Najbolje društvene igre za tinejdžere

Društvene igre za tinejdžere spajaju zabavu i druženje na jedinstven način.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje društvene igre koje su posebno dizajnirane za tinejdžere. Bez obzira jeste li u potrazi za igrom koja će testirati vaše vještine, potaknuti timski rad ili jednostavno pružiti dobru zabavu, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Od strategija i avantura do kreativnih izazova, ove društvene igre za tinejdžere pružit će vam nezaboravno iskustvo i priliku da se povežete s prijateljima na potpuno novoj razini.

Sadržaj

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven je iznimno popularna igra koja je osvojila srca mnogih igrača širom svijeta. Ova igra, koju je 2017. godine objavila Cephalofair Games, savršen je izbor za tinejdžere koji vole taktičke i tematske igre. Zahvaljujući svojim bogatim mehanikama, Gloomhaven pruža izazovne i napete trenutke koje će tinejdžeri sigurno cijeniti.

Gloomhaven je igra u kojoj će igrači preuzeti ulogu avanturista u svijetu prepunom opasnosti i tajni. Naime, igrači će morati zajedno raditi kako bi očistili brojne dungeons i zaboravljene ruševine. Ovisno o njihovim odlukama, priča će se granati i mijenjati, čime će se osigurati nevjerojatno iskustvo koje tinejdžeri neće moći ispustiti iz ruku.

Tijekom igre, igrači će koristiti inovativan sustav karata kako bi se borili protiv automatiziranih čudovišta. Svaki igrač će odabrati dvije karte iz svog špila, a broj na vrhu karte će utjecati na inicijativu igrača. Svaka karta također ima gornju i donju moć koju igrači mogu kombinirati tijekom svog poteza. Međutim, igrači moraju biti oprezni, jer će tijekom vremena trajno gubiti karte iz svog špila. Ako predugo zadrže u dungeonu, mogu se iscrpiti i biti prisiljeni povući se.

Gloomhaven donosi nevjerojatno duboko iskustvo koje će tinejdžeri obožavati. Ova igra kombinira strategiju, tematski svijet i taktičku borbu na način koji će oduševiti sve ljubitelje društvenih igara. Bilo da su u potrazi za avanturom, istraživanjem ili fantastičnim sukobima, Gloomhaven će im pružiti upravo ono što traže. Stoga je ova igra zasluženo na vrhu liste najboljih društvenih igara za tinejdžere.

Gloomhaven Društvena Igra

Twilight Imperium: Fourth Edition • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 240-480 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Twilight Imperium: Fourth Edition je jedna od najboljih strategijskih društvenih igara za tinejdžere, koja pruža mogućnost vojne dominacije, političkih manipulacija i ekonomskih pregovora na galaktičkoj razini. Ova igra odvija se u svemirskom carstvu u kojem se 17 različitih frakcija natječe za vladavinu nad galaksijom. Svaka frakcija nudi potpuno jedinstveno iskustvo igre, od skakanja kroz crvotočine s duhovima Creussa pa sve do kazneničkih Hacana, koji su majstori trgovine i ekonomije. Cilj je postati novi vladar galaksije, ali samo jedna frakcija to može ostvariti.

Nijedna partija Twilight Imperiuma nikada nije ista. Na početku svake galaktičke ere, igrači koriste 51 pločicu galaksije kako bi stvorili jedinstvenu i strategijsku igru. Pločice prikazuju različite elemente, poput novih planetima, supernova, asteroidnih polja i gravitacijskih riftova. Igrači dobivaju ruke s tim pločicama te naizmjence kreiraju galaksiju oko Mecatol Rexta, središnjeg planeta na ploči. Ionske oluje mogu blokirati napredak vaše rase kroz galaksiju, dok povoljno smješteni gravitacijski rift može zaštititi od neprijatelja. Galaksija je vaša kako biste je oblikovali i zavladali njome.

Runda Twilight Imperiuma započinje odabirom jedne od osam strategijskih karata koje ne samo da određuju redoslijed igrača, već im također daju jedinstvenu strategijsku akciju za tu rundu. To može biti dodatne komandne oznake ili kontrola trgovine u galaksiji. Nakon što su ove uloge odabrane, igrači naizmjence pomiču svoje flote iz sustava u sustav, osvajajući nove planete za svoje carstvo, trgujući i ratujući s drugim frakcijama. Na kraju svog poteza, igrači se sastaju na velikom vijeću kako bi donijeli nove zakone i agende koje nepredvidljivo mijenjaju tijek igre.

