Najbolje jednostavne edukacijske društvene igre

U svijetu najboljih jednostavnih edukacijskih društvenih igara, otvaramo vrata prema nevjerojatnoj zabavi! Ako tražite igre koje će vašoj djeci pružiti ne samo zabavu, već i priliku za učenje i razvoj vještina, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najbolje jednostavne edukacijske društvene igre koje će vas držati zainteresiranima i pružiti vam nevjerojatno iskustvo igranja. Bez obzira jeste li roditelj ili učitelj, pripremite se za uzbudljivo putovanje kroz najbolje jednostavne edukacijske igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta!

Sadržaj

Morels • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljam Morels, manje poznatu igru koju je objavila tvrtka Two Lanterns Games 2012. godine. Ova igra je namijenjena za 2 do 2 igrača i traje između 30 i 30 minuta. Morels se smatra obiteljskom igrom i spada u kategoriju edukacijskih društvenih igara.

Morels je strategijska kartaška igra koja koristi dva špila karata. Dnevni špil (84 karte) sadrži deset različitih vrsta gljiva, kao i košare, jabučni sok, maslac, tave i mjesec, dok manji noćni špil (8 karata) sadrži gljive koje se beru noću. Svaka karta gljiva ima dvije vrijednosti: jednu za prodaju i jednu za kuhanje. Prodaja dvije ili više istih gljiva omogućava vam da pravite drvene štapove za berbu, koji proširuju vaše mogućnosti u šumi (to jest, na stolu su osam otvorenih karata), omogućavajući vam ofenzivne ili defenzivne poteze koji se mijenjaju s svakom odigranom igrom. Kuhanje skupa od tri ili više istih gljiva – prženje u maslacu ili jabučnom soku, ako je skup dovoljno velik – donosi vam bodove prema osvajanju igre. S otrovnim gljivama koje vrebaju i ograničenjem broja karata koje možete imati u ruci, odabir karata je poprilično zahtjevan izazov.

Ono što je posebno u Morelsu je da nakon svakog poteza, jedna karta iz šume završava u hrpi propadanja koja je dostupna samo kratko vrijeme. Dnevni špil zatim obnavlja šumu s druge strane, stvarajući dojam šetnje kroz šumu u kojoj se neke ulovljene kartice zadržavaju, a neke prolaze.

Morels je igra koja je odabrana za ovaj članak jer spada u kategoriju jednostavnih edukacijskih društvenih igara. Igrači će istraživati ​​šumu i sakupljati razne vrste gljiva, koristeći vještine upravljanja rukom, otvoreno odabiranje i sakupljanje skupova. Morels je izvrstan izbor za one koji žele jednostavnu i edukativnu igru koja je istovremeno i izazovna i opuštajuća.

Morels Društvena Igra

Fauna • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ćemo vam predstaviti jednu jednostavnu edukacijsku društvenu igru za koju vjerojatno niste čuli, ali koja sigurno zaslužuje vašu pažnju. Riječ je o igri naziva Fauna, koja je izdana 2008. godine od strane izdavačke kuće HUCH!. Fauna je namijenjena 2 do 6 igrača, a prosječno trajanje jedne partije je između 45 i 60 minuta. Ova igra pripada podkategoriji obiteljskih igara na ploči te kombinira mehanike klađenja i obmanjivanja. Njezine ključne teme su životinje, obrazovanje i kviz. Fauna je jednostavna za naučiti i igrati, ali pruža izazov i ugodnu interakciju među igračima.

Fauna se ističe po svojoj zanimljivoj koncepciji. U igri će vam biti prikazani veliki kartoni sa 360 različitih životinja, a vaš zadatak će biti da pogodite njihovu težinu, duljinu, visinu, dužinu repa te, najvažnije, područja na kojima žive. Kako biste bili uspješni, trebat ćete biti brzi i točno procijeniti sve ove parametre. No, tu dolazi i element klađenja i obmanjivanja, jer kada igrač postavi svoju oznaku na određeno područje na mapi ili sektoru na vagi, svi ostali igrači će morati odabrati drugačije. Strategija je tako izrazito važna u ovoj igri, jer više puta biranje istog područja neće donijeti bodove.

