Najbolje kartaške društvene igre za obitelj

Volite li kartanje s obitelji? U ovom blogu predstavit ćemo vam najbolje kartaške društvene igre koje će vam pružiti nevjerojatno zabavno iskustvo i trenutke povezanosti s najdražima.
Bez obzira jeste li ljubitelji klasičnih karata, brzih igara ili složenijih strategija, naš popis će vam pružiti razne mogućnosti koje će zadovoljiti sve članove obitelji. Ove kartaške igre će testirati vaše vještine, potaknuti interakciju i donijeti nevjerojatne trenutke smijeha i uzbuđenja. Pripremite se za uzbudljive partije i nezaboravne trenutke s najdražima!

Sadržaj

Wingspan • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 40-70 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Wingspan je izuzetno popularna igra koju je 2019. godine izdao Stonemaier Games. Ova kartaška igra namijenjena je za 1 do 5 igrača i traje između 40 i 70 minuta. Wingspan spada u područje društvenih igara namijenjenih obitelji, i istovremeno je strategijska igra. Izuzetno je cijenjena i dobila je visoke ocjene od fanova i stručnjaka.

Wingspan se ističe po svojim jedinstvenim mehanikama. Igrači su oduševljeni mogućnostima koje pruža. Igra kombinira mehanike kao što su sklapanje ugovora, bacanje kockica, bonusi za kraj igre, upravljanje rukom, posebne sposobnosti koje se mogu koristiti samo jednom po igri, te otvoreno biranje karata. Ova kombinacija omogućava dugotrajnu i zanimljivu igru koja ostavlja dojam na igrače.

Jedan od glavnih ciljeva igre Wingspan je privući najbolje ptice u vašu mrežu parkova. Svaka ptica donosi razne pogodnosti i mogućnosti koje će vam pomoći u ostvarivanju pobjede. Možete dobivati hranu kroz poseban kulačić za bacanje kockica ili stavljati jaja različitih boja kako biste ostvarili svoje ciljeve. Također, možete odabrati između stotina jedinstvenih karata ptica koje ćete igrati i iskoristiti njihove prednosti. Cilj je osvojiti najviše bodova nakon 4 runde.

Wingspan nije samo igra o pticama, već i o stvaranju pravog staništa za njih. Grafike i ilustracije u igri su prekrasne i dočaravaju šarolikost ptica na najbolji mogući način. Ova edukativna igra vam omogućava da upoznate različite vrste ptica i njihove posebnosti dok uživate u igri sa svojom obitelji. Wingspan je definitivno jedna od najboljih igara koje možete izabrati za provođenje kvalitetnog vremena s obitelji, otkrivajući čaroliju ptica i stvarajući vlastito stanište za njih.

Wingspan Društvena Igra

Everdell • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 40-80 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Smatramo da je Everdell izuzetno odgovarajuća igra za obiteljske večeri. Ova popularna igra, objavljena 2018. godine od strane Starling Games (II), pristupačna je za 1 do 4 igrača i ima trajanje od 40 do 80 minuta. Sa svojim šarmantnim svijetom šumskih stvorenja i predivnom umjetnošću, Everdell će privući pažnju svakog člana obitelji.

Everdell kombinira elemente izgradnje gradova, strategije i upravljanje rukom kako bi stvorio jedinstveno iskustvo. Igrači će preuzeti ulogu vođe grupe šumskih stvorenja i osmisliti svoj vlastiti grad. Uz različite vrste karata koje sadrže konstrukcije i stvorenja, igrači će graditi i proširivati svoj tableau, osiguravajući resurse, stjecanje sposobnosti i osvajanje bodova. Interakcija karata omogućuje brojne strategije i raznolikost gradnje gradova.

U igri Everdell igrači mogu uživati u nekoliko mehanika, kao što su sklapanje ugovora, upravljanje rukom, otvorena nagradna igra i ostvarivanje prihoda. Ova kombinacija osigurava uravnoteženu i zanimljivu igru, bez obzira na to jeste li iskusni igrač ili tek početnik.

Everdell je poznat po svojoj umjerenoj složenosti, što ga čini prikladnim izborom za obiteljske večeri. Ne samo da će oduševiti djecu svojom lijepom umjetnošću i likovima, već će pružiti i izazov i zadovoljstvo odraslima. Igra je osvojila pozitivne kritike i omiljena je među obožavateljima društvenih igara.

Everdell je igra koja će vas uvući u svoj šarmantni svijet i pružiti vam satima zabave i uzbudljivih odluka. Uz njegovu kombinaciju mehanika i bogatu tematiku, Everdell je definitivno jedna od najboljih kartaških društvenih igara za obiteljske večeri.

