Najbolje nove obiteljske društvene igre

Želite otkriti nove društvene igre za obitelj? Naš popis najnovijih igara pružit će vam inspiraciju za uzbudljive i zabavne trenutke s vašom obitelji.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će testirati vaše vještine, potaknuti timski rad ili jednostavno pružiti smijeh i zabavu, ovdje ćete pronaći nešto za svakoga. Isprobajte nove igre i stvorite nezaboravne uspomene s vašom obitelji.

Sadržaj

Lost Ruins of Arnak • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam donosim jednu od najpopularnijih društvenih igara objavljenih 2020. godine – Izgubljeni Ruševine Arnača. Ova igra je izdanje češkog izdavača Czech Games Edition i namijenjena je za 1-4 igrača. Sa trajanjem od 30 do 120 minuta, ova igra spada u kategoriju obiteljskih društvenih igara i strategijskih igara, ali nemojte misliti da je ovo samo još jedna obična igra. Izgubljeni Ruševine Arnača pružaju jedinstveno iskustvo istraživanja, upravljanja resursima i otkrivanja tajni ove neistražene i zagonetne destinacije.

Kombinirajući mehaniku izgradnje špila i postavljanje radnika, Izgubljeni Ruševine Arnača vam pružaju mogućnost da vodite ekspediciju na otok, pronađete izgubljene artefakte i suočite se s zastrašujućim čuvarima. Uz standardne efekte izgradnje špila, karte se također koriste za postavljanje radnika, a nove radničke akcije postaju dostupne kako istražujete otok. Neke od tih akcija zahtijevaju resurse umjesto radnika, pa je izgradnja stabilne baze resursa ključna. Budući da ste ograničeni na samo jednu akciju po potezu, pažljivo birajte… koja akcija će vam najviše koristiti sada? I što si možete priuštiti kasnije… pretpostavljajući da netko drugi neće prvi poduzeti tu akciju!

Špilovi su maleni, a sreća u igri je smanjena zahvaljujući brojnim taktičkim odlukama koje nude ploča igre. S raznovrsnim akcijama radnika, artefaktima i kartama opreme, svaka igra ima jedinstvenu postavku, koja potiče igrače da istraže nove strategije kako bi se suočili s izazovom. Izgubljeni Ruševine Arnača su prilika da otkrijete tajanstvene ruševine i istražite sve što skrivaju.

Budite spremni na nevjerojatnu pustolovinu s Izgubljenim Ruševinama Arnača!

Lost Ruins of Arnak Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Za prvu igru na našoj listi obiteljskih društvenih igara predstavljamo vam The Crew: Misija dubokog mora. Ova igra, koja je ujedno i najnovije izdanje u popularnom serijalu The Crew, izazvat će vašu znatiželju i natjerati vas da krenete u dubine oceana u potrazi za izgubljenim kontinentom Mu. The Crew: Misija dubokog mora je kooperativna igra s elementima preuzimanja štiha, dizajnirana za 2 do 5 igrača. Upustite se u ovu avanturu s obitelji ili prijateljima i zajedno usmjerite vašu posadu na put prema tajnom cilju. Glavna značajka ove igre je inovativni mehanizam komunikacije između članova posade koji je suptilno ograničen njihovim potopljenim stanjem. Uz rijetke prilike za razgovor, vaš uspjeh ovisit će o taktičkom planiranju i pobjeđivanju štiha, ali i o dogovaranju redoslijeda kojim će se oni pobjeđivati. Ako se planovi ne odvijaju kako ste zamislili, ne brinite – uvijek postoji šansa da spasite misiju, no bit će vam potrebna majstorska izvedba i možda mrvica sreće da biste konačno stigli do Mu. The Crew: Misija dubokog mora je mala, ali iznimno dinamična igra koja će s lakoćom zabaviti čitavu obitelj. Njena kombinacija komunikacije, strategije i preuzimanja štiha pruža jedinstveno iskustvo u kojem će zajedništvo biti ključno za uspjeh. Stoga, ukoliko tražite novu igru koju ćete s veseljem igrati s članovima obitelji, The Crew: Misija dubokog mora svakako vrijedi razmotriti.

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra

Cascadia • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Cascadia je jedna od najnovijih društvenih igara koju ćete sigurno poželjeti imati u svojoj kolekciji. Ova igra, objavljena 2021. godine od strane Flatout Games, donosi vam razigranu avanturu kroz divljač i staništa tihe i predivne Pacifičke sjeverozapadne obale.

U Cascadiji, igrači gradi svoje terene ispunjene floru i faunu, slažući šesterokutne pločice staništa i postavljajući tamo odgovarajuće simbole divljači. Osim što morate mudro birati kako ćete spojiti pločice terena kako bi stvorili što veća područja staništa, također trebate razmišljati o željama simbola divljači. Neki vole biti odvojeni, dok drugi žele što više različitih životinja u svojoj blizini. Uskladite sve ove zahtjeve i postignite najbolje rezultate.

