Najbolje jednostavne tematske društvene igre

U svijetu jednostavnih tematskih društvenih igara, pronađite igre koje će vam pružiti brzu i zabavnu igračku avanturu.
Ove igre su idealne za sve uzraste i iskusne igrače, ali i za one koji tek ulaze u svijet društvenih igara. U ovom blogu istražite najbolje jednostavne tematske društvene igre koje će vas osvojiti svojom jednostavnošću i zaraznom zabavom. Bez obzira jeste li avanturist, detektiv, ratnik ili istraživač, ove igre će vas odvesti na nevjerojatna putovanja i pružiti vam nezaboravno iskustvo.

Sadržaj

Horrified • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Horrified je tematska društvena igra koja će vas odvesti u mračne i jezive svjetove najpoznatijih čudovišta iz horor filmova. Ova igra je idealna za ljubitelje tematskih igara koji žele doživjeti napetost i uzbuđenje dok se bore protiv sve sedam stravičnih čudovišta koja prijete gradu.

Jedna od najvećih prednosti Horrifieda je njegova jednostavnost. Igra je dizajnirana da je lako naučiti i igrati, posebno za igrače koji možda nisu iskusni u društvenim igrama. Ova jednostavnost omogućuje svima da se brzo upuste u akciju i uživaju u igri bez dugog učenja pravila.

Horrified se igra u kooperaciji, što znači da svi igrači zajedno rade protiv čudovišta. Svako čudovište zahtijeva različite strategije i taktike kako bi bilo poraženo, pa ćete se morati dobro koordinirati s ostalim igračima kako biste razvili najbolji plan akcije. Ova dinamika čini Horrified vrlo zanimljivom i napetom igrom jer se morate udružiti s prijateljima kako biste preživjeli napasti.

Igra također nudi mogućnost igranja samostalno, što je odlično za one koji vole uživati u igri bez potrebe za drugim igračima. Bilo da se odlučite igrati sami ili u grupi, Horrified će vam pružiti nevjerojatno iskustvo borbe protiv legendarnih čudovišta.

Horrified je idealna igra za sve ljubitelje horora i tematskih igara koji žele doživjeti napetost i uzbuđenje. Ova jednostavna, ali izazovna igra pružit će vam sate zabave i uzbuđenja dok se borite protiv bezbroj čudovišta. Sviđa se i iskusnim igračima i početnicima, te je sigurna vrijednost za bilo koju kolekciju društvenih igara.

Horrified Društvena Igra

Captain Sonar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Captain Sonar je tematska društvena igra koja je objavljena 2016. godine od strane Matagota. Ova igra je postala poznata među ljubiteljima igara i dobila je odlične ocjene i recenzije. Iako se čini složenom, zapravo je jednostavna za razumjeti i igrati.
U ovoj igri, vi i vaš tim upravljate najsuvremenijom podmornicom i pokušavate locirati neprijateljsku podmornicu kako biste je uništili prije nego što ona to učini vama. Svaka uloga je važna, a konfrontacija je nemilosrdna. Organizacija i komunikacija su ključni jer kapetan ne znači ništa bez svoje posade: Glavnog namjesnika, Radio-operatera i Inženjera.
Svi članovi tima sjede na jednoj strani stola i svaki preuzima određenu ulogu na podmornici, ovisno o broju igrača u igri. Jedan igrač može biti kapetan, odgovoran za kretanje podmornice i objavljivanje nekih detalja o tome; drugi igrač može upravljati sonarom kako bi slušao naredbe protivničkog kapetana i pokušao dešifrirati gdje se ta podmornica nalazi u vodi; treći igrač može raditi u municiji kako bi pripremio torpeda, mine i druge naprave koje će omogućiti borbu.
Captain Sonar može se igrati na dva načina: izmjenično ili istovremeno. U potonjoj postavci, svi članovi tima istovremeno izvršavaju svoje radnje dok pokušavaju pratiti što protivnici rade. Kada je kapetan spreman za napad, akcija se za trenutak zaustavlja kako bi se provjerilo je li postignut pogodak – tada se igra nastavlja, a cilj je možda pobjegao dok je napadač zastao ili su dijelovi metala sada rasuti po dnu oceana.
U igri su uključene multiple karte s različitim razinama težine. Captain Sonar je savršena igra za sve one koji vole taktičke borbe i timsku suradnju. Njezine jednostavne mehanike i uzbudljiva igra u stvarnom vremenu čine je odličnim izborom za sve koji su zainteresirani za tematske društvene igre.

Captain Sonar Društvena Igra

Chronicles of Crime • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-90 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Chronicles of Crime je izuzetno popularna igra objavljena 2018. godine od strane izdavačke kuće Lucky Duck Games. Ova kooperativna igra spaja elemente aplikacije, društvene igre i malo virtuelne stvarnosti. Uz iste fizičke komponente (ploču, lokacije, likove i predmete), igrači će imati priliku da igraju različite scenarije i reše mnoge kriminalističke priče.

