Najbolje nove društvene igre

Ako ste u potrazi za nečim svježim i uzbudljivim, na pravom ste mjestu.
Svake godine izlaze novi naslovi koji se bore za mjesto na vašem stolu. U ovom članku predstavljamo vam najbolje nove društvene igre koje vrijedi isprobati. Pridružite nam se u otkrivanju ovih novih dragulja i pronađite novu igru koja će osvojiti vaše srce.

Sadržaj

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Ark Nova je jedna od najpopularnijih društvenih igara koja je objavljena 2021. godine od strane Feuerland Spiele. Ova igra spada u područje strategijskih igara na ploči te je namijenjena za 1 do 4 igrača. Iako ima visoku razinu kompleksnosti, Ark Nova je osvojila srca svojih igrača i brojne pohvale od strane kritike.

U Ark Novi ćete imati priliku planirati i dizajnirati moderni, znanstveno vođeni zoološki vrt. Vaš glavni cilj je izgraditi najuspješniju zoološku ustanovu, stvarajući prostrane ograde za životinje, podržavajući projekte očuvanja diljem svijeta te koristeći stručnjake i jedinstvene zgrade koje vam pomažu u postizanju tog cilja.

Svaki igrač posjeduje set od pet akcijskih kartica koje upravljaju njihovom igrom. Moć svake akcije ovisi o mjestu na kojem se kartica trenutno nalazi. Akcijske kartice uključuju: “Karte”, “Izgradnju”, “Životinje”, “Udruge” i “Sponzore”. Kroz 255 karata s različitim životinjama, stručnjacima, posebnim ogradama i projektima za očuvanje, Ark Nova donosi izazove i mogućnosti za stvaranje privlačnog zoološkog vrta te prikupljanje bodova za očuvanje. Svaka karta ima posebnu sposobnost koja će vam pomoći u povećanju privlačnosti i znanstvene reputacije vašeg vrta.

Ark Nova je izniman primjer strategijske društvene igre koja spaja ljubitelje igara na ploči sa svijetom životinja, ekonomskog razmišljanja i očuvanja okoliša. Njena visoka razina kompleksnosti i bogati mehanizmi čine je izazovnom i zanimljivom za iskusne igrače, ali i idealnom za one koji uživaju u dubljim i strategijskim igrama. Ark Nova nudi jedinstveno iskustvo ugradnje dijelova za izgradnju vrta, upravljanja resursima te strategijskog planiranja. Iz tih razloga, Ark Nova je zasluženo dio naše liste novih društvenih igara koje će zadovoljiti sve ljubitelje strategija i prirode.

Ark Nova Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli na još jedan uzbudljivi popis novih društvenih igara! Danas vam predstavljamo jednu nevjerojatnu igru koja je osvojila srca mnogih igrača – Gloomhaven: Jaws of the Lion. Ova popularna igra, izdana 2020. godine od strane izdavačke kuće Cephalofair Games, donosi nam nevjerojatno iskustvo igranja u svijet fantazije. Saznajte zašto je ova igra, s ocjenama oduševljenih fanova i visokom razinom složenosti, zasluženo na ovom popisu novih društvenih igara.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je samostalna igra koja se događa prije događaja u originalnoj igri Gloomhaven. Uključuje četiri nove likove – Valrath Red Guard (tank, kontrola mnoštva), Inox Hatchet (ranged damage), Human Voidwarden (support, kontrola uma) i Quatryl Demolitionist (melee damage, manipulacija preprekama) – koji se također mogu koristiti u originalnoj igri Gloomhaven. Ova igra donosi 25 scenarija koji će vas pozvati da istražite slučaj tajanstvenih nestanaka unutar grada. Vode li to Vermlingi ili je nešto mnogo zlokobnije u tijeku?

Gloomhaven: Jaws of the Lion cilja na opušteniju publiku i želi da se igrači što brže upuste u igru. Svi komplicirani kartonski pločice za mapu uklonjene su, a umjesto toga igrači će igrati na samom scenarijskom pojasu koji ima jedinstvenu umjetnost za svaki scenarij. Posljednja prepreka za uključivanje u igru – učenje pravila – smanjena je kroz pojednostavljena pravila i petoscenski tutorial koji će nove igrače uvesti u iskustvo igranja.

