Najbolje horor društvene igre za tinejdžere

U potrazi ste za horor društvenim igrama za tinejdžere? Ovaj blog će vam predstaviti najstrašnije opcije koje će vam pružiti dozu uzbuđenja i adrenalina.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će testirati vašu hrabrost, potaknuti taktičko razmišljanje ili jednostavno pružiti dobar provod, ovdje ćete pronaći igre koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Saznajte više o horor društvenim igrama za tinejdžere i pripremite se za nezaboravno iskustvo!

Sadržaj

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Arkham Horror: The Card Game je igra koja je postala poznata među zaljubljenicima horor žanra. Izdana je 2016. godine od strane Fantasy Flight Games i namijenjena je za 1 do 2 igrača. Ova igra ima visok nivo kompleksnosti, ali isto tako i veliku popularnost među fanovima. Zbog toga je izabrana da se nađe na ovom listu horor društvenih igara za tinejdžere. Ova igra pripada kategoriji prilagodljivih igara (“Customizable Games”) i tematskih igara (“Thematic Games”). Ona spaja elemente igre kartama i elemente uloge, stvarajući tako jedinstveno iskustvo za sve igrače. U Arkham Horror: The Card Game, ti si jedan od likova smještenih u tihom gradu Arkham, koji se suočava sa misterijama inspiriranim djelima H.P. Lovecrafta. Imaš priliku istraživati mračne tajne, boriti se protiv monstruma i suočiti se s ludilom. Kroz kampanju, svaka tvoja odluka ima posljedice koje će utjecati na daljnji tijek igre. Tvoje iskustvo raste s tvojim pustolovinama i otkrivanjem novih tajni. Arkham Horror: The Card Game nudi zastrašujući doživljaj koji će te držati na rubu sjedala od početka do kraja.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra

Mansions of Madness: Second Edition • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-180 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Mansions of Madness: Second Edition je uistinu jeziva društvena igra koja će zasigurno zadovoljiti želje tinejdžera koji vole horor tematiku. S ovom igrom, igrači se upuštaju u potpuno kooperativno iskustvo, jer zajedno moraju istraživati uklete zgrade, suočiti se s monstrumima i riješiti tajne koje se kriju unutar njihovih zidova. Igrači će se naći u mračnim hodnicima i nastrašujućim lokacijama, a koristeći razne predmete, oružja i vještine, morat će se suočiti s nemogućim izazovima i održati svoje mentalno zdravlje. Za ovu igru je potrebna aplikacija koja će voditi igrače kroz priču i pružiti im bogato doživljaj jeze i tajanstvenosti. S četiri različite scenarije, raznolikim zagonetkama i borba protiv horora koji vrebaju iz svakog kutka, Mansions of Madness: Second Edition je savršen izbor za sve tinejdžere koji žele iskusiti pravu jezu i napetost. Ta kombinacija horora i misterije, uz mogućnost zajedničke igre s prijateljima, čini ovu igru nezaobilaznom za sve ljubitelje horor tematike.
Ova igra, koja je objavljena 2016. godine od strane Fantasy Flight Games, dobila je odlične ocjene i često se ističe kao jedan od najboljih izdanja u području društvenih igara. S obzirom na umjerenu razinu kompleksnosti, ova igra je pogodna za tinejdžere koji su već upoznati s igrama ovog tipa. Mansions of Madness: Second Edition nudi dubok i uronjeni doživljaj, kojim ljubitelji horora mogu uistinu uživati. Zahvaljujući nizu mehanika poput kretanja po područjima, zajedničke igre, bacanja kockica, upravljanja rukama i izgradnje modularne ploče, ova igra nudi raznolike načine igranja koji neće razočarati. Njena kategorija avanture, istraživanja, borbe, horora, minijatura i misterije, jasno pokazuje zašto je Mansions of Madness: Second Edition izbor koji se treba naći na vrhu svake liste horor društvenih igara za tinejdžere.

