Najbolje jednostavne društvene igre s kartama

U ovom blogu istražit ćemo najjednostavnije društvene igre s kartama koje su idealne za brzu i zabavnu igru.
Ove igre su jednostavne za naučiti i pružaju nevjerojatno zabavno iskustvo za sve uzraste. Bez obzira jeste li na obiteljskom okupljanju, druženju s prijateljima ili jednostavno želite provesti opušteno vrijeme, ove jednostavne igre s kartama će vam pružiti sate zabave i smijeha. Saznajte više o najboljim jednostavnim društvenim igrama s kartama i pripremite se za nevjerojatno zabavno iskustvo!

Sadržaj

7 Wonders Duel • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
7 Wonders Duel je jedna od najpoznatijih društvenih igara s kartama koja će vas odvesti u svijet razvijanja civilizacija i izgradnje čuda. Objavljena 2015. godine od strane Repos Production, ova igra je posebna po tome što je namijenjena isključivo za dva igrača. Igrajući 7 Wonders Duel, osjećat ćete se kao pravi strateg jer ćete morati koristiti pametne poteze kako biste stvorili svoje carstvo. Iako je igra jednostavna za naučiti, pruža duboku i taktičku igru u kojoj svaki potez ima značajnu vrijednost.

Igra se sastoji od tri epohe, tijekom kojih igrači stječu karte koje pružaju resurse ili unapređuju njihovu vojnu ili znanstvenu moć. Svaki igrač može birati kartu iz zajedničkog prikaza karti koje su smještene licem prema dolje i licem prema gore. Važan aspekt igre je vremenskiing jer ne možete uzeti zauzetu kartu, već morate biti spretni da iskoristite bonuse koji vam omogućuju odmah uzeti još jednu kartu. Kao i u originalnoj igri, svaka karta koju steknete može se sagraditi, odbaciti za kovanice ili koristiti za izgradnju čuda.

7 Wonders Duel donosi još jedan element – čuda. Svaki igrač počinje s četiri čudesna blažena kartice, a izgradnja čuda igraču pruža posebne moći i prednosti. Međutim, samo sedam čuda može biti izgrađeno, što znači da će jedan igrač uvijek ostati kratkih rukava.

Uz resurse koje igrate možete zadati veliku ekonomsku štetu protivnicima. Igrači mogu kupiti resurse u bilo kojem trenutku iz banke ili ih mogu dobiti kroz karte koje im osiguravaju resurse za buduću izgradnju. Zanimljivo je da, kako doznajete resurse, cijena tih određenih resursa raste za vašeg protivnika, što predstavlja vašu dominaciju u tom području.

7 Wonders Duel nudi tri načina za pobjedu. Igrajući vojne karte, vi pomjerate vojnu oznaku prema glavnom gradu protivnika, što vam donosi bonus bonuse ukoliko dosegnetaopponentov glavni grad, pobijedili ste igru odmah. Drugi način pobjede je putem znanstvenih simbola. Ako steknete šest od sedam različitih znanstvenih simbola, postižete znanstvenu dominaciju i također pobjeđujete odmah. Ako se ništa od toga ne dogodi, igrač s najviše bodova na kraju igre pobjeđuje.

7 Wonders Duel je zasluženo na ovom popisu jednostavnih društvenih igara s kartama zbog svoje jednostavnosti i dubine. Ova igra pruža vam priliku za sukob s drugim igračem, taktiziranje i izgradnju svog carstva sve u jednom. Bez obzira jeste li ljubitelj strategija ili samo želite uživati u stvaranju svijeta, 7 Wonders Duel je igra koju ne smijete propustiti.

7 Wonders Duel Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Crew: Mission Deep Sea
“The Crew: Mission Deep Sea” je jednostavna društvena igra s kartama koja će vas odvesti u dubine morskog svijeta u potrazi za izgubljenim kontinentom Mu. Ova igra nam dolazi kao nova avantura u kojoj ćete, zajedno sa svojom ekipom, roniti u ponore u potrazi za mitskom potonulom zemljom. Vaša sposobnost timskog rada bit će ključna za dosezanje uspjeha. Karta po kartu, trik po trik, vaša misija će otkriti izazove s kojima se susrećete i razviti put prema Mu.

U ovoj novoj verziji “The Crew” igre zadržan je inovativan mehanizam kooperativnog trika, kao i u vrlo pohvaljenoj originalnoj igri, ali s nekim uzbudljivim novim iznenađenjima! Komunikacija između članova vašeg tima je izuzetno ograničena zbog podvodnog svijeta u kojem se nalazite, ali je istovremeno ključna za vaš uspjeh. Pronalazak skrivenog kontinenta u mutnim dubinama ovisi ne samo o osvajanju trikova, već i o pažljivom pregovaranju redoslijeda u kojem se osvajaju. Ako stvari ne idu po planu, možda ćete ipak uspjeti spasiti operaciju, ali bit će potrebno gotovo bezgrešno izvođenje i možda malo sreće da napokon stignete do Mu.

