Najbolje ekonomske društvene igre za troje

U potrazi ste za ekonomskim društvenim igrama za troje? Ovaj blog će vam predstaviti najuzbudljivije opcije koje će testirati vaše taktičke vještine, donošenje ključnih odluka i upravljanje resursima.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će vas izazvati na trgovanje, gradnju imperija ili razvoj poslovnih strategija, ovdje ćete pronaći igre koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Spremite se za uzbudljive izazove i nezaboravne trenutke s najboljim ekonomskim društvenim igrama za troje!

Sadržaj

Brass: Birmingham • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Brass: Birmingham je jedna od najpoznatijih ekonomskih društvenih igara koja je zasluženo na ovom popisu ekonomskih društvenih igara za troje. Ova igra, koja je objavljena 2018. godine od strane Roxley izdavačke kuće, donosi nam jedinstveno iskustvo natjecanja između poduzetnika u Birminghamu tijekom industrijske revolucije.

Brass: Birmingham izuzetno je dobro ocijenjena igra među fanovima i kritičarima. Igra je složena i zahtjevna, ali nudi iskustvo koje vrijedi istražiti. Sa 2 do 4 igrača i vremenom trajanja od 60 do 120 minuta, ova igra pruža pravu kombinaciju taktike, strategije i ekonomskog ulaganja.

Glavna mehanika igre uključuje upravljanje resursima, upravljanje novcem, izgradnju tržišta i izgradnju mreže, što doprinosi dubini i raznolikosti gameplaya. Tijekom igre, igrači se bore za izgradnju industrija, proširivanje mreže željeznica i kanala te prodaju svojih proizvoda kako bi ostvarili profit.

Ono što čini Brass: Birmingham posebnom su i novi elementi poput sustava prodaje, koji je postao središnji dio kulture u Birminghamu. Da biste prodali svoje proizvode, morate posjećivati trgovce na rubovima ploče igre, koji traže određene vrste dobara svaku partiju. Također, postoji mogućnost izgradnje pivnice, proizvodnje napitaka koji su potrebni za prodaju dobara.

Brass: Birmingham je igra koja oduševljava svojom tematskom dubinom i raznolikošću mogućnosti. Iskustvo igranja ove igre vodi nas kroz ključne povijesne događaje u Birminghamu i istovremeno nas izaziva da donosimo odluke koje će utjecati na razvoj našeg poduzeća.

Svaki potez donosi nove izazove i mogućnosti, a svi igrači su u stalnoj konkurenciji, što čini Brass: Birmingham zaista zanimljivom i napetom igrom. Ako tražite ekonomsku društvenu igru za troje koja će testirati vaše taktičke vještine i donošenje odluka, Brass: Birmingham je definitivno vrijedna pažnje.

Brass: Birmingham Društvena Igra

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je izuzetno popularna igra koju je objavila kompanija Feuerland Spiele 2021. godine, a namijenjena je za 1 do 4 igrača. Zaokupljenost ovom igrom je velika, budući da ima jednu od najboljih ocjena od strane fanova i recenzija. Ark Nova predstavlja ekonomsku društvenu igru u kojoj svaki igrač gradi i upravlja zoološkim vrtom. Cilj igre je izgraditi uspješno zoološko postrojenje, gradeći ograničenja, pružajući smještaj životinjama i podržavajući projekte očuvanja širom svijeta. U tome će igračima pomoći specijalisti i jedinstvene zgrade. Gameplay je dinamičan, a svaki igrač ima set od pet akcijskih karata koje koristi za planiranje i strategiju. Svaka karta ima posebnu moć i korisna je u određenim situacijama. Igra također uključuje 255 karata s raznim životinjama, specijalistima, posebnim ograničenjima i projektima očuvanja, svaka s vlastitom posebnom sposobnošću. Ove karte igračima omogućuju da povećaju atraktivnost i znanstvenu reputaciju svog zoološkog vrta te prikupljaju bodove za očuvanje. Sa vremenskim trajanjem od 90 do 150 minuta, Ark Nova je izvrsna opcija za sve koji vole složene ekonomske igre i žele se oprobati u izgradnji i upravljanju vrtom životinja.