Everdell Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U igri “The Crew: Misija na dubinama” vi i ostali igrači radite zajedno kako biste tražili izgubljeni kontinent Mu. Ova nova avantura će vašu posadu odvesti duboko u bezdan u potrazi za mitskom potonulom zemljom. Koliko daleko ćete stići ovisi isključivo o tome koliko dobro radite kao tim. Karta po kartu, prevara po prevara, vaša ekspedicija će otkriti izazove koji vas čekaju i stvoriti put do Mua.

Ova nova verzija “The Crew” ima isti inovativni kooperativni princip preuzimanja karata kao i visoko hvaljena originalna igra – ali s nekim uzbudljivim novim iznenađenjima! Iako je komunikacija između članova vaše posade izuzetno ograničena zbog vašeg potopljenog stanja, ona je također ključna za vaš uspjeh; pronalazak skrivenog kopna u mutnim dubinama ne ovisi samo o osvajanje prevara, već i o pažljivom pregovaranju o redoslijedu u kojem se one osvajaju. Ako stvari ne idu prema planu, možda ćete moći spasiti operaciju, ali biće potrebno gotovo besprijekorno izvršavanje i možda malo sreće da konačno stignete do Mua.

Ova kartaška društvena igra ima ocjene fanova i recenzije, a razina složenosti je jednostavna. Ova igra je uključena na našem popisu zbog njenog kooperativnog pristupa igri, gdje svi igrači rade zajedno kako bi postigli cilj. Ograničena komunikacija između članova posade pruža dodatni izazov i zahtijeva dobru taktiku i planiranje. “The Crew: Misija na dubinama” je idealna igra za igrače koji vole kolektivno iskustvo sa obitelji.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

The Crew: The Quest for Planet Nine • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od najpoznatijih kartaških društvenih igara za obitelj koju svakako trebate isprobati je The Crew: The Quest for Planet Nine. Ova igra je objavljena 2019. godine od strane izdavača KOSMOS i namijenjena je za 2 do 5 igrača. Iako je jednostavna za shvatiti, donosi veliki izazov i uzbuđenje. U ovoj znanstveno-fantastičnoj igri istraživanja svemira, igrači preuzimaju ulogu astronauta na neizvjesnoj svemirskoj avanturi. Postoji tajanstvena planeta o kojoj kruže glasine, a vaša je misija otkriti istinu o njoj. No, putovanje je sve samo ne jednostavno jer se oko vas odvijaju različiti izazovi koje morate savladati. Od ključne je važnosti da timski komunicirate kako biste uspjeli. Međutim, komunikacija u svemiru je teža nego što mislite! Svaka misija sve je zahtjevnija od prethodne, ali važno je naglasiti da je samo ispunjenje individualnih zadataka svakog igrača ključno za budući uspjeh. The Crew dolazi s čak 50 misija koje možete igrati, a postoje i tri dodatne objavljene u časopisu spielbox 2/2020. Svatko od igrača mora biti uspješan u ispunjavanju svojih zadataka kako bi cijeli tim uspio završiti misiju. Ova igra nudi jedinstveno iskustvo suradnje i taktičkog planiranja te će zasigurno obogatiti vaše druženje s obitelji.

The Crew: The Quest for Planet Nine Društvena Igra

7 Wonders • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Jedna od društvenih kartaških igara koje savršeno odgovaraju za obiteljske aktivnosti je 7 Wonders. Ova popularna igra, objavljena 2010. godine, prenosi nas u antički svijet gdje preuzimamo ulogu vođe jednog od 7 velikih gradova. Cilj igre je prikupljanje resursa, razvoj trgovačkih puteva i afirmacija vojne nadmoćnosti. Tijekom igre gradimo vlastiti grad i podižemo arhitektonsko čudo koje će preživjeti kroz povijest.

7 Wonders se sastoji od tri različite ere, a svaka era unosi nove mogućnosti i dinamiku u igru. Na početku ere, svaki igrač dobiva sedam karata iz posebnog špila, odabire jednu kartu i preostale karte predaje susjednom igraču. Svi igrači istovremeno otkrivaju kartu koju su odabrali te, po potrebi, plaćaju resurse ili dobivaju resurse. Igrači međusobno interagiraju kroz svoje akcije na kartama, građenjem i nadogradnjom svojih gradova. Svaki igrač odabire još jednu kartu iz špila koji mu je bio predan i proces se ponavlja dok svi nemaju šest karata izigranih u trenutnoj eri. Igra završava nakon treće ere.