Nakon što svaki igrač završi svoj potez, pomaknut će se na ljestvici pobjede provjerom jesu li ostvarili bilo kakve ciljeve tijekom poteza i bodujući ih. Ciljevi se određuju postavljanjem deset javnih ciljnih karata na početku svake igre, a zatim se postupno otkrivaju tijekom svake runde. Svaki igrač također na početku igre bira između dvije tajne ciljne karte koje pružaju bodove pobjede dostupne samo igraču koji drži tu kartu. Ti ciljevi mogu biti sve, od istraživanja novih tehnologija do osvajanja domaćeg sustava susjeda. Na kraju svakog poteza, igrač može ostvariti jedan javni i jedan tajni cilj. Kako igra napreduje, više ciljeva se otkriva, a više tajnih ciljeva dodjeljuje, pružajući igračima dinamički promjenjive ciljeve tijekom igre. Igra se nastavlja dok jedan igrač ne postigne deset bodova pobjede.

Twilight Imperium: Fourth Edition je iznimno popularna među zaljubljenicima društvenih igara zbog svoje dubine i mogućnosti prilagodbe strategijama. Igrači imaju puno različitih puteva prema pobjedi, a jedinstvene frakcije i strategijske mogućnosti osiguravaju jedinstveno iskustvo svakoj partiji. Twilight Imperium: Fourth Edition je zasluženo mjesto na ovom popisu najboljih društvenih igara za tinejdžere zbog svoje duboke tematike i trajanja partije.

Twilight Imperium: Fourth Edition Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Danas vam predstavljam igru Gloomhaven: Jaws of the Lion, koja je postala pravi hit među tinejdžerima i obožavateljima društvenih igara. Ova igra, objavljena 2020. godine od strane Cephalofair Games, zaokupit će vašu pažnju već pri samom pogledu na vrhunsku kvalitetu izrade i predivan dizajn. Ono što je posebno dobro kod ove igre je njezina visoka razina kompleksnosti, koja će izazvati oduševljenje čak i među najzahtjevnijim igračima.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je samostalna igra koja se odvija prije događaja u originalnoj igri Gloomhaven. Ova igra će vas uvući u jedinstveni svijet fantasy avanture, pružajući vam priliku da istražujete mračne tajne grada. Sa četiri nova lika koje možete igrati i 25 scenarija u kampanji, Gloomhaven: Jaws of the Lion će vas držati zainteresiranima satima.

Ono što je posebno dobro kod ove igre je to što je namijenjena i casual igračima koji žele brzo ući u igru. Organizacija kartonskih pločica postala je stvar prošlosti, jer će se igrači umjesto toga natjecati unutar samog scenarija koji ima jedinstvenu umjetnost. Isto tako, pravila su pojednostavljena i tu je pet-scenarijski tutorial koji će nove igrače uvesti u igru na najlakši mogući način.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je istinski doživljaj koji će vas očarati svojim dubokim gameplayom i mnoštvom strategija koje možete koristiti. Bez obzira jeste li fan strategijskih igara ili avanture, ova igra će vas držati zainteresiranima satima. Uz visoke ocjene i oduševljenje igrača širom svijeta, Gloomhaven: Jaws of the Lion je apsolutno nezaobilazna igra ako volite društvene igre za tinejdžere.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Star Wars: Rebellion • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 180-240 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Star Wars: Rebellion je jedna od najpopularnijih društvenih igara koja će zasigurno oduševiti tinejdžere i sve ljubitelje Star Wars svemira. Igra, koja je izašla 2016. godine, omogućuje vam da doživite epski sukob između Galaktičkog Carstva i Pobunjeničke Alijanse.

U Star Wars: Rebellion imate priliku kontrolirati cijelo Galaktičko Carstvo ili mladu Pobunjeničku Alijansu. Ovisno o strani koju odaberete, imate različite ciljeve kako biste pobijedili u igri. Kao igrač koji predstavlja Carstvo, vaša je zadaća otkriti Pobunjeničku bazu i uništiti je. Za to ćete koristiti moćnu vojsku Stormtroopera, TIE-borepnika, Star Destroyera pa čak i Zvijezdu smrti. S druge strane, kao igrač koji predstavlja Pobunjeničku Alijansu, više ste fokusirani na prikupljanje podrške u galaksiji i izvođenje taktičkih napada kako biste oslabili Carstvo.

Ono što čini ovu igru ​​posebnom su njezini detalji. S više od 150 plastičnih minijatura i dvije ploče koje prikazuju trideset i dva najpoznatija svemirska sustava iz Star Wars svemira, Star Wars: Rebellion pruža grandioznu i epsku atmosferu. Ipak, igra istovremeno ostaje vrlo osobna i herojska. Ključna uloga u uspjehu igrača ovisi o poznatim likovima poput Leie Organe, Mon Mothme, Grand Moff Tarkina i Imperatora Palpatinea. Ove vođe su neophodne za vaše uspjehe u građenju vojske i obavljanju tajnih misija.

