Najbolje horor društvene igre za 4 igrača

Uživajte u jezivim avanturama i napetim trenucima uz horor društvene igre za 4 igrača! Ove igre će vas odvesti u mračne svjetove, gdje ćete se suočiti s nadnaravnim silama, tajnama i opasnostima.
Bez obzira jeste li ljubitelj horor filmova ili samo tražite dozu uzbuđenja, ove igre će vas držati na rubu sjedala. Pripremite se za noći ispunjene napetošću, strahom i adrenalinom dok se borite za preživljavanje i pokušavate otkriti tajne koje se kriju u tami.

Sadržaj

Nemesis • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli natrag, ljubitelji društvenih igara! Danas vam donosimo jednu “jezovitu” preporuku za sve ljubitelje horor društvenih igara. Naša igra koju predstavljamo danas je nimalo drugačija od ostalih. Riječ je o popularnoj igri pod nazivom Nemesis. Izdana 2018. godine od strane Awaken Realmsa, ova igra će vas odvesti u srce naučno-fantastičnog svijeta prepunog horora i preživljavanja.

Nemesis je polukooperativna igra u kojoj se vi i vaša ekipa morate boriti za preživljavanje na brodu inficiranom neprijateljskim organizmima. Ali pripazite, jer ima još jedan trik: niste sigurni tko je zapravo s vama na istoj strani. Da biste pobijedili, morate ispuniti jedan od dva zadataka koji su vam dodijeljeni na početku igre i vratiti se na Zemlju cjeloviti. No putem ćete naići na mnoge prepreke: rojeve Intrudera (naziv koji je AI broda dao izvanzemaljskim organizmima), loš fizički stanje broda, agende koje vaši suigrači drže, a nekada jednostavno nemilosrdnu sudbinu.

Od prve sekunde igre, Nemesis vas otvara svojim mračnim ambijentom i beskompromisnom igrom. Svaki član vaše ekipe ima jedinstvene vještine, osobni špil karata i početnu opremu. Bez obzira tražite li stručnjaka za istraživanje, zapovjednika naoružanog do zuba ili inženjera s vještinama hakiranja, Nemesis će zadovoljiti sve vaše potrebe za zapanjujuće raznim likovima.

Jedna od najzanimljivijih karakteristika ove igre je adaptabilnost samih protivnika. Izvanzemaljci s kojima se susrećete na brodu ne samo da reagiraju na buku koju stvarate, već se i razvijaju kako vrijeme prolazi. Ovo stvara nevjerojatno napet i nepredvidljiv doživljaj, gdje svaka odluka koju donesete može imati dalekosežne posljedice. Istina je da su mehanike igre složene i igra ima dug vremenski okvir za igranje, ali to samo dodaje dubinu i napetost doživljaju.

Nemesis je zaista igra koja ispunjava sva očekivanja ljubitelja horor društvenih igara. Sa svojim mračnim ambijentom, napetim trenucima i kompleksnošću, Nemesis će vas uvući u noćnu moru iz koje se jedva možete izvući. Stoga, ako želite iskusiti nevjerojatno originalnu igru u kojoj morate surađivati, ali i biti na oprezu zbog mogućih izdajnika u svojim redovima, Nemesis je savršen izbor za vas. Pripremite se za avanturu života jer sa svakim novim korakom, izazov će postajati sve zahtjevniji.

Zar će vam ova horor priča koja se odvija u svemiru uspjeti ostati urezana u sjećanju? Samo igrajte Nemesis i saznajte!

Nemesis Društvena Igra

Mansions of Madness: Second Edition • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dok se mrak spušta nad vašim stolom za igru, a kukuruzno polje potamni, pripremite se za nevjerojatno strašnu igru – Mansions of Madness: Second Edition. Ova igra stvorit će vam i vašim prijateljima doista zastrašujuće iskustvo. Smještena u isti svemir kao i popularne igre kao što su Eldritch Horror i Elder Sign, ova horor i misterija te vodiljena aplikacija vode vas kroz mračne ulice Innsmoutha i uklete hodnike proklelih vila Arkhama. Svi su osmoro hrabrih istraživača spremni suočiti se s četiri scenarija straha i misterija. Dok skupljate oružje, alate i informacije te rješavate složene puzzle i borite se protiv čudovišta, ludila i smrti, otvorite vrata i zakoračite unutar ovog jezivog svijeta Mansions of Madness: Second Edition. Ali da bi pobijedili zlo koje terorizira ovaj grad, bit će vam potrebno više od samog preživljavanja.
Mansions of Madness: Second Edition je svakako zasluženo na ovom popisu najboljih horor društvenih igara za četiri igrača. Ova igra, koja se pojavila 2016. godine, briljantno kombinira avanturu, istraživanje, borbu i misteriju u jedno. Zahvaljujući kombinaciji mehanika kao što su područno kretanje, kooperativna igra, bacanje kockica, upravljanje rukom, dodavanje mape i modularna ploča, vaše iskustvo igranja bit će zaista jedinstveno. Iako je vrijeme igre nekoliko sati, zatvorite vrata i zakoračite u ovaj uzbudljivi svijet zagonetki i horora. Perfect Game for your next gaming night!