Fauna ne samo da pruža zabavu i društvenu interakciju, već je i iznimno edukativna. Tijekom igre bit će vam prezentirane različite životinje s pripadajućim informacijama o njima. To će igrače potaknuti na razmišljanje i pružiti im priliku za širenje znanja o životinjskom svijetu. Ova igra je sjajan način da se djeca i odrasli educiraju i zabave istovremeno.

Fauna je relativno nepoznata igra, ali iza sebe ima oduševljene fanove i pozitivne recenzije. Njezina jednostavnost i edukativna komponenta čine je posebnom, a kombinacija klađenja i obmanjivanja dodaje dozu taktike i izazova. Ako ste ljubitelj životinja i volite igre koje vam pružaju priliku da pokažete svoje znanje, Fauna je odličan izbor. Ova iznimno raznolika igra svakom partijom pruža novo iskustvo i potiče igrače na razmišljanje. Ne propustite priliku za istraživanje svijeta Faune i osvajanje bodova svojim znanjem!

Fauna Društvena Igra

1812: The Invasion of Canada • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 90-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dobro došli natrag na našu listu jednostavnih edukacijskih društvenih igara! Danas ćemo Vam predstaviti jednu igru koja je vrlo zanimljiva zbog neobične teme i jednostavne mehanike. Radi se o 1812: Invazija Kanade, relativno nepoznatoj igri iz 2012. godine koju je objavila tvrtka Academy Games, Inc. Ova igra, namijenjena za 2 do 5 igrača, spada u podkategoriju strategijskih igara i ratnih igara, sa zanimljivim kombinacijama mehanika kao što su pomjeranje po područjima, vođenje kampanje i borbe putem karata, bacanje kockica, timsko nadmetanje te specifične sposobnosti igrača. Kategorije ovog stolnog društvenog eksponata uključuju ratove s američkim Indijancima, edukativne teme, Napoleonske ratove te klasične ratne simulacije.

Igra je stekla dobre ocjene od strane fanova i recenzenata, a razina kompleksnosti je relativno jednostavna. Smatramo da je ova igra odličan odabir za našu listu jednostavnih edukacijskih društvenih igara zbog svoje povijesne tematike koja će donijeti edukativni momenat prilikom igranja. Osim toga, kombinacija različitih mehanika pruža mogućnost taktičkog razmišljanja i timskog nadmetanja, što može biti izuzetno korisno za razvijanje strategijskih vještina kod igrača.

U 1812: Invaziji Kanade, igrači preuzimaju uloge različitih frakcija koje su sudjelovale u ratu 1812. godine. Britanska vojska (Redcoats), kanadski civili i američki domoroci predstavljaju britanske saveznike, dok američka vojska i milicija predstavljaju američke igrače. Igrači svake strane će surađivati kako bi planirali i izveli svoje vojne kampanje. Cilj je zauzeti ključne teritorije na mapi. Kad se objavi primirje, strana koja kontrolira najviše neprijateljskih teritorija pobjeđuje.

Igra 1812: Invazija Kanade ne samo da pruža priliku za učenje o povijesnim događajima, već i potiče razvoj strategijskih vještina kod igrača. Mogućnost taktičkog planiranja i suradnje sa svojim suigračima čini ovu igru privlačnom za sve ljubitelje strategija. Zaigrajte 1812: Invazija Kanade i uronite u povijest dok se borite za kontrolu nad teritorijima!