Ark Nova Društvena Igra

Twilight Imperium: Fourth Edition • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 240-480 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Twilight Imperium: Fourth Edition je jedna od najpoznatijih ekonomskih društvenih igara za troje igrača. Izdana 2017. godine od strane Fantasy Flight Games, ova igra strategije i tematike ima visoku razinu kompleksnosti. Igrači preuzimaju ulogu jedne od sedamnaest frakcija koje se bore za galaktičku dominaciju putem vojnog moći, političkih spletki i ekonomskog pregovaranja. Svaka frakcija nudi potpuno drugačije iskustvo u igri, od duhova Creussa koji koriste crvotočna portala, do hazarskog saveza koji su majstori trgovine i ekonomije. Cilj je sjesti na prijestolje Mecatol Rex kao novi gospodari galaksije. Ova igra, sa svojim bogatim tematskim svijetom i različitim putevima do pobjede, zaista je iznimna među ekonomskim društvenim igrama.

“Twilight Imperium: Fourth Edition” donosi duboku strategiju i nepredvidive situacije koje vam donose izgradnju i dominaciju nad jedinstveno oblikovanim svemirom. Sveti-prostor za igru, sastavljen od 51 pločice galaksije, mijenja se iz partije u partiju kako bi igrači stvorili strategije koje će odgovarati njihovim krajnjim ciljevima. Možete naići na prepreke poput ionih oluja koje blokiraju prolaz vaše rase kroz galaksiju, ili možda zahvaljujući povoljno postavljenom gravitacijskom provaliji možete biti zaštićeni od svojih najbližih neprijatelja. Jedinstveni svemir koji sami stvarate i osvajate nudi nevjerojatno iskustvo u Twilight Imperium svijetu.

U svakoj rundi Twilight Imperiuma, igrači odabiru jednu od osam strategijskih karata koje ne samo da određuju poredak igrača, već im i omogućuju posebnu strategijsku akciju u toj rundi. Te karte pružaju dodatne žetone zapovijedi ili omogućuju jednom igraču kontrolu trgovine po cijeloj galaksiji. Nakon što su te uloge odabrane, igrači naizmjence kreću svoje flote iz sustava u sustav, osvajaju nove planete za svoje carstvo, i upuštaju se u ratovanje i trgovinu s drugim frakcijama. Na kraju svog poteza, igrači se okupljaju na velikom vijeću kako bi donijeli nove zakone i agende koji nepredvidljivo mijenjaju tijek igre. Igrači se penju na stazu pobjede provjeravajući jesu li ostvarili neki cilj tijekom poteza i brojeći bodove. Ciljevi se određuju postavljanjem deset javnih ciljnih kartica na početku svake igre, a zatim se postupno otkrivaju tijekom svake runde. Svaki igrač na početku igre odabire između dva nasumična tajna cilja koji donose bodove samo osobi koja posjeduje taj cilj. Ti ciljevi mogu biti sve, od istraživanja novih tehnologija do osvajanja matičnog sustava svog susjeda. Na kraju svakog poteza, igrač može osvojiti jedan javni cilj i jedan tajni cilj. Tijekom igre se otkrivaju novi ciljevi i dijele se tajni ciljevi, pružajući igračima dinamički promjenjive ciljeve tijekom igre. Igra se nastavlja sve dok jedan igrač ne osvoji deset bodova za pobjedu.

S Twilight Imperium: Fourth Edition, uživajte u bogatoj tematskoj igri u kojoj se politički manevari, vojne akcije i ekonomske odluke isprepliću u jedinstvenom svemiru. Sa svojim dubokim mehanikama i izazovnim taktikama, ova igra je odličan izbor za ekonomsku društvenu igru za troje igrača. Bez obzira jeste li novi u žanru ili stariji igrač, Twilight Imperium će vam pružiti nevjerojatno iskustvo koje će vas držati zauzetima satima. Uključite se u natjecanje za galaktičku dominaciju i postanite gospodari Mecatol Rexa i galaksije!