Mansions of Madness: Second Edition Društvena Igra

Kingdom Death: Monster • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Kingdom Death: Monster je manje poznata igra iz 2015. godine koju je objavila kompanija Kingdom Death. Ova igra je stekla jednu od najboljih ocjena među obožavateljima i recenzentima, a razina kompleksnosti je visoka. Kingdom Death: Monster je fantastična horor igra sa zrelim temama, namijenjena za 1 do 4 igrača. Igrači preuzimaju ulogu osnivača naselja koje teži opstanku i razvoju u svijetu u kojem je nestao veći dio prirodnih resursa. U ovoj igri ćete se boriti s čudovištima, izrađivati oružja i opremu za svoje likove, te razvijati svoje naselje kako bi osigurali preživljavanje generacija. Igra nudi bogat kampanja sistem u kojem igrači prolaze kroz grupu godina putovanjima, lovovima i razvoju naselja. Svaka zabavna seansi sastoji se od faza lova, suočavanja i razvoja naselja. Zanimljivo je da ova igra nudi i impresivnu umjetničku vrijednost i velike sjajne figurice. Kingdom Death: Monster će sigurno pružiti uzbudljivo iskustvo igračima koji vole duboke tematske igre s elementima horora i fantazije.

Kingdom Death: Monster Društvena Igra

Cthulhu: Death May Die • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Cthulhu: Death May Die je manje poznata igra iz 2019. godine koju je objavila CMON Global Limited. Ova horor društvena igra nam donosi nevjerojatnu tematiku nadahnutu djelima H.P. Lovecrafta. U igri vi i vaši suigrači preuzimate ulogu istražitelja iz 20-ih godina prošlog stoljeća koji umjesto da pokušavaju zaustaviti dolazak Starijih Bogova, žele ih sami pozvati kako bi im trajno stali na kraj. Počinjete igru pomalo ludi, a vaš dugoročni cilj je pokušati se obračunati s Cthulhuom, što bi se reklo, ali vrlo vjerojatno ćete u nekom trenutku tijekom igre propustiti na pravilan način odigrati svoje poteze i vaše će ludilo izazvati nešto strašno – ili možda nešto korisno. Teško je znati sigurno.

Igra ima više epizoda, a svaka od njih ima sličnu strukturu – dva čina, jedan prije i jedan nakon što pozovete ono što god trebate pozvati. Ako na neki od likova umre prije nego što pozovete nešto, igra završava i gubite. Jednom kada je Stari Bog na ploči, sve dok je netko od vas još uvijek živ, još uvijek imate šansu za pobjedu. Epizode su samostalne i ne ovise o tome u kojem redoslijedu se igraju ili s kojim igračima.

Cthulhu: Death May Die je taktička, kooperativna igra koja spaja napetu atmosferu s akcijskim elementima. Baca se kockicama, koriste se potezi akcija i svaki igrač ima jedinstvene sposobnosti. Ova igra će vas uvući u svijet Lovecraftovog horora i pružiti vam jedinstveno iskustvo u kojem samo zajedničkim naporima možete pobijediti. Stoga nije iznenađenje što je Cthulhu: Death May Die našao svoje mjesto na ovom popisu horor društvenih igara za četiri igrača.

Cthulhu: Death May Die Društvena Igra

Eldritch Horror • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 120-240 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
U svijetu društvenih igara postoji jedna titula koja je iznimno popularna i visoko ocijenjena među fanovima – Eldritch Horror. Ova horor društvena igra, objavljena 2013. godine od strane Fantasy Flight Games, donosi igračima uzbudljivo iskustvo suočavanja s drevnim zlom. Osim što omogućuje suradničku igru za 1 do 8 igrača, Eldritch Horror izdvaja se i po svojoj kompleksnosti. Zahvaljujući nekoliko mehanika igre poput bodova akcije, bacanja kockica i kretanja iz točke u točku, igrači će biti uvučeni u mračni svijet horora.

Eldritch Horror ima tematski pristup, što znači da se igra temelji na priči o drevnom zlu koje prijeti uništenjem svijeta. Svaki igrač preuzima ulogu istraživača koji putuju svijetom, sakupljaju tragove i suočavaju se s izazovima koje im postavlja zlo iz drugih dimenzija. Ova igra pruža nevjerojatno bogato iskustvo, prepuno tajanstvenih karata koje otkrivaju mnoge sudbine i misterije. Tijekom igre, igrači će se suočiti s različitim poteškoćama u obliku borbe s čudovištima, interakcije s različitim likovima i istraživanja egzotičnih lokacija diljem svijeta.

Ono što je posebno uzbudljivo kod Eldritch Horrora jest susret s mitskim bićima i pridruživanje svjetski poznatim likovima iz horor priča. Svaki susret sa stvorenjima ili situacijom može rezultirati posljedicama za igrača, bilo da su u pitanju tjelesne ili mentalne traume. Možda ćete dobiti specifično ograničenje, kao što su povreda noge ili amnezija, ili ćete se naći u scenariju gdje se morate nositi s dugovima. Nepredvidive situacije i izbori koje igrači moraju donositi tijekom igre stvaraju napetost i uzbuđenje.

Eldritch Horror je kompleksna igra koja pruža satima zabave i ispituje strategijske vještine igrača. Iako ima neke elemente sreće zbog bacanja kockica, uspješnost igrača ovisi o njihovoj sposobnosti planiranja, suradnje s drugim igračima i pravovremenih odluka. Zahvaljujući brojnim različitim istraživačima i mogućnostima tijekom igranja, svaka partija Eldritch Horrora je jedinstveno iskustvo.

Eldritch Horror je igra koja zasluženo nalazi mjesto na ovom popisu horor društvenih igara za 4 igrača. Njegova duboka tematska atmosfera, kompleksnost igre i mogućnost suradnje čine ga idealnim izborom za ljubitelje horor žanra koji žele doživjeti intenzivan i nezaboravan društveni doživljaj. Dakle, pripremite se za put oko svijeta prepun straha i avanture u Eldritch Horroru.

Eldritch Horror Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!