Najbolje Game of Thrones društvene igre

Zaronite u svijet političkih intriga, borbi za vlast i epskih bitaka s društvenim igrama Game of Thrones! Ove igre će vas odvesti u fantastični svijet Westerosa gdje ćete se suočiti s izazovima vođenja kuća, donošenja ključnih odluka i borbe za prijestolje.
Bez obzira jeste li obožavatelj serije ili knjiga Game of Thrones ili tek ulazite u svijet društvenih igara, ove igre će vam pružiti nevjerojatno iskustvo i omogućiti vam da se uronite u svijet vitezova, zmajeva i neizvjesnosti.

Sadržaj

A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition) • Broj igrača: 3-6


 • Trajanje igre: 120-240 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
“A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition)” je fantastična igra koja će oduševiti sve ljubitelje serije “Igra prijestolja”. Ova igra je izuzetno kompleksna i izazovna, i zahtjeva znanje o strategiji i politici kako bi se postigla pobjeda. Sa svojih 120 do 240 minuta trajanja, ova igra pruža potpun doživljaj igre prijestolja, dok se igrači bore za kontrolu nad Željeznim prijestoljem.

U ovoj igri, svaki igrač preuzima ulogu jedne od velikih kuća Sedam Kraljevina Zapadnih zemalja i koristi diplomaciju i ratovanje kako bi stekao vlast. Kako bi to postigli, igrači koriste razne mehanike poput Tokens prednosti, saveza, kretanja po područjima, licitacije i brojnim drugim. Tijekom igre, igrači razvijaju strategiju, pregovaraju s drugim igračima te koriste pametno svoje karte kako bi proširili svoj utjecaj.

Ova igra je idealna za sve ljubitelje igara sa srednjim do visokim stupnjem kompleksnosti. Iako je igra dugotrajna, ta vremenska investicija se isplati jer pruža duboko iskustvo i intenzivnu igru. “A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition)” je nezaobilazan izbor za sve koji žele zaroniti u svijet Igre prijestolja i osjetiti uzbuđenje i dinamiku borbe za vlast.

A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition) Društvena Igra

A Game of Thrones • Broj igrača: 3-5


 • Trajanje igre: 180-180 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli natrag, društveni igrači! Danas se bavimo temom koja će sigurno oduševiti sve fanove popularne serije “Igra prijestolja”. Poznajete dobro zaplet iz knjiga ili televizijske ekranizacije, ali jeste li ikada pomislili da ćete biti u prilici da “zaigrate” uloge velikana iz Vesterosa? Upoznajte se s igrom koja je donijela uzbuđenje političkih intriga i epskih bitki na vaš stol – “Igra prijestolja” društvena igra.

“Igra prijestolja” je manje poznata igra objavljena 2003. godine od strane Fantasy Flight Games-a. Prilagođena je za 3 do 5 igrača, a trajanje igre može biti između 180 i 240 minuta. Ova strategijska igra pripada podkategoriji Ratnih igara (Wargames) i prepuna je zanimljivih mehanika poput kretanja po područjima, licitacija, događaja, upravljanja kartama, pamćenja i taktičkog planiranja. Kao što naziv kategorije sugerira, “Igra prijestolja” je igra u kojoj nije dovoljno samo mudro upravljati vojskom, već je potrebno koristiti taktiku i diplomatiju kako biste ostvarili svoje ciljeve.

Unutar igre, igrači preuzimaju uloge velikih kuća Vesterosa. Kako bi osigurali svoju dominaciju nad zemljom, moraju upravljati vojskama, kontrolirati bitne likove, prikupljati resurse za dolazak zime i suprotstaviti se neprijateljima. Ova igra je poznata po inovativnom faznom mehanizmu, rješavanju bitki i jedinstvenom sistemom naručivanja, koji omogućavaju da svi igrači budu aktivno uključeni tijekom cijele igre.

“Igra prijestolja” je igra koja traži strateško razmišljanje, planiranje unaprijed i hrabrost za donošenje ključnih odluka. Savršena je za one koji uživaju u taktičkim igrama s političkim nadmetanjem. Iako je složena, vrijedi se potruditi i naučiti pravila jer ćete biti nagrađeni s nevjerojatnim iskustvom proživljavanja bitaka i intrigantnih situacija iz samih knjiga ili serije.