Twilight Imperium: Fourth Edition Društvena Igra

Terraforming Mars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars je jedna od najpoznatijih igara koje su izašle 2016. godine, a objavila ju je tvrtka FryxGames. Ova strategijska igra spada u domenu društvenih igara s ekonomskim temama i namijenjena je za igru 1 do 5 igrača. Igru karakterizira visoki prosjek trajanja igre od 120 do 120 minuta te se smatra igrom umjerene složenosti. S obzirom na temu ove liste – “ekonomske društvene igre za troje”, Terraforming Mars je savršen izbor jer je tematski usredotočena na ekonomiju i razvoj resursa.

U Terraforming Marsu igrači preuzimaju uloge vlasnika korporacija koje surađuju u procesu terraformiranja Marsa, ali istovremeno se natječu za osvajanje pobjedničkih bodova. Glavni cilj igre je povećanje temperature, kisika i pokrivenosti oceana na Marsu kako bi se omogućilo naseljavanje čovječanstva. Igra se temelji na akviziciji jedinstvenih projektnih kartica koje igrači kupuju kako bi ih pridružili svojoj ruci. Ove kartice predstavljaju različite projekte koji se odnose na uvodjenje biljnog svijeta, izgradnju gradova, rudarstvo mjeseca Jupitera i mnoge druge aktivnosti povezane s terraformiranjem.

Ono što čini Terraforming Mars izuzetnom i popularnom igrom među fanovima su mnoge strategijske mogućnosti koje se nude. Igrači mogu planirati, taktizirati i prilagođavati strategije tijekom igre kako bi dobili prednost nad suparnicima. Iako je prosječno trajanje igre dugo, ova igra je zarazna i vrijedi uloženog vremena. Osim toga, tijekom igre igrači moraju odmjeriti troškove kupovine i igranja projektnih kartica, što donosi dodatnu dozu ekonomskog razmišljanja i odlučivanja.

Terraforming Mars je stekao veliku popularnost zbog svoje originalnosti, kompleksnosti i realistične teme. Za igrače koji traže izazovne ekonomske društvene igre, Terraforming Mars je izbor koji neće razočarati.

Terraforming Mars Društvena Igra

Gaia Project • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Jedna od ekonomskih društvenih igara koja zaslužuje biti na ovom popisu je Gaia Project. Ova popularna igra, objavljena 2017. godine od strane Feuerland Spiele, nudi izuzetno duboko iskustvo za 1 do 4 igrača. Vrijeme igranja varira od 60 do 150 minuta, pružajući igračima mnogo sati zabave. Gaia Project pripada podkategoriji strategijskih igara, a sadrži brojne mehanike koje čine gameplay raznolikim i izazovnim.

Gaia Project je nasljednik popularne igre Terra Mystica i donosi niz novih inovacija. Igra se odvija u svemirskom okruženju, gdje različite frakcije pokušavaju razviti i proširiti svoje carstvo. Svaka frakcija ima različite vještine i sposobnosti, što omogućava različite strategije i taktike igračima.

Jedna od značajki Gaia Projecta je modularna igraća ploča koja pruža različite konfiguracije i omogućava svaku igru jedinstvenom. Igra također koristi sustav heksagonalne mreže, što igri daje taktički pristup i potiče igrače da pažljivo planiraju svoje poteze.

Gaia Project se ističe i po svojoj visokoj razini kompleksnosti, što će zasigurno privući iskusne igrače koji vole izazove. Pravilno upravljanje resursima, razvoj tehnologije i strategijsko razmišljanje ključni su elementi ove igre.

Ova igra kombinira elemente ekonomskih i društvenih igara na izuzetno zanimljiv način, pružajući igračima mogućnost da izgrade vlastito carstvo u svemiru i postanu vladari galaksije. Gaia Project je savršen izbor za ljubitelje ekonomskih društvenih igara za troje zahvaljujući svojim složenim mehanikama i dubokom gameplayu.

