Najbolje jednostavne smiješne društvene igre

U svijetu najboljih jednostavnih smiješnih društvenih igara, pripremite se za nevjerojatnu zabavu! Ako tražite igre koje će vas nasmijati i pružiti vam opušteno druženje s prijateljima ili obitelji, ovo je mjesto za vas.
U ovom blogu istražit ćemo najzabavnije i jednostavne društvene igre koje će vas garantirano nasmijati. Bez obzira jeste li ljubitelj igara s kartama, pločama ili kockicama, pronaći ćete nevjerojatne opcije koje će vam osigurati sate smijeha i zabave.

Sadržaj

Horrified • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Dovoljno je zamisliti mjesto toliko jezivo da ga ne teroriziraju jedno, dvoje ili čak troje čudovišta – već sedmero najzastrašujućih zvijeri! U ovoj igri, suočit ćete se s njima svima dok zajednički radite na čišćenju grada od manijakalnih ili neshvaćenih bića … prije nego što bude prekasno. Horrified vas vodi u uzbudljivu avanturu igne će vas se suočiti s najvećim horor ikonama poput Frankensteina, Drakule i Kreature iz Crne Lagune, među ostalim. Sve te legendarne figure oživljene su kroz vrhunski dizajnirane minijature koje čine ovu igru vizualno zapanjujućom.

Horrified je kooperativna igra u kojoj se igrači moraju udružiti kako bi porazili čudovišta koja prete gradu. Ova jednostavna igra nudi inovativnu mehaniku nabave i dostave, zajedničko planiranje poteza i bacanje kockica, sve to u cilju razvijanja strategija za poraz različitih čudovišata. Svako biće ima svoje jedinstvene karakteristike i zahtijeva posebne taktike za pobjedu. Bilo da se suočavate s Frankensteinom ili Vukodlakom, morate pametno koristiti akcijske bodove kako biste ih nadvladali.

Horrified se ističe kao jednostavna igra koja će se svidjeti svim ljubiteljima horora koji traže zabavu s lako razumljivim mehanikama i predivno dizajniranim minijaturama. Bilo da ste iskusni igrač ili tek ulazite u svijet društvenih igara, Horrified će vam pružiti satima zabave i napetosti. Stoga, ne čekajte predugo, već se upustite u ovu zastrašujuću avanturu i pokažite da ste hrabriji od najopasnijih čudovišta.

Horrified Društvena Igra

Chronicles of Crime • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Chronicles of Crime je kooperativna igra istraživanja zločina koja miješa aplikaciju, društvenu igru i prizvuk virtualne stvarnosti. Ova igra iz 2018. godine, koju je objavila Lucky Duck Games, omogućava 1-4 igrača da istraže različite scenarije i riješe mnoge različite priče zločina. Svi igrači započinju aplikaciju, odabiru scenario koji žele igrati i slijede priču, s ciljem hvatanja ubojice u najkraćem mogućem vremenu.

Jedinstvena tehnologija Scan&Play osigurava da svaki element igre (lokacije, likovi, predmeti itd.) ima jedinstveni QR kod koji, ovisno o odabranom scenariju, aktivira različite tragove i priče. To znači da ćete moći dobiti nove priče i nakon izlaska igre jednostavno preuzimanjem ažuriranja aplikacije, bez potrebe za slanjem novih fizičkih komponenti.

Iskustvo virtualne stvarnosti zahtijeva samo mobilni telefon. Igrači jednostavno stave VR naočale (opcionalno) na svoj mobilni uređaj, držeći ga pred očima, kako bi se potpuno uronili u svijet igre i tražili tragove u virtualnom svijetu.

Igra dolazi s jednim tutorialom i 5 scenarija, ali još ih možete preuzeti izravno unutar aplikacije! Svaka sesija traje otprilike 1 do 1,5 sata, a mnogi scenariji su povezani kako bi ispričali puno veću priču. Ocjene igrača i recenzije potvrđuju da je ova igra izuzetno popularna, a njezin nivo kompleksnosti čini je jednostavnom za razumijevanje i igranje.

Chronicles of Crime je idealan izbor za našu listu jednostavnih, ali smiješnih društvenih igara. Ova igra kombinira napetu atmosferu kriminalističke istrage s inovativnim tehnološkim rješenjima kao što je Scan&Play. Zahvaljujući brojnim scenarijima i preuzimanjima unutar aplikacije, igrači će se uvijek iznova iznenaditi i biti oduševljeni novim pričama zločina za istraživanje. Chronicles of Crime nudi interaktivno i uzbudljivo iskustvo koje će vas držati zainteresiranima i nasmijati tijekom cijele igre.

