Najbolje nove društvene igre za tinejdžere

U potrazi ste za novim društvenim igrama za tinejdžere? Ovaj blog će vam predstaviti najnovije opcije koje će vam pružiti svježu i uzbudljivu zabavu.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će testirati vaše vještine, potaknuti kreativnost ili jednostavno pružiti dobar provod, ovdje ćete pronaći igre koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Saznajte više o novim društvenim igrama za tinejdžere i pripremite se za nezaboravno iskustvo!

Sadržaj

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je izuzetno popularna igra objavljena 2021. godine od strane izdavačke kuće Feuerland Spiele. Ova strategijska igra u kategoriji društvenih igara za tinejdžere će definitivno oduševiti sve ljubitelje igara koje zahtijevaju taktičko razmišljanje i planiranje. Osim što će vam pružiti nevjerojatno zabavno iskustvo, Ark Nova će vas odvesti u zanimljivi svijet upravljanja zoološkim vrtom.

U Ark Novi, glavni cilj je voditi i dizajnirati moderni zoološki vrt. Morat ćete graditi ogradu za životinje, smjestiti različite vrste životinja i podržati projekte zaštite životne sredine širom svijeta. Da biste postigli taj cilj, koristit ćete pet akcijskih kartica koje će vam pomoći u upravljanju igrom. Ispunite ih različitim akcijama kako biste ostvarili svoje ciljeve – od stjecanja novih karta zooloških vrtova, izgradnje ogradu i paviljona, smještaja životinja i izvođenje različitih zadataka.

Ark Nova odlikuje prekrasna umjetnost i beskrajne mogućnosti strategije. Ova igra postavlja visok nivo kompleksnosti, što je izvrsno za igrače koji žele izazov. Kroz igru, koristit ćete 255 karata koje prikazuju životinje, specijaliste, posebne ograde i projekte zaštite. Svaka karta ima posebnu sposobnost koju možete iskoristiti kako biste izgradili najatraktivniji zoološki vrt i sakupili bodove za zaštitu životne sredine.

Ark Nova je izvrstan primjer društvene igre za tinejdžere koja kombinira strategiju, taktiku i temu zaštitu životinja. U ovoj igri možete se osjećati kao pravi vlasnik zoološkog vrta dok istražujete različite načine upravljanja svojim vlastitim carstvom životinja. Bilo da ste ljubitelj životinja, strateških igara ili jednostavno tražite novo i uzbudljivo iskustvo, Ark Nova je definitivno vrijedna igra koju treba isprobati.

Ark Nova Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je popularna nova društvena igra koja će zasigurno privući pažnju tinejdžera koji vole izazove. Ova strategijska igra stavlja igrače u uloge hrabrih heroja koji istražuju tajanstvene nestanke u gradu. Ovaj nastavak popularne igre Gloomhaven nudi pregršt uzbudljivih avantura koje će oduševiti sve zaljubljenike u fantaziju, istraživanje i borbu protiv moćnih protivnika.

Jedna od najvećih prednosti Gloomhaven: Jaws of the Lion igre jest njen visoki razvoj. Ova igra pruža izazovne mehanike kao što su Action Queue i Action Retrieval te omogućuje kooperativnu igru za 1 do 4 igrača. Ovaj aspekt igre omogućuje igračima da se udruže i taktički planiraju svoje poteze kako bi savladali protivnike i uspješno izvršili misiju.

Ono što čini Gloomhaven: Jaws of the Lion privlačnom igrom za tinejdžere je i njena fantastična atmosfera. Igra ističe temu fantazije, uz uzbuđujuće elemente istraživanja i borbe. Minijature i detaljni elementi igre dodatno doprinose doživljaju svijeta Gloomhaven. Tinejdžeri će zasigurno uživati u uranjanju u ovaj misteriozni svijet pun tajni i mogućnosti.