Star Wars: Rebellion je kompleksna igra koja zahtijeva strategiju, taktiku i određenu dozu sreće. Njezina kompleksnost odražava se i u vremenu trajanja igre, koje može biti između 180 i 240 minuta. Zahtijeva strpljenje i predanost, ali pruža nevjerojatno zadovoljstvo i ispunjenje kada se uspijete izboriti za pobjedu.

Uz sve navedeno, Star Wars: Rebellion je sjajan izbor za tinejdžere prvenstveno zbog njegove tematike. Tinejdžeri koji su odrasli uz Star Wars franšizu će uživati ​​u prepoznavanju likova i svemirskih sustava, a istovremeno će vješto koristiti strategiju kako bi ostvarili pobjedu. Ova igra pruža nevjerojatno iskustvo i avanturu u kojoj se tinejdžeri mogu izgubiti s prijateljima.

Star Wars: Rebellion Društvena Igra

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Arkham Horror: The Card Game je jedna od najpopularnijih društvenih igara među tinejdžerima, i to s razlogom. Ova igra, koja je izdana 2016. godine od strane Fantasy Flight Games, pruža jedinstveno iskustvo Lovecraftovske tajne, čudovišta i ludila. Sa visokim nivoom kompleksnosti, ova igra privlači ljude koji vole izazove.

U Arkham Horror: The Card Game, ti i tvoj prijatelj preuzimate uloge likova smještenih u mirnom gradiću Arkham. Imate svoje talente, ali također nosite i svoje mane. Možda ste previše proučavali Necronomicon i njegove riječi vas i dalje progone. Možda osjećate prisilu da zataškate svaki trag izvanzemaljskog zla, što ometa vašu istragu, kako biste zaštitili samopouzdanje stanovnika gradića. Moguće je da ćete biti traumatizirani susretima s užasnim kultom.

Bez obzira na ono što vas pokreće, snage i slabosti bit će odraz vašeg prilagođenog špila karata. Ove karte će biti vaš resurs dok s prijateljima rješavate najstrašnije misterije svijeta. Svaka avantura u Arkham Horror LCG vodi vas dublje u misteriju. Naići ćete na kultiste i zle rituale. Istraživati ćete uklete kuće i susresti se s čudovištima. Možda ćete primijetiti znakove antičkih bića koja se pokušavaju probiti kroz barijere našeg svijeta.

Osnovni način igranja Arkham LCG igre nije samo jedna avantura, već kampanja. Vaše odluke i postupci imaju posljedice koje se protežu daleko dalje od trenutačnog rješavanja scenarija. Možda ćete biti traumatizirani avanturama, možda će vam mentalno zdravlje biti na rubu, a možda ćete mijenjati krajolik Arkhama tako da pale zgrade do temelja. Vaše djelovanje može vam donijeti iskustvo koje će vas bolje pripremiti za ono što vas još čeka.

Arkham Horror: The Card Game je idealna igra za tinejdžere koji vole misteriju, horor, i igranje u timu. Sa svojim tematskim elementima i mogućnosti prilagođavanja špila karata, ova igra će vas uvući u Lovecraftov svijet i izazvati uglavnom pozitivne reakcije. Ukoliko volite složene igre koje zahtijevaju taktičko razmišljanje i donošenje odluka, ova igra je pravi izbor za vas. Izbor Arkham Horror: The Card Game na ovom popisu najboljih društvenih igara za tinejdžere je sasvim opravdan, s obzirom na njenu popularnost, kompleksnost i unikatno iskustvo koje nudi.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra

Mage Knight Board Game • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-240 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Jedna od najboljih društvenih igara za tinejdžere je Mage Knight Board Game. Ova popularna igra, objavljena 2011. godine od strane WizKids (I), pruža izvanredno iskustvo igranja za 1 do 4 igrača. Igrači se stavljaju u ulogu moćnih Mage Knightova koji istražuju i osvajaju dio svijeta Mage Knight univerzuma pod kontrolom Atlantskog Carstva. Ova igra kombinira RPG elemente, izgradnju špila karata i tradicionalne društvene igre, te nam pruža bogato iskustvo uzbuđenja i avanture.