1812: The Invasion of Canada Društvena Igra

Timeline: Inventions • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas vam predstavljamo odličnu igru koja će vam pružiti nije samo zabavu, nego i jednostavnu edukaciju. Riječ je o igri Timeline: Inventions, koju je izdao Asmodee 2010. godine. Ova manje poznata igra je idealan izbor za sve one koji vole kreativno razmišljati i pritom nešto novo naučiti. Sa svojih 55 kartica, ova kartaška igra će vas odvesti u prošlost i testirati vaše znanje o najvažnijim izumima u povijesti.
Iako se na prvi pogled čini da igra nema komplicirane mehanike, čar ove igre leži u njenom jednostavnom konceptu. Svaki igrač ima na raspolaganju kartice s prikazima izuma na obje strane, ali samo jedna strana sadrži točan datum kada je taj izum nastao. Cilj igre je postaviti kartice na stol redoslijedom prema godinama izuma. Ako uspješno postavite karticu na ispravan datum u odnosu na sve ostale karte na stolu, ona ostaje tamo; inače, kartica se uklanja iz igre, a igrač uzima novu karticu iz špila.
Prvi igrač koji se riješi svih svojih kartica pobjeđuje. Ako više igrača istovremeno izbaci sve svoje kartice u istom krugu, tada su ostali igrači eliminirani iz igre, a svaki od njih dobija još jednu karticu za još jedan krug igre. Ako samo jedan igrač nema kartice nakon bonus kruga, on pobjeđuje; inače, igra se nastavlja sve dok neki igrač ne izbaci sve svoje kartice.
Važno je napomenuti da se igra Timeline: Inventions može kombinirati s bilo kojim drugim naslovom iz serije Timeline. Ova igra je idealna opcija za sve ljubitelje edukativnih igara, ali istovremeno donosi i zabavni element natjecanja. Svojom jednostavnom mehanikom i zanimljivom tematikom, Timeline: Inventions se izdvaja kao sjajna opcija za sve one koji žele istovremeno naučiti nešto novo i uživati u druženju s prijateljima ili obitelji.

Timeline: Inventions Društvena Igra

Spot it! • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Spot it!, ili poznata i kao Dobble, je jednostavna edukacijska društvena igra koja je postala omiljena među ljubiteljima igara. Ova igra je osmišljena tako da je prilagođena i za djecu i za odrasle. Igrači moraju prepoznati sliku koja se nalazi na dvije karte. Svaka karta ima osam različitih simbola, pri čemu se simboli razlikuju po veličini na svakoj karti. Dvije karte uvijek imaju točno jedan simbol zajednički. Osnovna verzija igre se sastoji u tome da se otkrije jedna karta, a zatim druga. Onaj igrač koji prvi primijeti simbol koji se nalazi na obje karte, osvaja prvu kartu. Zatim se otkriva nova karta koju igrači traže, i tako dalje. Igrač koji sakupi najviše karata do kraja špila sa 55 karata, pobjeđuje.

Spot it! je omiljen među igračima zbog svoje jednostavnosti i brzine igre. Igra je idealna za zabave ili za druženje s prijateljima i obitelji. Zaigrajte različite verzije igre i isprobajte svoju brzinu i vještine u prepoznavanju simbola.

Igra je objavljena pod nazivom Spot it! u SAD-u i Dobble u Europi, s manjim razlikama između ove dvije inačice. Broj karata i simbola varira u nekim verzijama igre, što donosi dodatne izazove pri prepoznavanju simbola.

Spot it! je igra koja vam može pružiti puno uzbudljivih trenutaka i nezaboravnih iskustava. Njezine edukacijske značajke čine je savršenom opcijom za djecu, dok brzina igre i natjecateljski element privlače i odrasle igrače. Bilo da ste već ljubitelj društvenih igara ili tek otkrivate čaroliju ovog hobija, Spot it! je siguran izbor koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i dinamikom.