Kroz aplikaciju igrači biraju željeni scenario i prate priču. Cilj je uhvatiti ubicu trenutnog slučaja što je moguće pre. Zahvaljujući Scan&Play tehnologiji, svaka komponenta (lokacije, likovi, predmeti itd.) ima jedinstveni QR kod koji, zavisno od izabranog scenarija, aktivira različite tragove i priče. To znači da će igrači moći da dobiju nove priče i nakon izlaska igre jednostavnim preuzimanjem ažuriranja aplikacije, bez potrebe za nabavkom novih fizičkih komponenti.

VR iskustvo zahteva samo mobilni telefon. Igrači jednostavno stavljaju VR naočare (opciona kupovina) na svoj mobilni uređaj i postavljaju naočare na nos, držeći mobilni uređaj ispred očiju, kako bi se uronili u svet igre i tražili tragove u virtuelnom svetu.

Igra dolazi sa tutorijalom i 5 scenarija, ali više se može preuzeti direktno unutar aplikacije! Svaka sesija traje oko 1 do 1 i po sat, a mnogi scenariji su povezani, čineći jednu mnogo veću priču.

“Chronicles of Crime” je odličan izbor za ovu listu jednostavnih tematskih društvenih igara jer jednostavno spaja sve elemente igranja uzbudljive kriminalističke igre. Sa velikim brojem scenarija koji se mogu preuzeti putem aplikacije, svaka partija je nova avantura sa drugačijim zagonetkama i pričom. Ovaj kooperativni naslov omogućava igračima da sarađuju i koriste svoje šarpase za rešavanje raznih kriminalističkih slučajeva. Ukratko, “Chronicles of Crime” nudi zabavno i interaktivno iskustvo istraživanja zločina koje će zasigurno privući sve ljubitelje tematskih društvenih igara.

Chronicles of Crime Društvena Igra

Forgotten Waters • Broj igrača: 3-7


 • Trajanje igre: 120-240 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od jednostavnih tematskih društvenih igara koju svakako trebate isprobati je Forgotten Waters. Ova igra, objavljena 2020. godine od strane Plaid Hat Games, donosi nam uzbudljive avanture pirata i moreplovaca u fantastičnom svijetu. Sa svojih 3 do 7 igrača, mogućnostima igranja od 120 do 240 minuta i ocjenama i recenzijama koje je dobila, ovaj naslov ne smijemo zaboraviti na listi tematskih igara. Ova igra kombinira elemente kao što su bacanje kockica, događaji koji se dešavaju tijekom igranja, mogućnost izbora priča i scenarija, te polu-kooperativni aspekt. Zabavna i nevjerojatno maštovita, Forgotten Waters nas vodi kroz svijet pun smijeha i magičnih trenutaka. Uz svaku odluku koju donesemo, ostavljamo trajni utisak na priču koja se razvija, a igrači jedva čekaju otkriti što se krije iza svakog okretanja stranice. Sa pet različitih scenarija i knjigom lokacija koja obiluje brojnim izborima, Forgotten Waters nudi brojne mogućnosti istraživanja i zabave. Za sve ljubitelje avanture, istraživanja, fantastike, morea, pirata i putovanja, ova igra je odličan izbor.

Forgotten Waters Društvena Igra

The King’s Dilemma • Broj igrača: 3-5


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
The King’s Dilemma je manje poznata igra iz 2019. godine koju je objavila Horrible Guild. Ova igra, namijenjena za 3 do 5 igrača, pruža jedinstveno iskustvo interaktivne narativne igre sa elementima legacy-a. Često je teško pronaći tematsku društvenu igru koja istovremeno budi maštu i potiče razmišljanje, ali The King’s Dilemma ispravlja tu nepravdu. Ova igra će vas provesti kroz razne zaplete i izazove, vezane uz politiku, pregovore i intrige.

Jedna od ključnih mehanika ove igre je glasanje, gdje će vaš glas biti odlučujući faktor u donošenju odluka koje će oblikovati put kraljevstva. Svi igrači čine dio Kraljevog unutarnjeg kruga, a svaka odluka koju donesete imaće posljedice, kako za kraljevstvo u cjelini, tako i za vašu kuću. Politika, korupcija i intrige su sastavni dio ove igre, gdje će vaša obitelj biti uvučena u igru kraljeva i kraljevstava.

The King’s Dilemma se ističe svojom inovativnom igrivošću i jedinstvenim pregovaračkim elementima. Svaka rundu ćete morati donijeti odluku koja se temelji na problemu koji će se pojaviti iz karte Dileme. Njihova raznolikost i kompleksnost čine svaku partiju drugačijom, što pruža beskrajne mogućnosti za istraživanje i zadovoljstvo igranja. Tijekom igre, imat ćete priliku iskusiti bogatu priču i pratiti razvoj događaja, otkrivajući nove elemente priče.