Mansions of Madness: Second Edition Društvena Igra

Kingdom Death: Monster • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Kingdom Death: Monster je manje poznata igra koja će sigurno ispuniti sve horor želje tinejdžera. Ova tematska igra, izdana 2015. godine od strane Kingdom Death, pruža jedno od najuzbudljivijih što ćete iskusiti na stolu. Igra je namijenjena za 1-4 igrača i traje između 60 i 180 minuta. Sa svojim mehanizmima kao što su kooperativna igra, kritični potezi i pogreške, bacanje kockica, pomicanje po rešetki, igranje uloga i mogućnost igranja samostalno, Kingdom Death: Monster vam omogućava da u potpunosti uronite u ovaj mračni svijet.

U Kingdom Death: Monster upravljate naseljem koje se nalazi na rubu opstanka. Vaš zadatak je boriti se protiv monstruma, izrađivati oružja i opremu te razvijati naselje kako bi osigurali preživljavanje vašeg naroda iz generacije u generaciju. Ova kampanjska igra pruža vam izazov kako pojedinačno, tako i u grupi do četiri igrača. Kampanski sustav podijeljen je na godine koje se sastoje od lova, borbe i faza naselja. Faza naselja donosi vam izazov izgradnje i razvoja naselja, istraživanje novih tehnologija i treniranje ratnika. U lovu na čudovišta susrest ćete se s iznenađenjima i događajima koji će donijeti nova iskustva.

Jedna od najzanimljivijih cjelina Kingdom Death: Monster je Monster AI sustav. Svaki od sedam čudovišta kontroliran je vlastitim špilom karata koji skalira na tri razine težine. Tijekom borbe, morate pažljivo planirati taktiku i koristiti svoje vještine kako biste preživjeli. Svaki susret s čudovištem je jedinstven i nijedan ishod nije isti kao prethodni, što stvara nevjerojatnu raznolikost iskustva za igrače.

Osim toga, Kingdom Death: Monster ima sustav opreme koji omogućuje igračima da izrađuju oružja i opremu koristeći resurse dobivene porazom čudovišta. Odabir i postavljanje opreme na ploču može donijeti razne bonuse i posebna pravila kad su pravilno postavljeni. Sa preko 40 događaja i više od 100 lovnih susreta, Kingdom Death: Monster pruža bogatu i zanimljivu igračku priču koja oblikuje i vodi vašu kampanju.

Kingdom Death: Monster je igra koja će očarati tinejdžere koji vole horor tematiku. Uživajte u zahtjevnosti igre, napetosti tijekom borbi s čudovištima i uzbudljivim razvojem vašeg naselja. S ovom igrom nećete se razočarati kada je u pitanju horor zabava!

Kingdom Death: Monster Društvena Igra

Cthulhu: Death May Die • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
U igri “Cthulhu: Smrt može doći” inspiriranoj djelima H.P. Lovecrafta, vi i vaši suigrači predstavljate istražitelje iz 1920-ih koji umjesto da pokušavaju zaustaviti dolazak Starih Bogova, žele prizvati te nadzemaljska bića kako biste im zauvijek stali na kraj. Počinjete igru potpuno ludim, a iako je vaš dugoročni cilj pucanje Cthulhuu u lice, moguće je da tijekom igre nećete adekvatno umanjiti svoje bacanje kockica i vaše ludilo će vas natjerati da učinite nešto strašno – ili možda korisno. Teško je znati sa sigurnošću.

Igra se sastoji od nekoliko epizoda, a svaka od njih ima sličnu strukturu sa dvije akcije, prije i poslije prizivanja što god prizivate. Ako lik umre prije prizivanja, igra završava i gubite; jednom kada je Stari Bog na ploči, sve dok je netko od vas živ, još uvijek imate šansu za pobjedu.

Epizode su samostalne i ne ovisi o tome da li se igraju u određenom redoslijedu ili s istim igračima.

“Cthulhu: Smrt može doći” je manje poznata igra iz 2019. godine koja ima fantastične ocjene među fanovima i recenzijama. Njezin dojam je jednako zanimljiv koliko je i kompleksnost srednja. Ona kombinira nekoliko mehanika poput akcijskih bodova, kooperativne igre, bacanja kockica, scenarija/ misija / kampanje te solo igre i varijabilnih moći igrača. To je savršeni izbor za našu listu horor društvenih igara za tinejdžere zbog svoje tematske usmjerenosti prema Hororu, fantastičnim minijaturama i fantastičnoj tematici utemeljenoj na romanima.

