zbog svoje jednostavnosti. Ova igra nosi sa sobom ocjene i recenzije koje govore o njenom kvalitetu i šarmu. Njen nivo kompleksnosti je prilagođen za djecu i omogućava im da se brzo uhvate u koštac sa izazovima.

Zaplet igre? Potrebno je riješiti slučaj nestale pite gospođe Plumpert i zaustaviti nevaljalca koji pokušava pobjeći. U svojim istraživanjima, igrači će se kretati po tabli kako bi prikupili tragove, a zatim koristiti poseban skener dokaza kako bi isključili osumnjičene. No, morate brzo djelovati jer krivac vam bježi prema izlazu! Hoćete li uspjeti zaustaviti ovog vragolana prije nego što pobjegne – ili ćete ipak biti prevareni?

Outfoxed! je definitivno izvanredna igra za djecu koja će ih zainteresirati, izazvati njihovu pažnju i potaknuti logičko razmišljanje. Zabavna mehanika igre, suradnja među igračima i poticanje razvoja pamćenja čine je idealnom za ovaj popis društvenih igara za djecu pamćenje. Ova igra će djeci omogućiti da uživaju u igri i istovremeno razvijaju vještine koje su bitne za njihovu budućnost. Sudeći po ocjenama igrača, Outfoxed! je definitivno vrijedan dodatak kolekciji društvenih igara za djecu.

Outfoxed! Društvena Igra

The Magic Labyrinth • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 20-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
The Magic Labyrinth je manje poznata igra koja je objavljena 2009. godine od strane Drei Magier Spiele. Ova igra je namijenjena djeci, ali i obitelji mogu uživati u njoj. Jednostavan nivo složenosti čini je savršenom igrom za prve korake u svijetu društvenih igara. S obzirom da je tema listicle društvene igre za djecu pamćenje, The Magic Labyrinth je odličan izbor za ovaj popis. Ova igra uključuje nekoliko mehanika poput bacanja kockice, pomicanja po rešetki, pamćenja, izgradnje mreže i gradnje rute.

The Magic Labyrinth ima zanimljivu i originalnu temu – magični učenici su izgubili neke čarobne predmete u majstorovom labirintu i pokušavaju ih sakupiti prije nego što majstor primijeti. Međutim, labirint ima nevidljive zidove i samo jedan od izgubljenih predmeta je otkriven u isto vrijeme. Da bi prošli kroz labirint, igrači moraju imati dobro pamćenje i vještinu.

Svaki igrač premješta svog čarobnjaka po ploči, pazeći da ne udari u labirint ispod. Svaki čarobnjak je povezan s magnetnom kuglicom, pa ako udarite u zid, kuglica će pasti i morat ćete početi ispočetka. Ova mehanika dodaje dodatni izazov igri, jer morate biti pažljivi i precizni u svakom potezu.

The Magic Labyrinth je zabavna igra koja potiče pamćenje, koncentraciju i vještinu. Ima odlične ocjene od obožavatelja i recenzija, što je još jedan razlog zašto je na ovom popisu. S kratkim trajanjem od 20 do 30 minuta, ova igra je pogodna za brze i uzbudljive igraće sesije s djecom. The Magic Labyrinth je pravi izbor za sve koji žele kombinirati zabavu s razvojem pamćenja kod djece.

The Magic Labyrinth Društvena Igra

Burg Appenzell • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas nam predstavljamo igru Burg Appenzell, koju je rijetko tko čuo, ali koju definitivno vrijedi istražiti. Ova igra, koja je objavljena 2007. godine od strane Zoch Verlag izdavačke kuće, je pravi biser. Burg Appenzell pripada podkategoriji igara za djecu i obitelj te garantira zabavu za 2 do 4 igrača u trajanju od 30 do 45 minuta. Iako je relativno nepoznata, ova igra ima odlične ocjene od fanova i recenzenata, a razlog zašto je uključena na našu listu igara za pamćenje postaje jasniji čim malo zaronimo u njenu mehaniku.

U Burg Appenzell, svaki igrač upravlja obojenim miševima i pokušava prikupiti komadiće sira u dvorcu. Na svojim potezima, igrači troše bodove akcije kako bi unijeli nove miševe u igru, otkrili hodnike u dvorcu, premjestili miševe po dvorcu ili gurnuli pločicu u igru, što mijenja lavirint sitnih sira ispod. Kada dva miša istog igrača stignu na polje s istom vrstom prikazanog sira, igrač dobiva komadić tog sira. Prvi igrač koji sakupi 4 različite vrste sira pobjeđuje u igri.