Iako je Gloomhaven: Jaws of the Lion igra koja zahtijeva nešto više vremena i koncentraciju, ovaj aspekt igre omogućuje igračima da dublje istražuju i planiraju svoje poteze. S obzirom na to da je ova igra namijenjena tinejdžerima koji su spremni na izazove, vjerujemo da će oni u potpunosti uživati u ovom iskustvu.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je definitivno vrijedna dodatak našem popisu novih društvenih igara za tinejdžere. Ova igra će pružiti tinejdžerima mogućnost da otkriju fantastičan svijet borbe protiv zla i istraživanja tajanstvenih nestanaka. S kompleksnim mehanikama igre, prekrasnom temom i mogućnošću kooperativne igre, Gloomhaven: Jaws of the Lion je izvrstan izbor za sve tinejdžere koji žele izazovne i uzbudljive društvene igre.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Društvena igra Dune: Imperium je vrhunska strategijska igra, idealna za tinejdžere koji žele uživati u složenim i zanimljivim igrama. Izdana 2020. godine od strane Dire Wolk-a, ova igra je inspirirana elementima Dune legende, kako novim filmom iz Legendary Pictures tako i kultnom književnom serijom Franka Herberta, Briana Herberta i Kevina J. Andersona. Tajne i političke frakcije, vojske i špijuni – sve je to sastavni dio Dune: Imperium.

Jedna od ključnih mehanika ove igre je izgradnja špila karata, što dodaje element tajnosti tradicionalnom strateškom postavljanju radnika. Počinjete s jedinstvenom kartom vođe i špilom karata istim kao i vaši protivnici. Kroz igru, akvizicijom karata i izgradnjom vašeg špila, definirat ćete snage i slabosti svoje strategije. Karakteristike karata će vam omogućiti slanje agenata na određena mjesta na igraćoj ploči, stoga kako vaš špil evoluira, tako će evoluirati i vaša igra. Možda ćete postati moćniji vojno, sposobni da angažirate više vojnika od vaših protivnika. Ili ćete akvizirati karte koje će vam dati prednost s četiri političke frakcije predstavljene u igri: Carstvo, Space Guild, Bene Gesserit i Fremen-ovci.

Jedna od značajki Dune: Imperium igre je taj da ne igrate cijeli svoj špil karata u jednom potezu. Umjesto toga, na početku svakog kruga, igrate jednu ruku karata i izmjenjujete se s drugim igračima, obavljajući jedan potez sa svojim agentom (igranje jedne karte za slanje vašeg agenta na igraću ploču). Kada dođe vaš red i nemate više agenata za postavljanje, obavit ćete otkrivanje karata, koje će vam pružiti Persuaziju i Mačeve. Persuazija se koristi za akviziciju više karata, a Mačevi pomažu vašim vojnicima u borbi za nagrade trenutnog kruga prikazane na otkrivenoj karti sukoba.

Pobijedite svoje rivale u borbi, vešto se krećite između političkih frakcija i akvizirajte vrijedne karte. Za pobjedu svoje kuće, morate osigurati protok Spica!

Dune: Imperium je savršen dodatak listi novih društvenih igara za tinejdžere. S kombinacijom taktike, politike i borbe, ova igra će vas držati zaokupljenima satima. Bez obzira jeste li fan Dune legende ili samo tražite izazovnu i intrigantnu igru, Dune: Imperium pruža sve što vam je potrebno za nevjerojatno iskustvo igranja. Iskoristite ovu priliku da zaronite u svijet Arrakisa, borite se za moć i pripremite se za epsku avanturu.

Dune: Imperium Društvena Igra

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-200 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je manje poznata igra iz 2020. godine, koju je objavila Lautapelit.fi. Ova igra je namijenjena za 2 do 6 igrača, s vremenom igre od 60 do 200 minuta. To je strategijska igra koja se smatra jednom od najkompleksnijih igara na tržištu.