Ono što ovu igru čini posebnom su mehanike koje koristi. Cascadia kombinira nekoliko popularnih mehanika poput otvorenog biranja, taktičkog postavljanja pločica i građenja uzoraka. Svaki potez je važan jer odlučuje o tome koji simbol divljači ćete postaviti i kako ćete izgraditi svoju regiju. Iako pravila igre nisu previše složena, uvijek ima dovoljno izazova za sve igrače bez obzira na njihovo iskustvo.

Cascadia je odlična opcija za obiteljsko druženje jer je brza, dinamična i dovoljno jednostavna za učenje. Igra je dizajnirana za 1 do 4 igrača, tako da se može prilagoditi različitim situacijama i broju sudionika. Osim toga, tema igre, koja se temelji na prirodi i zaštiti okoliša, čini je izvrsnim izborom za ovoj listu. Cascadia će vam pružiti razonodu i educirati vas o važnosti očuvanja prirode, dok istovremeno pruža vrhunsku zabavu svim igračima.

Ako tražite zabavnu i edukativnu obiteljsku igru koja kombinira taktiku, strategiju i divlju prirodu, Cascadia je savršen izbor za vas. Ne propustite priliku da istražite prekrasne krajolike Pacifičkog sjeverozapada i izgradite svoju divlju stanišnu regiju. Uživajte u ovoj jedinstvenoj avanturi i budite spremni na izazove koje će vam donijeti.

Cascadia Društvena Igra

Heat: Pedal to the Metal • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 30-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Jedna od novih obiteljskih društvenih igara koju ne smijete propustiti je “Heat: Pedal to the Metal”! Ova igra, koju je 2022. godine izdao Days of Wonder, donosi napetu utrku automobilima, u kojoj igrači moraju pokušati biti prvi na cilju. No, vožnja je daleko od jednostavne – vozači moraju pažljivo upravljati brzinom svojih automobila kako se ne bi pregrijali.

“Heat: Pedal to the Metal” je vrlo jednostavna za pristupanje igra, s ocjenama fanova i recenzija koje to potvrđuju. Iako se često ne ističe kao popularna igra, ona zaslužuje svoje mjesto na ovoj listi jer pruža iznimno zabavno iskustvo cijeloj obitelji.

Njegovi mehanizmi igre, poput hvatanja vođe, upravljanja rukama i sakupljanja karata iz vrećice, pružaju dinamičnu i taktičku igru. Kroz utrku, igrači će se morati suočiti s neočekivanim situacijama i brzo donositi odluke kako bi ostali u vodstvu.

Ali “Heat: Pedal to the Metal” nije samo još jedna obična utrka. Ona nudi i mogućnost igranja cjelokupne sezone utrka pomoću “Championship Systema”. Igrači mogu prilagoditi svoj automobil prije svake utrke i testirati svoje vještine protiv drugih vozača u potrazi za najvišim postoljem. Promjene vremena, uvjeti na cesti i razni događaji donose dodatnu raznolikost u ovu simulaciju utrke.

“Heat: Pedal to the Metal” također nudi mogućnost solo igranja s pomoću Legends modula, kao i dodavanje automatiziranih vozača kao dodatnih protivnika u više igrača igrama. To znači da će ova igra biti savršena opcija za sve obitelji koje žele zajedno uživati u utrkama.

Heat: Pedal to the Metal Društvena Igra

Calico • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Calico je izuzetno popularna društvena igra koja je nedavno izdana i već je osvojila srca mnogih ljubitelja igara. Ova igra iz domene obiteljskih društvenih igara pruža nam mogućnost da se upustimo u izradu vlastite, tople i ugodne deke, dok istovremeno pokušavamo privući najslađe mačke. Izvrstan izbor za temu “nove obiteljske društvene igre”.
Calico je igra u kojoj se natječemo u šivanju najudobnije deke, pri čemu skupljamo i postavljamo pločice različitih boja i uzoraka. Svaka deka ima određeni uzorak koji moramo slijediti, a igrači također pokušavaju stvoriti kombinacije boja i uzoraka koje ne samo da su estetski privlačne, već mogu privući i najumiljatije mačke.
Igra je jednostavna za naučiti, s okvirnim trajanjem igre između 30 i 45 minuta. Tijek igre je jednostavan – birajte pločicu iz ponude i šivajte je na svoju deku, a zatim izvucite drugu pločicu kako biste obnovili svoju ruku. Ako uspijete stvoriti grupu iste boje, možete dodati gumb na svoju deku. Također, ako uspijete stvoriti kombinaciju uzoraka koja je privlačna mačkama, one će doći i izležavati se na vašoj deki! Na kraju igre, osvajate bodove za gumbe, mačke i koliko dobro ste uspjeli izraditi svoj jedinstveni uzorak deke. Calico je igra koja pruža priliku za kreativnost, odluke i taktičko planiranje, a istovremeno je vrlo pristupačna i obiteljski prijateljska. Sve ove karakteristike čine Calico odličnim izborom za obiteljske društvene igre, i sigurno će vas oduševiti svojom tematikom i zabavnim mehanikama.

Calico Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!