U Mage Knight Board Gameu, igrači će graditi svoju vojsku, puniiti svoj špil moćnim čarolijama i akcijama te istraživati pećine i tamnice. Kroz igru, igrači će imati mogućnost osvajanja snažnih gradova koji su pod kontrolom jedne moćne frakcije. Ono što ovu igru čini posebnom je kombinacija mehanika koje uključuju igranje karata za rješavanje konflikta, kooperativno igranje, izgradnju špila karata, bacanje kockica, premještanje po mreži i vođenje ruke. Sve to čini igru izazovnom, dinamičnom i donosi dubinu i taktički pristup unutar igre.

Sa visokim nivoima kompleksnosti i izvanrednim ocjenama od strane poklonika igara, Mage Knight Board Game je izvrstan izbor za tinejdžere koji vole strategiju i tematske igre. Igra pruža igračima mogućnost da se izgube u jedinstvenom svijetu, istraže nove teritorije, razviju svoje likove i suoče se sa moćnim neprijateljima. Bez obzira da li se igra u konkurenciji s drugim igračima ili u kooperativnom modu gdje su svi igrači na istoj strani, Mage Knight Board Game donosi nezaboravno iskustvo i čvrsto drži igračevu pažnju nekoliko sati.

Ukratko, Mage Knight Board Game je jedna od najboljih društvenih igara za tinejdžere zbog svoje bogate tematike, dubokih mehanika, visoke kompleksnosti i izazovnih taktičkih odluka. Svojim raznovrsnim elementima i uzbudljivom igrom, ova igra će osigurati satove zabave i adrenalina za sve koji se odluče istražiti svijet Mage Knighta.

Mage Knight Board Game Društvena Igra

Pandemic Legacy: Season 0 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako ste zaljubljenik u triler filmove u stilu Jamesa Bonda i obožavate tajnovite misije, onda je Pandemic Legacy: Sezona 0 upravo igra za vas! Objavljena 2020. godine od strane Z-Man Games, ova manje poznata igra će vas odvesti natrag u hladni rat, 1962. godinu. Projekt MEDUSA, smrtonosno novo sovjetsko biološko oružje, prijeti svijetu i vaš tim medicinskih diplomaca je regrutiran od strane CIA-e da istraži i spriječi njegov razvoj. Vaše misije će vas provesti kroz savezničke, neutralne i sovjetske gradove, dok se borite protiv neprijateljskih agenata, stjecate važne mete i postavljate tajne operativce diljem svijeta kako biste izvršili vaše zadatke bez greške. Kroz 12 mjeseci, vaš uspjeh ili neuspjeh će vas približiti istini. Ova taktička igra će vam pružiti pravu špijunsku avanturu prepunu adrenalinom.

Pandemic Legacy: Sezona 0 donosi osvježenje u služba špijunaže i političkih intriga, a sve to uz zanimljive mehanike igre. Ova strategijska igra pruža vam mogućnost planiranja i koordinacije s drugim tajnim agentima kako biste obuzdali nemilosrdne neprijateljske agente i očuvali svjetski mir. Osim toga, vrijednost ove igre je u tome što se nastavlja unutar Pandemic Legacy serijala, ali ne zahtijeva prethodno znanje ili iskustvo s prethodnim sezonama. Svaka partija donosi nove karte, pravila i uvjete koji utječu na buduće partije. Također, stvaranjem novih identiteta, dobivate kontakte i druge resurse koji će vam pomoći u izvršavanju misija.

Sa svojim ocjenama i izvrsnim recenzijama, Pandemic Legacy: Sezona 0 je igra koja je nepravedno manje poznata, ali koja svakako zaslužuje biti na našoj listi najboljih društvenih igara za tinejdžere. S kombinacijom taktičkog planiranja, suradnje i strategije, ova igra pruža zaista jedinstveno iskustvo koje će vas držati prikovane za stol dok preuzimate špijunske misije širom svijeta. Ako tražite izazovnu igru s tematikom špijunaže, Pandemic Legacy: Sezona 0 je pravi izbor za vas.

Pandemic Legacy: Season 0 Društvena Igra

Pandemic Legacy: Season 2 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dragi tinejdžeri, danas vam donosimo jednu nevjerojatno uzbuđujuću igru koja će vas odvesti na nevjerojatno putovanje. Upoznajte se s Pandemic Legacy: Season 2, vrhunskom igrom koja je obilježila 2017. godinu. U ovoj igri, vi i vaši suigrači bit ćete suočeni s izazovom spašavanja svijeta od smrtonosne epidemije. Zamislite da je svijet zahvatila groznica koja je odnijela veliki broj života, a ono malo preostalih ljudi mora preživjeti na plutajućim postajama poznatim kao “utočišta”. Uz “Pandemic Legacy: Season 2”, vaše odluke i djela će imati posljedice u budućim igrama, čineći svaku partiju jedinstvenom iskustvom.