Burg Appenzell je jednostavna igra sa zahtjevnim lukovima, koja mazi naše male mozgove i potiče razvoj memorije i planiranja unaprijed. Ova igra kombinira vlastite mehanike poput akcijskih bodova, pomjeranja po mreži, deformiranja mape i memorije kako bi pružila nevjerojatno iskustvo igranja. Ova igra je idealan izbor za djecu koja žele unaprijediti svoje pamćenje i kritičko razmišljanje. Sada, jesi li spreman za jedno pravo avanturističko istraživanje u svijetu sira i miševa?

Burg Appenzell Društvena Igra

Pyramid of Pengqueen • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Pyramid of Pengqueen je relativno nepoznata igra koju je 2008. godine objavila kompanija Brain Games. Namijenjena je za 2 do 5 igrača, s vremenom trajanja od 30 do 45 minuta. Ova igra spada u područje društvenih igara za djecu i obitelj, a odlikuju je različite mehanike poput skrivanja poteza, pamćenja, eliminacije igrača te bacanje kocke/rotiranje figura. Kategorije ovog stolnog osvajača su dječje igre, dedukcija, lavirint i pamćenje.

Pyramid of Pengqueen igra je koja je zaslužila visoke ocjene od fanova i recenzija. Iako je njezina razina kompleksnosti jednostavna, igra pruža izazove i zabavu za djecu svih uzrasta. Ovaj naslov je idealan za temu članka o društvenim igrama za djecu koje potiču razvoj pamćenja.

U igri Pyramid of Pengqueen, igrači se suočavaju s raznim zagonetkama i izazovima dok istražuju tajanstvenu piramidu. Jedan igrač preuzima ulogu Pengkvin Kraljice, a ostali igrači su istraživači koji se moraju kretati po piramidi i prikupiti sve blago prije nego što ih Kraljica uhvati.

Igra se odvija na magnetnoj ploči gdje se sve figure nalaze na suprotnim stranama i Pengkvin Kraljica ne može vidjeti istraživače. Igrači koji su istraživači koriste se kockama za kretanje po piramidi i na temelju boje karata ciljeva i rezultata bacanja kocke, Pengkvin Kraljica pokušava odgonetnuti njihovu poziciju, dok se istraživači nastoje izbjeći otkrivanju.

Kada Pengkvin Kraljica pređe preko istraživača, oni su uhvaćeni uz pomoć magneta Pengkvin Kraljice, zatim su bačeni u tamnicu i gube nekoliko bodova života. Cilj Pengkvin Kraljice je zaraditi određeni broj bodova života, dok istraživači trebaju osigurati određenu količinu blaga. Pyramid of Pengqueen je igra koja zahtijeva taktičnost, pamćenje i upornost kako bi se ostvarili ciljevi iz oba tima.

Sjajna stvar kod ove igre je da pruža mogućnost da se djeca igraju zajedno s prijateljima ili roditeljima. Timska suradnja i logičko razmišljanje igračima će omogućiti da uživaju u ovom zabavnom i izazovnom iskustvu. Sa svojom jednostavnošću i raznolikošću mehanika, Pyramid of Pengqueen je savršena igra za razvoj djetetove memorije.

Pyramid of Pengqueen Društvena Igra

Chicken Cha Cha Cha • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 15-20 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Naša prva preporuka za društvene igre koje potiču pamćenje kod djece je igra Chicken Cha Cha Cha. Iako nije tako poznata kao neke druge igre, Chicken Cha Cha Cha ima svoj šarm i jedinstvenosti koje je čine vrijednom izbora za ovo popisivanje. Ova igra, objavljena 1997. godine od strane Zoch Verlag-a, namijenjena je za 2 do 4 igrača i traje između 15 i 20 minuta. Igra je smještena u kategoriju igara za djecu, a tematski se bavi plesom kokoši. Zamislite kokoši koje uče plesati “cha cha” tako da obilaze dvorište. Cilj igre je provesti svoju kokoš pokraj svake druge kokoši, “ukradeći” perje repa od svake kokoši koju preteknete. Igra se temelji na mehanici pamćenja, gdje igrači pokušavaju zapamtiti položaj različitih pločica na igrištu kako bi mogli pravilno voditi svoje kokoši prema pobjedi. Ukratko, Chicken Cha Cha Cha je kreativna igra pamćenja koja povezuje pamćenje s pomicanjem figurica na ploči. Prvi igrač koji uspješno zapamti položaj svih pločica na igrištu, bilo da su to vlastite poteze ili preko nadgledanja drugih igrača, bit će sposoban neprekidno voditi svoju kokoš po dvorištu i tako osvojiti igru. Uz fantastičnu mehaniku pamćenja, Chicken Cha Cha Cha je izbor koji će oduševiti djecu i pružiti im izazov koji će ih potaknuti na razvoj ove vještine.

Chicken Cha Cha Cha Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!