Glavni fokus igre 7 Wonders je razvoj karata. Svaka karta ima svoje specifične interakcije i efekte. Neke karte pružaju trenutne bonuse ili nadogradnje, dok druge omogućuju popuste na buduće kupovine ili vojnu snagu za nadmoć nad susjedima. Izuzetno je bitno pratiti izbore svojih susjeda jer će oni utjecati na vaše strategije izgradnje. Kartama se međusobno razmjenjuju igrači lijevo-desno-lijevo tijekom tri ere, stoga je važno pratiti i susjede s obje strane.

7 Wonders je iznimno popularan među igračima, a za to postoji dobar razlog. Ova igra kombinira strategiju i planiranje s brzim i fluidnim gameplayem koji drži igrače u stalnoj napetosti. Nudi raznolike opcije i odluke koje će utjecati na daljnji tijek igre, pa se nikada nećete dosađivati. Osim toga, 7 Wonders je fleksibilna igra koja podržava velik broj igrača, što ju čini idealnom za obiteljske okupljanja i veće društvene skupine.

Sa svojim nevjerojatnim dizajnom, jednostavnim pravilima i dubokim taktičkim aspektom, 7 Wonders je definitivno kartaška društvena igra koju vrijedi istražiti. Bez obzira jeste li ljubitelj povijesti, gradnje ili jednostavno tražite vrhunsku strategijsku igru, 7 Wonders pruža bogato iskustvo koje će vas osvojiti i iznova potaknuti na povratak.

7 Wonders Društvena Igra

Jaipur • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Ako želite kvalitetno vrijeme s obitelji provedeno uz kartaške igre, onda ne tražite dalje od igre Jaipur. Ova popularna igra, objavljena 2009. godine od strane GameWorks SàRL, donosi vam uzbuđenje, taktike i malo sreće. U igri Jaipur nalazite se u ulozi trgovca u gradu Jaipur, glavnom gradu savezne države Rajasthan. Vaš cilj je ostvariti dva “pečata izvrsnosti” kako biste dobili poziv na dvor maharadže. Kako biste postigli ovaj cilj, morate nadmašiti svog suparnika kupovinom, razmjenom i prodajom kartica po boljim cijenama, uvijek vodeći računa o svojim kamilama.

Jaipur je brza i dinamična igra u kojoj, na svom potezu, možete ili uzeti ili prodati kartice. Uzimanjem karata, možete birati između uzimanja svih kamila, uzmimanja jedne karte sa tržišta ili zamjene 2-5 kartica između tržišta i vaših karata. S druge strane, prodajom karata, možete prodati samo jednu vrstu robe, a broj čipova koji dobivate za tu robu ovisi o broju prodatih karata. Vrijednosti čipova opadaju kako igra napreduje, pa nemojte previše čekati! S druge strane, prodajom tri, četiri ili pet karata iste robe odjednom, dobivate sve veće nagrade, pa se isplati sacekati!

Jedna od posebnosti u igri Jaipur su kamele, koje ne možete prodati, ali su neophodne za trgovinu i imaju svoju vrijednost na kraju runde. Budite pametni i promišljeni u njihovom korištenju jer ponekad upravo kamele mogu donijeti pobjedu. Ova igra je jednostavna za naučiti i pruža mnogo taktičkih izazova.

Jaipur je igra koja je idealna za obiteljsko društvo. Igra se brzo, ima jednostavna pravila i donosi mnogo uzbuđenja. Zahvaljujući svojim mehanikama kao što su upravljanje karitcama, skriveni bodovi za pobjedu i biranje karitca s tržišta, Jaipur će pružiti svim generacijama užitak i zabavu. Stoga, ako tražite kvalitetnu kartašku igru koja će držati vašu obitelj okupiranu, Jaipur je pravi izbor za vas.

Jaipur Društvena Igra

SCOUT • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
SCOUT je manje poznata kartaška društvena igra iz 2019. godine koja je izdana od strane Oink Games. Ova igra je primjer igara koje su pogodne za obiteljsko igranje i upravo iz tog razloga se nalazi na ovom popisu kartaških društvenih igara za obitelj. SCOUT je osmišljen za 2 do 5 igrača, a jedna partija traje između 15 i 30 minuta. Ovo je jednostavna igra koja se odvija brzo, što je idealno za uživanje u igri zajedno s obitelji. Igra koristi popularne mehanike kao što su upravljanje rukom karata, penjanje uz ljestvicu bodova i igra sa rezultatom. SCOUT je igra kartama i omogućava igračima da koriste strategiju i taktiku kako bi skupili što više bodova. Igra je dobila sjajne ocjene od fanova i recenzija, što je jasan pokazatelj njenog kvaliteta. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti i brzini, SCOUT je odličan izbor za obiteljsko igranje kartaških društvenih igara.

SCOUT Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!