Ova iznimno popularna igra naišla je na veliko odobravanje fanova i kritike, a složenost igre se smatra umjereno zahtjevnom. Pandemic Legacy: Season 2 pruža vam priliku da se sukobite s nepredvidivim izazovima i spašavanjem onog što je preostalo od čovječanstva.

Ova društvena igra, koja se klasificira kao strategijska i tematska igra, nudi vam više od samog igranja. Odabir Vaših poteza, dosljedno upravljanje resursima, timska suradnja i prenošenje priča iz partije u partiju čine ovu igru neizmjerno intrigantnom. S obzirom na topić ovog članka, Pandemic Legacy: Season 2 je odličan izbor za najbolje društvene igre za tinejdžere. Kroz ovo iskustvo ćete biti angažirani, ali istovremeno zabavljati i educirati. Ne propustite priliku da istražite i spašavate svijet u ovom sjajnom naslovu.

Pandemic Legacy: Season 2 Društvena Igra

Mansions of Madness: Second Edition • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag na našu listu najboljih društvenih igara! Danas ćemo vam predstaviti jednu posebno zanimljivu igru koja će zasigurno privući pozornost tinejdžera. Radi se o igri pod nazivom “Mansions of Madness: Second Edition”, koja je osvojila srca brojnih ljubitelja društvenih igara.

“Mansions of Madness: Second Edition” je potpuno kooperativna, aplikacijom vođena igra u kojoj jedan do pet igrača istražuje svijet horora i misterija. Smještena u istom svemiru kao i popularne igre “Eldritch Horror” i “Elder Sign”, ova igra će vas odvesti na zastrašujuće ulice Innsmoutha i proklete hodnike Arkhamovih ukletih vila. Osam hrabrih istraživača spremno stoji pred četiri scenarija straha i tajni, sakupljajući oružje, alate i informacije, rješavajući složene zagonetke i boreći se protiv monstruma, ludila i smrti. Otvorite vrata i zakoračite u ove jezovite “Mansions of Madness: Second Edition”. Ali pazite, preživljavanje nije dovoljno za suočavanje s užasima koji teroriziraju ovo mjesto.

Ova igra je popularna među tinejdžerima zbog svog napetog i nepredvidljivog gameplaya te uzbudljive tematike. “Mansions of Madness: Second Edition” omogućuje tinejdžerima da se zajedno s prijateljima suoče sa strahom i misterijama, dok istražuju tajanstvene prostore i rješavaju zagonetke. Zahvaljujući aplikaciji koja vodi igru, iskustvo je potpuno imerzivno i svaki izbor igrača ima utjecaj na razvoj priče. Također, igra posjeduje niz različitih mehanika, kao što su kretanje po prostoru, suradnička igra, bacanje kockica, upravljanje rukom, dodavanje karata na ploču i modularna ploča. Ove mehanike pružaju dinamičan i zahtjevan gameplay koji izaziva tinejdžere da koriste svoje vještine i strategije kako bi preživjeli izazove koji im se postavljaju na putu.

“Mansions of Madness: Second Edition” je nevjerojatna opcija za tinejdžere koji traže društvenu igru koja će ih zadržati satima zalijepljene za stol. Njegova kombinacija napetosti, tajni i misterija osigurava da se svaka partija u ovoj igri osjeća kao ispunjavajuće iskustvo. Ako volite avanturu, istraživanje, borbu te atmosferu horora i misterije, onda je ova igra idealan izbor za vas. Pripremite se za uzbudljivo putovanje i otkrijte zašto je “Mansions of Madness: Second Edition” zasluženo na našoj listi najboljih društvenih igara za tinejdžere!

Mansions of Madness: Second Edition Društvena Igra

Star Wars: Imperial Assault • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Star Wars: Imperial Assault je popularna društvena igra objavljena 2014. godine od strane Fantasy Flight Games-a. Ova igra je odabrana zbog svoje tematske prirode i zato što pruža tinejdžerima jedinstveno iskustvo u Star Wars svijetu. Ova igra kombinira elemente taktičke borbe, avanture i uloga, između svjetlosne strane Sile i mračne strane Imperije. Svojim velikim brojem igrača (od 1 do 5), te vremenom trajanja između 60 i 120 minuta, ova igra će pružiti tinejdžerima nevjerojatne avanture i mogućnost dubljeg uranjanja u svijet Star Warsa. Tko će pobijediti u ovoj bitki između pobunjenika i Imperije? To je vaša odluka, tinejdžeri!

Star Wars: Imperial Assault Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!