Najbolje nove društvene igre za troje

U potrazi ste za novim društvenim igrama za troje? Ovaj blog će vam predstaviti najnovije igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta.
Bez obzira jeste li ljubitelj strategije, taktike ili jednostavno želite isprobati nešto novo, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će zadovoljiti sve vaše igračke želje. Spremite se za uzbudljive avanture i nezaboravne trenutke s novim društvenim igrama za troje!

Sadržaj

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova, popularna igra iz 2021. godine objavljena od strane Feuerland Spiele, ima izvanrednu reputaciju među fanovima i kritičarima. Ovaj strateški naslov je idealan izbor za listu “Nove društvene igre za troje”. Ark Nova, smješten u području strategijskih igara, pruža izazovne mehanike i duboku igračku ekonomiju koja će vas držati u napetosti tijekom svih 90 do 150 minuta trajanja igre.

U Ark Novi, vi ćete planirati i dizajnirati moderni zoološki vrt koji se upravlja znanstvenim pristupom. Vaš krajnji cilj je posjedovanje najuspješnijeg zoološkog vrta ikada. Gradit ćete oklope, smjestiti životinje i podržavati projekte zaštite širom svijeta. Specijalisti i jedinstvene građevine pomoći će vam u postizanju tog cilja.

Igra se odvija na temelju pet akcijskih karata koje svaki igrač posjeduje. Svaka karta ima različitu snagu ovisno o poziciji na kojoj se nalazi. Ove karte vam omogućuju:
– “Karte” vas prikupljaju nove zoo karte (životinje, sponzore i projekte zaštite)
– “Gradnja” vam omogućuje izgradnju standardnih ili posebnih oklopa, kioska i paviljona
– “Životinje” vam omogućuje smještaj životinja u vašem zoološkom vrtu
– “Udruga” omogućuje vašim radnicima iz udruge obavljanje različitih zadataka
– “Sponzori” vam omogućuju igranje sponzorske karte ili prikupljanje novca

U samoj igri se koristi 255 karata koje prikazuju životinje, specijaliste, posebne oklope i projekte zaštite. Svaka karta ima posebne sposobnosti koje će nadograditi apel i znanstvenu reputaciju vašeg zoološkog vrta, dok ćete skupljati bodove zaštite.

Ark Nova je zaista vrhunska igra koja će zadovoljiti ljubitelje strategije i ljubitelje zooloških vrtova. Njezine mehanike, poput otvorenog odabira karata, upravljanja resursima i ostvarivanja ciljeva, pružaju dubok i uravnotežen doživljaj igre. Sa svakom partijom, igrači će otkrivati nove strategije i poboljšavati svoje vještine. Svi ovi čimbenici čine Ark Novu sjajnim izborom za sve koji žele uživati u taktičkoj igri s puno mogućnosti za razvoj i postizanje uspjeha.

Ark Nova Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je nadogradnja popularne igre Gloomhaven, koja privlači sve više obožavatelja sa svojim jedinstvenim mehanikama i dubokom tematikom. Ova igra je idealna za troje igrača koji traže izazovan i tematski bogat doživljaj.

Jedna od glavnih prednosti Gloomhaven: Jaws of the Lion je visoka ocjena koju je igra dobila od fanova i kritičara. Njen nivo kompleksnosti je visok, pružajući izazov i iskusnim igračima koji vole strategijske igre. Međutim, ova igra je također pristupačna igračima koji su novi u svijetu Gloomhaven, zahvaljujući pojednostavljenoj verziji pravila i pet scenarija koji će nove igrače upoznati s igrom.

Gloomhaven: Jaws of the Lion nudi uzbudljivo iskustvo istraživanja mračnog svijeta i borbe protiv raznih čudovišta. Uz različite vrste likova, poput Valrath Red Guard, Inox Hatchet, Human Voidwarden i Quatryl Demolitionist, igrači će moći odabrati svoju ulogu i strategiju kako bi preživjeli avanturu. Ova igra također nudi kampanju s 25 različitih scenarija, gdje se igrači susreću s misterioznim nestancima u gradu, a istraga otkriva zloslutne sile koje stoje iza njih.