Spot it! Društvena Igra

Timeline: Events • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Timeline: Events je jednostavna i edukativna društvena igra koja će vas odvesti na putovanje kroz povijest. Ova igra kartama je idealna za 2 do 8 igrača i igra se relativno kratko, u trajanju od 15 do 30 minuta. Ova igra se smjestila u područje društvenih igara koje su pogodne za obitelj i zabavne večeri.
Timeline: Events je igra koja kombinira zabavu i obrazovanje na jedinstven način. Cilj igre je postavljati karte koje prikazuju povijesne događaje u kronološkom redu. Igrači će se suočavati s izazovom da poredaju karte na stol na temelju njihovih godina kako bi stvorili vremensku liniju. Ako igrač uspije postaviti kartu ispravno, ona ostaje na stolu. Inače, karta se uklanja iz igre, a igrač mora povući novu kartu.
Ono što ovu igru čini zanimljivom je njena jednostavnost i pristupačnost. Bez obzira na to jeste li zaljubljenik u povijest ili samo želite provesti vrijeme s obitelji i prijateljima, Timeline: Events je odličan izbor. Njegova jednostavna mehanika čini je lako razumljivom za sve igrače, bez obzira na njihovo iskustvo s društvenim igrama.
Osim toga, ova igra je iznimno zabavna. Mnogi obožavatelji i recenzenti hvale ovu igru zbog njenog jednostavnog i zaraznog gameplaya. Pročišćena sučelja i jasne ilustracije na kartama čine da se igra lako uklapa u bilo koju okolina. Igranje Timeline: Eventsa će vam pružiti priliku za učenje novih podataka iz povijesti na zabavan način, dok istovremeno uživate u druženju s prijateljima i obitelji.
S obzirom na njenu jednostavnost i edukativnu vrijednost, Timeline: Events je sjajan izbor za sve one koji traže jednostavne edukacijske društvene igre. Bez obzira jeste li povjesničar u duši ili samo želite malo zabave i smijeha s prijateljima, ova igra će vam pružiti nezaboravan doživljaj.

Timeline: Events Društvena Igra

Trekking the World • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako ste zaljubljenik u putovanja i želite spojiti ugodno s korisnim, onda je igra Trekking the World pravi izbor za vas. Ova relativno nepoznata igra je izašla 2020. godine i odmah osvojila srca ljubitelja društvenih igara. Igru je objavila kompanija Underdog Games, koja je poznata po stvaranju igara koje su dostupne i za igrače i za one koji se prvi put susreću s društvenim igrama. Trekking the World je jednostavna edukacijska društvena igra koja omogućuje 2 do 5 igrača da se upuste u avanturu obilaska svjetski poznatih destinacija.

Igra se ističe svojom edukativnom i ekološkom komponentom, što je savršeno uklopljeno u temu ovog članka. Putujte svijetom, istražujte znamenitosti i prikupljajte rijetke suvenire kako biste postali pravi globetrotter. Svaka od 48 realnih destinacija ima prekrasne ilustracije i prati je edukativni tekst koji će inspirirati vaš sljedeći bijeg. Prikupljajte ugovore, upravljajte svojim resursima i pobjedite protivnike u utrci do najpoznatijih svjetskih lokacija.

Iako je igra jednostavna za naučiti, ona skriva malu dozu dubine koja će zadovoljiti i iskusne igrače. Njena kombinacija mehanika kao što su upravljanje rukom, otvoreno skupljanje i skupljanje setova čini je dinamičnom i intrigantnom. Osim toga, kroz igru igrači će imati priliku i naučiti nešto novo o svjetskim destinacijama, čineći ovu igru idealnim dodatkom za obiteljska druženja ili edukaciju kod kuće.

Trekking the World je prijateljska i interaktivna igra koja će osvojiti srca zaljubljenika u putovanja i ljubitelja društvenih igara. Iskusite svjetske destinacije iz udobnosti svog doma i istražite što sve svijet nudi. Ova igra je definitivno jedan od najboljih primjera jednostavnih edukacijskih društvenih igara koje morate isprobati.

Trekking the World Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!