Chronicles of Crime Društvena Igra

Destinies • Broj igrača: 1-3


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Destinies je manje poznata igra objavljena 2021. godine od strane Lucky Duck Games. Spada u područje tematskih društvenih igara i osvajač je mnogih fanova i recenzenata. Ova igra je odličan izbor za našu listu jednostavnih, ali smiješnih društvenih igara zbog svoje jednostavne mehanike i zanimljive tematike.

Destinies je natjecateljska igra avanture i istraživanja smještena u mračni srednjovjekovni fantastični svijet. Ono što je posebno zanimljivo kod ove igre je upotreba aplikacije i interakcija s pločom. Aplikacija omogućuje igračima potpuno iskustvo igre s bogatom pričom i RPG elementima, bez potrebe za voditeljem igre.

Svaki scenarij igre prikazuje dio živog svijeta, prepunog mračnih priča, epskih NPC-ova i tajni koje treba riješiti. Svaki igrač preuzima ulogu junaka koji kreće na potragu kako bi ostvario svoju sudbinu. Svaka sudbina je konačni cilj lika i ima barem dvije potpuno različite putanje do pobjede, sastavljene od grana zadataka. Igrači se natječu jedni s drugima kako bi svijet približili svojoj sudbini.

Jedna od ključnih karika u ovoj igri je korištenje aplikacije i Scan&Play tehnologije koja igračima pruža jedinstveno iskustvo vođeno pričom, puno dinamičnih događaja, epskih avantura i svijeta koji se neprestano mijenja. Svaki potez otkriva nove dijelove svijeta predstavljene na pločicama, istražuje ih i igrači biraju jedno mjesto od interesa koje žele posjetiti. Tamo saznaju više o priči i donose ključne odluke o tome kako žele interagirati s ljudima, stvorenjima ili situacijama s kojima se suočavaju. Posljedice svakog izbora su značajne i često mijenjaju stanje svijeta zauvijek.

Destinies je igra koja će se svidjeti ljubiteljima pustolovina, istraživanja i fantastike. Jednostavna je za naučiti, ali pruža igračima duboko iskustvo i svijet koji oživljava pred njima. Ova igra je definitivno vrijedna mjesta na našoj listi jednostavnih, ali smiješnih društvenih igara jer nudi jedinstvenu kombinaciju jednostavnosti i dubine igre, te interaktivnu i emotivnu priču koja će vas oduševiti.

Destinies Društvena Igra

Mysterium • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 42-42 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Mysterium je jedna od najpoznatijih društvenih igara, koju je objavila kompanija Libellud 2015. godine. Ova igra je fantastičan izbor za ljubitelje jednostavnih i zabavnih društvenih igara. Osim toga, Mysterium je također jedna od najsmješnijih igara koje možete pronaći na tržištu. Sa svojim originalnim konceptom, ova igra će vas sigurno oduševiti.

U Mysteriumu, igrači se suočavaju s misterijem ubojstva koje će morati razriješiti. Jedan igrač preuzima ulogu duha koji komunicira s drugim igračima putem vizija koje su prikazane na ilustriranim karticama. To je jedna od ključnih karakteristika ove igre – suočavanje s nadnaravnim i pokušaj razumijevanja duhovnih poruka. Da bi se riješila zločina, ostali igrači preuzimaju ulogu medijima koji trebaju razumjeti i protumačiti vizije kako bi otkrili tko je počinitelj, gdje se zločin dogodio i kojim je oružjem počinjen.

Jedan od razloga zašto je Mysterium uključen na ovaj popis je taj što je igra izuzetno jednostavna za naučiti i igrati. Osim toga, ona nudi i raznolikost mehanika koje će držati igrače zainteresiranima. Mysterium kombinira elemente suradnje, dedukcije, upravljanja rukom karti i prepoznavanja uzoraka. Ova kombinacija mehanika omogućava zabavno iskustvo igre koje će izazvati smijeh i intrigirati sve igrače.

Misterium je prava igra zahvaljujući kojoj ćete se smijati, koristiti svoje misaone procese, i zajedno s prijateljima ili obitelji rješavati zagonetke. Ova igra kombinira tajanstvenu tematiku s elementima humora, stvarajući jedinstveno iskustvo za sve igrače. Bilo da ste iskusni igrač ili tek ulazite u svijet društvenih igara, Mysterium je odličan izbor.

Mysterium Društvena Igra

Harry Potter: Hogwarts Battle • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Harry Potter: Hogwarts Battle je društvena igra koja je savršen izbor za ljubitelje jednostavnih i smiješnih igara. Izdana 2016. godine od strane The Op, ova igra temeljena je na popularnom Harry Potter svijetu. Igra je ocijenjena visokim ocjenama od strane fanova i kritičara, a razina kompleksnosti je jednostavna, što je savršeno za sve vrste igrača.