“The Crew: Mission Deep Sea” je igra koju možete uključiti u ovaj članak jer nudi jednostavnost mehanike trikova s kartama, ali u kombinaciji s kooperativnim elementima i ograničenom komunikacijom između igrača. Ova igra je dobar izbor za sve one koji vole igre s kartama i žele iskusiti jedinstvenu atmosferu podvodne ekspedicije. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti, ova igra će apelirati na širok spektar igrača, od početnika do iskusnih veterana.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U kooperativnoj igri trikova The Crew: The Quest for Planet Nine, igrači postaju astronauti na neizvjestan svemirski avanturu. Kakve su glasine vezane za nepoznatu planetu? Uzbudljivo putovanje kroz svemir proteže se kroz 50 uzbudljivih misija. Ali ova igra može biti samo pobijeđena zadovoljavanjem zajedničkih, individualnih zadataka svakog igrača. Da biste zadovoljili raznovrsne izazove, komunikacija je ključna u timu. No, to je teže nego što se očekuje u svemiru.

Sa svakom misijom igra postaje teža. Nakon svake misije igra se može pauzirati i nastaviti kasnije. Za vrijeme svake misije nije broj krugova koji se broje, već pravi trikovi u pravo vrijeme.

Tim završava misiju samo ako svaki pojedini igrač uspije ispuniti svoje zadatke.

Igra dolazi sa 50 misija, s tri dodatne objavljene u časopisu spielbox 2/2020.

The Crew: The Quest for Planet Nine je odlična igra za sve ljubitelje kartanja i kooperativnih iskustava. Kroz različite misije igrači se zajedno suočavaju s nepredvidivim izazovima svemira, a komunikacija je ključna za uspjeh. Igra je jednostavna za naučiti i igra se brzo, a svaka misija povećava izazovnost, obećavajući satima zabave. Uz nagrađivanu mehaniku trikova, ova igra je prava kombinacija znanja kartanja i timskog rada.

Njen znanstveno-fantastični tematski svijet i istraživanje svemira dodatno ulijevaju uzbuđenje. Sveukupno, The Crew: The Quest for Planet Nine je neophodna igra za sve ljubitelje jednostavnih društvenih igara s kartama koje traže novo i nevjerojatno iskustvo.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

Codenames • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Codenames je jedna od najpopularnijih društvenih igara s kartama koja je izdana 2015. godine od strane izdavačke kuće Czech Games Edition. Ova igra je savršen izbor za sve koji vole jednostavne društvene igre s kartama. Njena popularnost je opravdana jer pruža vrhunsku zabavu uz malo vremenske investicije. Radnja igre se odvija u timovima, s ciljem da pronađete tajne agente među kartama i povedete svoj tim do pobjede. Upotrijebite svoje komunikacijske vještine i pamćenje da biste riješili zagonetke i otkrili tajne identitete agenata.

Codenames donosi zanimljivu mehaniku igre. Na stolu se nalazi 25 kartica s različitim riječima, a svaka kartica ima određenu poziciju i boju. Samo vođa tima može vidjeti boju kartice i njegova je zadaća da daje upute svom timu kako bi pronašli kartice svoje boje. Kroz ovu dinamičnu komunikaciju i taktičko razmišljanje, igrači će morati brzo donositi odluke kako bi ostvarili pobjedu. Zanimljivo je kako ova igra kombinira elemente timskog natjecanja i tajnovitosti, što je čini iznimno zabavnom.

Codenames je jednostavno neodoljiva. Osvojila je srca mnogih igrača diljem svijeta zahvaljujući svojoj jednostavnosti i zabavi koju pruža. Igra je idealna za večernje druženje s prijateljima ili obitelji. S obzirom na njezinu popularnost i lakoću igranja ova igra zaslužuje biti na listi jednostavnih društvenih igara s kartama. Otkrijte tajne agenata i uživajte u uzbudljivom timskom natjecanju s Codenamesom.

Codenames Društvena Igra

Watergate • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Watergate je manje poznata društvena igra s kartama izdana 2019. godine od strane kompanije Frosted Games. Ova igra spada u područje strategijskih igara i namijenjena je za 2 igrača. Vrijeme trajanja igre može se kretati između 30 i 60 minuta, što je savršeno za one koji žele dobru igru bez previše dugotrajnosti. S obzirom na tematiku igre, kao što i samo ime sugerira, Watergate je kartaška politička igra.

U časopisima i recenzijama ova igra je dobro ocijenjena od strane fanova. Razina složenosti je jednostavna što ju čini pogodnom za sve igrače, bez obzira na njihovo iskustvo u društvenim igrama. U samoj igri igrači se suprotstavljaju jedan drugome: dok jedan igra ulogu novinara Washington Posta, drugi utjelovljuje Nixonovu administraciju. Oba igrača imaju svoj jedinstveni set karata s kojima će pokušati ostvariti svoj cilj. Nixonova administracija mora stvoriti dovoljno zamaha kako bi došla do kraja predsjedničkog mandata, dok će novinar morati prikupiti dovoljno dokaza kako bi povezao dva doušnika izravno s predsjednikom. Naravno, administracija će uložiti sve napore da uguši bilo kakve dokaze.

Osim same teme igre, ono što je privlačno kod Watergatea su mehanike koje su uključene. Igra obuhvaća razne mehanike, kao što su akcije/događaji, kampanje/karte vođene bitke, veze među kartama, upravljanje rukom, jednokratne mogućnosti tijekom igre te oduzmi protivniku. Ova kombinacija mehanika daje igračima brojne mogućnosti i taktike koje mogu primijeniti tijekom igre.

S obzirom na svoje jednostavne mehanike, kratko vrijeme trajanja te temu koja se može lako povezati s politikom, Watergate je odličan izbor za jednostavne društvene igre s kartama. Ukoliko tražite igru koja će vas okupiti s prijateljima i pružiti vam zabavu, ali i malu dozu strategije, definitivno dajte priliku upravo ovoj igri.

Watergate Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!