Ovu fantastičnu igru “Igra prijestolja” prelistaćete uz osmijeh na licu, prisjećajući se nevjerojatnih trenutaka iz serije. Ako želite okusiti političke intrige, bitke za vlast i osjetiti se kao pravi gospodari Vesterosa, ova igra je odličan izbor. Ne propustite priliku da postanete dio svijeta “Igre prijestolja” i iskusite nevjerojatnu avanturu koju ova društvena igra pruža.

A Game of Thrones Društvena Igra

A Game of Thrones: The Card Game (Second Edition) • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ako ste fan “Igre prijestolja” i društvenih igara, onda sigurno ne smijete propustiti A Game of Thrones: The Card Game (Second Edition)! Ova relativno nepoznata igra iz 2015. godine izdavača Fantasy Flight Games pruža vam priliku da uđete u svijet Westerosa i izvedete svoje omiljene kuće u žestoku bitku za Gvozdeni prijestolje. Igra je namijenjena 2-4 igrača i traje između 60 i 120 minuta. Sa svojim visokim nivoom kompleksnosti, ova igra vam pruža nevjerojatan izazov i uzbudljivu strategiju.

U A Game of Thrones: The Card Game, svaki igrač ima dva špila karata: špil za povlačenje i špil planova. Vaš špil za povlačenje sadrži taktičke elemente vaše borbe, uključujući likove, lokacije, dodatke i događaje koje pozivate u svoju bitku za osvajanje Gvozdenog prijestolja. Možete zapovijedati likovima iz cijelog A Song of Ice and Fire serijala i marširati iz ledenih zidina Winterfella ili okupiti svoje vojske oko Casterly Rocka. Možete čak i opremiti svoje likove legendarnim oružjem poput Valijskih čeličnih mačeva Ice ili Widow’s Wail.

Jedan od najzanimljivijih aspekata ove igre je izbor planova. Svaki igrač istovremeno odabire i otkriva jednu od sedam kartica planova iz svog špila. Vaš plan za krug određuje koliko zlata možete potrošiti na karte, koji igrač započinje s inicijativom i koliko su jaki vaši izazovi. Plan također ima rezervnu vrijednost koja određuje koliko karata možete zadržati u ruci nakon završetka kruga. Planovi mogu pružiti moćne efekte koji se aktiviraju kad se otkriju ili traju tijekom cijelog kruga igre. Možete spaliti zemlju s smrtonosnim napadom vatrene stihije ili pozvati sve igrače da podrže vjeru sedmorice.

A Game of Thrones: The Card Game (Second Edition) ima veliki broj fanova i odlične recenzije, a visoka razina kompleksnosti garantira vam satove uzbudljivog igranja. Ova igra kombinira elemente blefiranja, izgradnje špila, otvorenog biranja karata i pregovaranja kako bi stvorila dinamično iskustvo koje vas drži prikovane za stol. S obzirom na svoju tema i igračke mehanike, ova igra je nedvojbeno zaslužila svoje mjesto na popisu najboljih igara društvenih igara Game of Thrones.

A Game of Thrones: The Card Game (Second Edition) Društvena Igra

A Game of Thrones: The Card Game • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
A Game of Thrones: The Card Game, ili kako je poznat u Hrvatskoj – Igra prijestolja: Kartaška igra, je igra koju ne smijemo zanemariti na ovom listiclu o igrama temeljenim na popularnoj seriji Igra prijestolja. Igra je izdana 2008. godine od strane Fantasy Flight Games, i osvojila je srca mnogih igrača. Sa svojom kompleksnošću koja nije prevelika, ali ni prelagana, ova kartaška igra pruža satove i satove zabave za 2 do 4 igrača. Igrači mogu birati između raznih likova iz Igre prijestolja i koristiti svoje jedinstvene sposobnosti kako bi osvojili prijestolje sedam kraljevstava. Ova kartaška igra uključuje različite mehanike, poput vođenja ruke karata, odabira karata u otvorenom izboru, istovremenog odabira akcija i različite moći koje svaki igrač ima. Ono što je stvarno dobro kod ove igre je ta što se oslanja na popularne teme iz serije i knjiga Igra prijestolja, dopuštajući igračima da se potpuno urone u svijet igre. Ako ste ljubitelj serije, ova je igra apsolutno nezaobilazna.

A Game of Thrones: The Card Game Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!