U ovoj kooperativnoj deck-building igri, igrači preuzimaju ulogu učenika iz Hogwartsa: Harryja, Rona, Hermione ili Nevillea. Svaki igrač ima svoj osobni špil karata koji se koristi za stjecanje resursa. Kroz stjecanje utjecaja, igrači dodaju nove karte u svoj špil u obliku ikoničnih likova, čarolija i čarobnih predmeta. Ostale karte omogućuju igračima da povrate zdravlje ili se bore protiv zlikovaca, sprječavajući ih da steknu moć.

Snage zla prijete da preplave Hogwarts, ali samo zajedničkim naporima igrača mogu se poraziti svi zlikovci i osigurati sigurnost škole od sila zla. Igra nudi različite mehanike kao što su Coopertaive Game, Deck, Bag i Pool Building, Scenario/Mission/Campaign Game, što omogućuje raznoliku igru za svaku partiju.

Harry Potter: Hogwarts Battle je nevjerojatno zabavna igra koja će sigurno donijeti smijeh i razbibrigu među igraće društvo. Slijedite stope Harryja i njegovih prijatelja na njihovom putovanju kroz Hogwarts i budite sudionici epske bitke protiv zlih sila. Ova igra je odličan primjer jednostavne, smiješne i društvene igre koja će osvojiti srca brojnih igrača.

Harry Potter: Hogwarts Battle Društvena Igra

The Grizzled • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The Grizzled je izvanredna kooperativna igra iz Prvog svjetskog rata koja će vas odvesti u rovove borbe za preživljavanje. Ova igra, koju su objavili Sweet Games 2015. godine, osvojila je naklonost ljubitelja igara i pozitivne kritike. Sa svim navedenim mehanikama, kao što su granice komunikacije, upravljanje rukama, prolazak kroz špil, guranje sreće i različite moći igrača,
The Grizzled se ističe kao igra koja kombinira jednostavnost sa zanimljivom tematikom i obavezna je na našem popisu najboljih jednostavnih i smiješnih društvenih igara.

U The Grizzledu, vi i vaši suigrači surađujete u timskom naporu kako biste preživeli rovovske uvjete tijekom rata. Na početku svakog kruga, vođa tima odlučuje koliko će karti svaki igrač povući. Zatim, jedan po jedan, igrači moraju igrati kartu ili odustati od misije. Kartice predstavljaju opasnosti za tim (kao što su minobacačke granate i vremenski uvjeti) ili negativne osobine likova (poput straha ili opsesije). Na kraju kruga, špil se nadopunjuje novim kartama. Igra se završava samo ako igrači uspiju potrošiti špil i svoje ruke, bez da istekne vrijeme.

Važno je da igrači pravilno odigravaju karte opasnosti kako bi postigli napredak. Međutim, većina podataka u rukama igrača ostaje tajna tijekom čitave igre. Planiranje, timski rad i malo sreće su alati koji će vam trebati da pobijedite u ovoj kooperativnoj igri namijenjenoj dvoje do pet igrača.

The Grizzled se ističe zbog svoje tematike iz Prvog svjetskog rata i jednostavnosti u pravilima, što ga čini izvrsnim izborom za sve koji traže jednostavnu i smiješnu društvenu igru koju mogu igrati sa svojim prijateljima.

The Grizzled Društvena Igra

Formula D • Broj igrača: 2-10


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Formula D je popularna igra trkačkog žanra koja kombinira brzinu, vještinu i sreću. Ova igra je odabrana za našu listu jednostavnih i smiješnih društvenih igara jer je jednostavna za naučiti, ali i pruža puno zabave za sve igrače. Formula D vas stavlja u ulogu vozača trkaćeg automobila i cilj je jednostavan – prijeći prvi ciljnu liniju. Međutim, put do pobjede zahtijeva pametno planiranje i dozu sreće. Svaki igrač upravlja brzinama svog automobila, koristeći različite kockice za određivanje broja polja koje se pomiču. Osim toga, igra donosi i element strategije u vožnji, jer igrači moraju pripaziti na brzinu u zavojima kako bi izbjegli kazne. Ukratko, Formula D je igra koja nudi jednostavnu mehaniku utrkivanja, ali također pruža dovoljno izazova i uzbuđenja kako bi ostala zanimljiva tijekom cijelog vremena igranja. Ova igra je odlična opcija za sve ljubitelje utrkivanja koji žele nešto jednostavno, ali i zabavno.

Formula D Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!