Gaia Project Društvena Igra

Through the Ages: A New Story of Civilization • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Kada je riječ o ekonomskim društvenim igrama za troje, Through the Ages: A New Story of Civilization je nezaobilazna opcija koja će sigurno zadovoljiti sve ljubitelje složenih strategija. Ova igra, objavljena 2015. godine od strane Czech Games Edition, vodi nas na putovanje kroz povijest, gdje će svaki igrač nastojati izgraditi najbolju moguću civilizaciju.

Through the Ages je igra izgradnje civilizacija u kojoj se pažljivo upravlja resursima, otkrivaju nove tehnologije, biraju pravi vođe, grade čudesi i održavaju snažna vojna sila. Slabost u bilo kojem području može biti iskorištena od strane protivnika, stoga je potrebno pažljivo balansirati sve aspekte razvoja. Igra se proteže kroz različite povijesne ere, započevši u doba antike i završavajući u modernom dobu.

Jedan od ključnih mehanizama u Through the Ages je draftiranje karata. Tehnologije, čudesi i vođe ulaze u igru i postaju lakši za draftiranje što je duže vrijeme prođe. Kako biste koristili određenu tehnologiju, potrebno je sakupiti dovoljno znanosti za njezino otkrivanje, dovoljno hrane za stvaranje stanovništva koje će ju koristiti, i dovoljno resursa (rudnika) za izgradnju zgrade. Istovremeno dok balansirate resurse potrebne za napredak tehnologije, također trebate graditi vojnu silu. Vojska se gradi na isti način kao i građevine civilnog sektora. Igrači s slabom vojskom bit će plijen drugim igračima. Iako ne gubite teritorij u igri jer ne postoji mapa, igrači s jačom vojskom će vam oteti resurse, znanost, ubiti vođe, uzeti stanovništvo ili kulturu. Pobjeda u ovoj igri nije lagana, ali poraz zbog slabe vojske itekako jest.

Through the Ages: A New Story of Civilization je iznimno kompleksna igra koja zahtijeva strateško razmišljanje i planiranje unaprijed. Pobjeda se postiže osvajanjem najvećeg broja kulturnih bodova na kraju modernog doba. S obzirom na svoje mehanike, složenost i trajanje, ova igra je odličan izbor za sve one koji uživaju u dugotrajnim igrama s dubokom strategijom.

Through the Ages: A New Story of Civilization Društvena Igra

Great Western Trail • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 75-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ako volite strategijske igre s ekonomskom tematikom koje možete igrati u troje, onda je Great Western Trail idealna igra za vas. Ova igra, objavljena 2016. godine od strane eggertspiele, odvodi vas u američki divlji zapad 19. stoljeća. Kao stočar, vaš je zadatak da tjerate stoku iz Texasa do Kanzas Sitija, gdje je ukrcavate u vlak i zarađujete novac i bodove za pobjedu. No, ovaj put nije samo važno da imate najvredniju stoku, već morate i mudro koristiti različite zgrade duž staze i zaposliti sposobno osoblje koje će vam pomoći u ovom poduhvatu.
Great Western Trail je kompleksna igra koja zahtijeva pametno upravljanje stokom i iskorištavanje prilika koje se pružaju tijekom igre. Zahvaljujući mehanizmima poput građenja špila i vreće, upravljanja rukom i prikupljanja setova, ova igra vas uvlači u svijet stope i kauboja na način koji je jednostavno neodoljiv. Iako igra traje između 75 i 150 minuta, sigurno nećete primijetiti kako vrijeme odmiče, jer će vas ova igra držati fokusiranim i zainteresiranim sve do samog kraja.
Great Western Trail se ističe među ekonomskim društvenim igrama i njeno uključivanje na ovaj popis je samo potvrda njenog značaja i popularnosti među ljubiteljima ovog žanra. Zahvaljujući svojoj strategijskoj dubini i pažljivo osmišljenim mehanikama, ova igra pruža izazov i zabavu za sve igrače. Spremite se za putovanje divljim zapadom i iskušajte svoje vještine u Great Western Trail.

Great Western Trail Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!