Gloomhaven: Jaws of the Lion također donosi pojednostavljene komponente kako bi se igračima olakšalo sudjelovanje u igri. Umjesto tradicionalnih kartonskih ploča, igrači će igrati na scenarijskoj knjizi koja sadrži jedinstvenu umjetnost za svaki scenarij. To znači da nema više gnjavaže s postavljanjem mapa, već se igra brže pokreće. Ova nadogradnja igre također ima prepoznatljivu fantasiju, borbu i istraživanje, nudeći potpuno uronjenje u svijet Gloomhaven.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je zasigurno jedan od najboljih izbora za nove društvene igre za troje igrača. Iskusite dubinu strategije, taktike i uzbuđenja dok istražujete misteriozni svijet i suočavate se s opasnim čudovištima. Ova igra će vas zasigurno držati zainteresiranima satima i pružiti nevjerojatan doživljaj igranja.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dune: Imperium je jedna od najnovijih društvenih igara koja je osvojila srca mnogih igrača diljem svijeta, zasluženo osvojivši svoje mjesto na našem popisu novih društvenih igara za troje. Ova zanimljiva igra, koju je 2020. godine izdao Dire Wolf, spada u područje strateških igara s mehanikama kao što su “Card Play Conflict Resolution”, “Deck, Bag, and Pool Building”, “Delayed Purchase”, “Force Commitment”, “Increase Value of Unchosen Resources” i “Multi-Use Cards”. Igra se može igrati od 1 do 4 igrača, a trajanje igre je između 60 i 120 minuta. S obzirom na kontekst našeg članka, Dune: Imperium je savršen izbor zbog svog SF tematizma i političkog zapleta koji se prepliće s radnjom priče. Ova igra izvrsno spaja elemente iz Dune svijeta kako iz legendarnog filma tako i iz književne serije. Raznolikost mehanika omogućava igračima da razviju različite strategije kako bi vodili svoju kuću do pobjede. Igra je dobila visoke ocjene od strane fanova i recenzenata, što je dodatni razlog zašto se našla na našem popisu. U nastavku ćemo istražiti više o ovoj igri i otkriti što je čini tako posebnom.

Dune: Imperium Društvena Igra

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-200 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je manje poznata igra iz 2020. godine koja je osvojila srca mnogih ljubitelja. Ova igra je idealna opcija za troje igrača koji vole strategiju i visoku razinu kompleksnosti. Igrači će biti uronjeni u svemirsku tematiku, gdje će se natjecati za dominaciju svemirskim civilizacijama. Otkrivanje novih zvjezdanih sustava, istraživanje tehnologija, izgradnja svemirskih brodova i vođenje ratova samo su neki od elemenata te izazovne igre.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je nadogradnja originalne igre Eclipse iz 2011. godine. Nova verzija dolazi s prekrasno redizajniranom grafikom, čuvajući istovremeno prepoznatljive simbole iz prethodne inačice. Uz to, ova nadogradnja donosi mnoštvo noviteta koje će igrači obožavati. Uz Ship Pack 1 minijature, igra sadrži i nove minijature za ancientse, GCDS-ove, orbitale i još mnogo toga. S posebnom pažnjom su dizajnirane i plastične inleji te kockice za borbe, kako bi cijelo iskustvo igranja bilo zaokruženo. Također, igrači će uživati u poboljšanoj igrivosti koja je dodatno dotjerana, pružajući još više taktičkog i strateškog izazova.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je izvrstan izbor za listu novih društvenih igara za troje. Njegova visoka razina kompleksnosti pruža dublje iskustvo igre, gdje će igrači morati osmisliti strategiju prema prednostima i slabostima svoje civilizacije. Igra postavlja svoje igrače u svemirski okoliš, što je idealno za ljubitelje znanstvene fantastike i istraživanja prostora. Također, među mehaničkim elementima možemo pronaći elemente kao što su savezi, impulsivna akcija, bacanje kockica, pomicanje po rešetki, heksagonalna rešetka te prihod. Sve ove karakteristike čine Eclipse: Second Dawn for the Galaxy iznimno privlačnom igrom za troje igrača.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Društvena Igra

Lost Ruins of Arnak • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Ako tražite novu društvenu igru za troje igrača, Lost Ruins of Arnak je odličan izbor. Ova popularna igra objavljena 2020. godine od strane Czech Games Edition kombinira elemente gradnje špila i postavljanja radnika kako bi vam pružila iskustvo istraživanja, upravljanja resursima i otkrivanja tajni. Na otoku prepunom tragova velike civilizacije, vaša ekspedicija će se suočiti s izazovima pronalaženja izgubljenih artefakata i borbe s opasnim čuvarima otoka.

Jedinstvenost ove igre leži u tome što karte možete koristiti i kao radnike, tako da će vam biti potrebna taktička odluka kada je u pitanju korištenje karata. Svaka akcija zahtijeva resurse ili radnike, stoga je izgradnja čvrstih temelja za upravljanje resursima ključna. Ovo će vam omogućiti širok spektar mogućnosti i strategija u igri.

Iako je kompleksnost igre umjerena, zbog različitih opcija koje vam igra pruža, svaka partija će biti jedinstvena. Zbog toga je svaki put iznova izazovno, a istraživanjem novih strategija igrači će dodatno uživati. Jeste li spremni otkriti izgubljene ruševine Aranka? Nabavite ovu fantastičnu igru i započnite nezaboravno istrživanje!

Lost Ruins of Arnak Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!