Cthulhu: Death May Die Društvena Igra

Eldritch Horror • Broj igrača: 1-8


 • Trajanje igre: 120-240 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Eldritch Horror je zaista jedna od najboljih horor društvenih igara dostupnih na tržištu danas. Ova igra savršeno kombinira elemente tajanstvenosti, avanture i borbe protiv zla, čineći je nevjerojatno uzbudljivom za tinejdžerske igrače. Objavljena 2013. godine, Eldritch Horror je osvojio srca mnogih fanova i kritičara svojom visokom razinom složenosti i dubokom tematikom. Sa trajanjem od 120 do 240 minuta, ova igra pruža dovoljno vremena za potpuno uranjanje u okrutni svijet i otkrivanje tajni koje će oduševiti sve ljubitelje horora.

U Eldritch Horroru, igrači preuzimaju uloge istražitelja koji putuju po svijetu kako bi riješili razne misterije, sakupili tragove i zaštitili svijet od drevnih bića koja prijete da ga unište. Svako od ovih drevnih bića ima svoj jedinstveni spil karata zagonetki i istraživanja, čime se dublje uvlačite u lore oko svakog odvratnog stvorenja. Moći otkriti pravo ime Azatotha ili se boriti protiv Cthulhua na visokim morima su samo neke od nesigurnosti koje vas čekaju u ovoj igri.

Iako će zadaci na karticama zagonetki često utjecati na vaše planove putovanja i opasnosti s kojima se suočavate, avanturu možete pronaći bilo gdje na svijetu, čak i tamo gdje to najmanje očekujete. Tijekom Faze susreta svakog poteza, igrači se susreću s opasnostima ili, alternativno, grade priče o svojim istražiteljima čitanjem narativa susreta s jedne od nekoliko vrsta kartica susreta. Možete se suočiti s monstrumom u Istanbulu ili se naći u nezgodnoj situaciji sa zločinačkim sindikatom u nekom velikom gradu. Možda ćete krenuti na ekspediciju do piramida ili istražiti trag koji ste otkrili u neimenovanoj divljini. Možete čak pronaći put kroz vrata i istraživati dimenziju izvan vremena i prostora.

Ukoliko ne uspijete u susretu, cijena može biti visoka. Ako imate sreće, možda ćete samo pretrpjeti fizičke ili mentalne traume. Međutim, također biste mogli dobiti karticu sstanja koja predstavlja specifičnu ozljedu ili ograničenje stečene tokom vašeg putovanja, kao što je ozljeda noge ili amnezija. Mogli biste se uplesti preko glave kako biste stekli imovinu i dobiti karticu duga – ili možda ćete se naći u obavezi nečemu mnogo više zlonamjernom od naplatitelja duga i sklopiti Tamni savez! Kakvo god bilo vaše stanje, preporučljivo je da što prije pronađete rješenje jer mnogi uvjeti imaju “efekt računa” koji, ako se aktivira, osigurava mnogo mračniju sudbinu.

Cijelo vrijeme, dolazak Drevnog bića se bliži. Njegov zao utjecaj se očituje u igri putem Mitoških karata, koje određuju pojavljivanje vrata iz druge dimenzije, stravičnih čudovišta i drugih zlokobnih elemenata. Mitoške karte stavljaju istražitelje pod pritiskom, uvodeći nove prijetnje, čak i dok se dolazak Velikog Starog bliži! Budući da istražitelji izvlače novu Mitošku kartu svako kolo, bit će izuzetno zauzeti boreći se s gadnim stvorenjima i istražujući čudne glasine, dok istovremeno rade na rješavanju tri zagonetke koje će spasiti svijet.

Uz visoke ocjene od strane fanova i recenzija, Eldritch Horror je zaista jedna od najboljih horor društvenih igara za tinejdžere. Njegova kompleksnost, duboka tematika i intenzivna igra učinili su ga obaveznim izborom za ovaj list horor društvenih igara za tinejdžere. Budući da podržava do osam igrača, tinejdžeri mogu biti sigurni da će se zabaviti u grupi i stvoriti nevjerojatna iskustva dok putuju svijetom i suočavaju se s nadnaravnim opasnostima. Eldritch Horror je definitivno igra koju tinejdžeri moraju isprobati ako vole horor avanture i izazovne zagonetke, jer će ih oduševiti svojom dubinom i mogućnostima koje pruža.

Eldritch Horror Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!