U ovoj igri imate kontrolu nad velikom međuzvjezdanom civilizacijom koja se natječe za uspjeh s ostalim rivalima. Istražujete nove zvjezdane sustave, istražujete tehnologiju i gradite svemirske brodove za vođenje ratova. Postoje mnogi mogući načini pobjede, stoga morate pažljivo planirati strategiju prema snazi i slabostima svoje vrste, uzimajući u obzir i aktivnosti drugih civilizacija.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je preuređena i unaprijeđena verzija originalne igre Eclipse iz 2011. godine. Igra donosi nove grafike, ali zadržava prepoznatljivo simbolično označavanje koje je bilo prisutno i u prvoj verziji. Tu su i posebni setovi minijatura brodova, kao i novi modeli za ancients, GCDS i orbitale. Dodatno, igra dolazi s prilagođenim plastičnim umetcima i posebnim kockicama za borbu. Gameplay je također fino podešen, kako bi igračima pružio optimalno iskustvo.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je izdanje igre koje se ističe po svojoj dubini i slojevitosti. S prekrasno dizajniranim komponentama i taktičkim mehanikama, ova igra će pružiti satima zabave i izazova za sve tinejdžere koji su spremni zaroniti u svijet međuzvjezdane kolonizacije i ratovanja. Izvrsno kombinira elemente civilizacijskih igara, znanstvene fantastike, istraživanja svemira i ratnih igara, čineći je izvrsnim izborom za sve tinejdžere koji žele nešto novo i drugačije u svojoj kolekciji društvenih igara.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Društvena Igra

On Mars • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Ako ste tinejdžer zainteresiran za istraživanje svemira i razvoj kolonija na drugim planetima, igra “On Mars” će vas definitivno oduševiti. Ova manje poznata igra iz 2020. godine nudi vam priliku da postanete glavni astronaut u razvoju najveće i najnaprednije kolonije na Marsu. U ovoj strategijskoj igri dominira visoka razina kompleksnosti, što je idealno za tinejdžere koji su spremni za veći izazov.

Vaša misija je da ostvarite ciljeve UN-ovog D.O.M.E. (Department of Operations and Mars Exploration) i istovremeno promovirate privatne interese vaše istraživačke tvrtke. No, ovaj poduhvat nije nimalo lak. U početku ćete biti ovisni o opskrbi iz Zemlje i morat ćete putovati između Mars Space Station i površine planeta. Kako se kolonija širi tijekom vremena, vaše će aktivnosti biti usmjerene na izgradnju rudnika, energetskih generatora, ekstraktora vode, staklenika, tvornica kisika i skloništa. Cilj vam je razviti samoodrživu koloniju neovisnu o bilo kojoj zemaljskoj organizaciji.

Dvije faze igre, Faza kolonizacije i Faza shuttlea, vode vas kroz proces razvijanja kolonije na Marsu. U Fazi kolonizacije imate razne mogućnosti, ovisno o tome jesi li u orbiti ili na površini planeta. U orbiti možete uzimati nacrte, kupovati i razvijati tehnologije te uzimati opskrbu iz skladišta. Na površini planeta možete graditi zgrade, nadograđivati ih, istraživati površinu s roverom te obavljati naučne studije i nove ugovore. U Fazi shuttlea, igrači se mogu kretati između kolonije i svemirske postaje.

Važno je napomenuti da su sve zgrade na Marsu međusobno povezane i da su neke od njih nužne za rast kolonije. Na primjer, izgradnja skloništa za koloniste zahtijeva kisik, a za generiranje kisika potrebne su biljke. Uzgoj biljaka zahtijeva vodu, a ekstrakcija vode iz leda zahtijeva energiju. Kako bi se dobila energija, potrebna je rudarska operacija, koja opet zahtijeva prisutnost kolonista. Dakle, važno je unaprijediti sposobnost kolonije u pružanju svih ovih resursa kako bi ona mogla rasti i preživjeti neprijateljske uvjete na Marsu.

“On Mars” je dinamična igra u kojoj igrači također pokušavaju obaviti misije. Kako bi ostvarili pobjedu, igrači moraju doprinijeti razvoju prve kolonije na Marsu. Ovo se postiže skupljanjem bodova prilikom iskorištavanja mogućnosti koje se pružaju tijekom igre. Najviše bodova donosi pobjedu.

Iako je ova igra manje poznata, dobila je izvrsne ocjene od fanova i recenzenta. Visoka razina kompleksnosti igre pruža izazov tinejdžerima koji se vole zamisliti u budućnosti i postati pioniri u istraživanju svemira. Osim toga, kombinacija različitih mehanika poput zatvorenog odabira, ugovora i različitih bonusa, čini igru vrlo zanimljivom. Svojim bogatim tematskim svijetom, s naglaskom na znanstvenu fantastiku i istraživanje svemira, “On Mars” je odličan izbor za ovu listu novih društvenih igara za tinejdžere.

On Mars Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!