Ova igra će vas držati zainteresiranima tijekom igre trajanja 45 do 60 minuta. Izazovi s kojima se suočavate i donošenje ključnih odluka čine The King’s Dilemma intenzivnom i emocionalnom igrom. Može biti izazovna, ali upravo taj izazov čini je neodoljivom igrom za sve koji žele doživjeti jedinstvenu kombinaciju fantazije, politike i pregovaranja. Zahvaljujući svojim mehanikama i tematskom pristupu, The King’s Dilemma je izvrstan izbor za listu jednostavnih tematskih društvenih igara.

The King's Dilemma Društvena Igra

Destinies • Broj igrača: 1-3


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Destinies je manje poznata igra koju je izdao Lucky Duck Games 2021. godine. Ova igra spada u područje društvenih igara sa tematskim elementima. Ona nudi igračima jedinstveno iskustvo avanture i istraživanja kombinujući aplikaciju i društvenu igru. Destinies je odličan izbor za ovu listu jednostavnih tematskih društvenih igara jer nudi jednostavan nivo kompleksnosti, što ga čini pristupačnim igračima svih nivoa iskustva.

Destinies se odvija u mračnom srednjovjekovnom fantazijskom svetu. Zahvaljujući Destinies sistemu, igrači se upuštaju u potpuno osmišljenu priču, podržanu aplikacijom, pretvarajući igru u iskustvo nalik na RPG, ali bez potrebe za voditeljem igre. Svaki scenario prikazuje deo živopisnog sveta, ispunjenog mračnim pričama, epskih negativaca i tajni koje treba otkriti. Svaki igrač preuzima ulogu heroja u potrazi za ispunjenjem svog određenog puta. Svako odredište predstavlja konačni cilj lika i ima barem dve potpuno različite staze ka pobedi, sastavljene od niza razgranatih zadataka. Igrači se takmiče jedni protiv drugima kako bi svet nagnali ka sopstvenom svršetku.

Jedinstvenost Destinies igre leži u korišćenju aplikacije i Scan&Play tehnologije, koja igračima nudi priču vođenu događajima, epohalnim avanturama i svetom koji se neprestano menja. Svaki potez igrači otkrivaju nove delove sveta prikazane na pločicama, istražuju ih i biraju jedno od interesantnih mjesta za posjetu. Tu saznaju više o priči i donose važne odluke o načinu na koji žele da se povežu sa ljudima, stvorenjima ili situacijama sa kojima se susreću. Posljedice svakog izbora su značajne i često zauvek menjaju stanje sveta.

Destinies je jednostavna tematska društvena igra koja spaja elemente avanture, istraživanja, fantazije, borbe i srednjeg veka. Ona omogućava igračima da iskuse uzbudljivu priču i interakciju sa intrigantnim svetom. Sa svojom jednostavnošću i kvalitetom, Destinies je odličan izbor za sve ljubitelje tematskih igara koji žele da se presele u svet fantazije i avanture.

Destinies Društvena Igra

Mysterium • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 42-42 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Ako tražite jednostavnu tematsku društvenu igru koja će vam pružiti pravu misteriju i uzbuđenje, onda je Mysterium idealan izbor za vas. Ova igra, koju je u izdanju Libelluda objavljena 2015. godine, uvodi nas u 1920-e godine u Škotskoj. Vi ste jedan od eminentnih medijuma koji pomažu duhu amnezijaku da se prisjeti kako je bio ubijen. No, duh ne može govoriti, pa komunicira s vama kroz snove i vizije koje su prikazane na ilustriranim kartama. Vaš zadatak je otkriti tko je počinio zločin, gdje se dogodio i kojim je oružjem izvršen.

Mysterium vam omogućuje uzbudljivu suradničku igru, gdje jedan od igrača preuzima ulogu duha, dok su ostali mediji. Svaka ruka u igri predstavlja jedan sat u kojem duh dijeli vizije s medijima. Ovi snoviti prikazi moraju biti pažljivo promatrani i tumačeni kako bi mediji mogli donijeti ispravne zaključke o sumnjicima, lokaciji i oružju. Nakon što svi mediji daju svoje odgovore, otkriva se jesu li bili točni ili ne.

Mysterium je igra koja stavlja naglasak na komunikaciju, suradnju i dedukciju. Zajedno s ostatkom tima, pokušavate dešifrirati zagonetke iz duhovnih vizija kako biste otkrili tajnu ubojstva. Ova igra je iznimno popularna i među ljubiteljima društvenih igara i među igračima koji se tek upuštaju u ovu vrstu zabave. Njezina jednostavnost i intrigantan tematski okvir čine je idealnim izborom za sve koji vole misteriozne teme. S Mysteriumom, dobivate ne samo vrhunski zadatak u rješavanju zločina, već i jedinstveno iskustvo koje vas uvlači u atmosferu 1920-ih godina i tajanstvenog svijeta spiritualizma.

Ako tražite jednostavnu tematsku društvenu igru koja će vas zaokupiti i izazvati vaše detektivske vještine, Mysterium je definitivno vrijedno istraživanja.

Mysterium Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!