Gloomhaven: Jaws of the Lion je igra koja će vas uvući u svoj svijet avanture i fantazije. Sa svojim zanimljivim mehanikama i nevjerojatnom raznolikošću likova, ova igra pružit će vam satima zabave i uzbudljive borbe. Bez obzira jeste li već iskusni Gloomhaven igrač ili potpuno novi u toj franšizi, ovaj nastavak će vas očarati svojom atmosferom i dubinom. Iz tog razloga, Gloomhaven: Jaws of the Lion se nalazi na ovom popisu najnovijih društvenih igara kao jedna od najboljih opcija za sve avanturiste i ljubitelje fantastike.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dune: Imperium je izvanredna društvena igra koja je izazvala veliku pažnju igrača i ljubitelja igara. Ova igra je objavljena 2020. godine od strane Dire Wolfa i može se igrati od 1 do 4 igrača, a trajanje igre je između 60 i 120 minuta. Ona pripada poddomeni strategijskih igara i ima nekoliko zanimljivih mehanika poput igre s kartama za rješavanje sukoba, izgradnje špilova, odgađanja kupovine, obavezivanja sile i višenamjenskih karata. Osim toga, ova igra je nadahnuta popularnim svijetom Dina i prenosi atmosferu svemirske fantastike. To je vidljivo kroz temu povezanu s filmovima, televizijom i knjigama. Kako biste postigli pobjedu, trebate promišljeno upravljati političkim frakcijama, skupljati vrijedne karte i taktički se boriti protiv svojih protivnika. Dune: Imperium je izvanredna igra poznata po svojoj umjerenoj razini složenosti, a stoga je odličan izbor za našu listu nove društvene igre. King of Respect!

Dune: Imperium Društvena Igra

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy • Broj igrača: 2-6


 • Trajanje igre: 60-200 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Danas ću vam predstaviti jednu manje poznatu društvenu igru koja je odmah osvojila srca ljubitelja igara širom svijeta. Riječ je o igri pod nazivom Eclipse: Second Dawn for the Galaxy. Ova napeta igra iz 2020. godine donosi nam duboko strategijsko iskustvo u kojem se natječete s drugim igračima kako biste postali najuspješnija interstelarna civilizacija. Istražujete nove zvjezdane sustave, istražujete nove tehnologije i gradite svemirske brodove s kojima ćete voditi rat.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je osvježena i nadograđena verzija originalne igre Eclipse koja je izdana 2011. godine. Ova nova verzija dolazi s novim grafičkim dizajnom, zadržavajući tako cijenjenu simboliku prve verzije. Također možete očekivati novu seriju minijatura za brodove, poseban dizajn plastičnih pločica, prilagođene kockice za borbu i još mnogo toga. Gameplay je fino podešen kako bi igra bila još atraktivnija i izazovnija.

Ova igra se ističe ne samo svojom visokom razinom kompleksnosti, već i svojim međuzvjezdanim temama. Explore star systems, research technologies, and uživajte u razvoju svoje civilizacije dok se suočavate s izazovima drugih igrača. Borite se za prevlast, sklapajte saveze i nadmašite svoje protivnike.

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy je jednostavno nezaobilazna igra za sve ljubitelje strategijskih društvenih igara. Njezin smještaj unutar kategorija kao što su Civilizacija, Znanstvena fantastika, Istraživanje svemira i Ratna igra svakako je razlog zašto se našla na ovom popisu. Njeni veličanstveni dizajn, duboka strategija i visoka ocjena od strane fanova čine je jednom od najboljih igara u svojoj kategoriji. Zaigrajte Eclipse: Second Dawn for the Galaxy i uđite u svijet međuzvjezdane borbe i istraživanja!

Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Društvena Igra

Lost Ruins of Arnak • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli natrag, društveni ljubitelji igara! U današnjem članku o nove društvene igre, osvrnut ćemo se na jedinstvenu igru koja je osvojila srca igrača diljem svijeta. Predstavljamo vam izgubljene ruševine Aranka! Ova igra, koju su objavili Czech Games Edition, pruža nevjerojatno iskustvo istraživanja i avanture. Bez obzira na to jeste li iskusni igrač ili tek početnik, ova igra će vas zasigurno osvojiti svojim inovativnim mehanikama i temom.

Izgubljene ruševine Aranka kombiniraju izgradnju špilova i mehaniku smještanja radnika u avanturi istraživanja, upravljanja resursima i otkrivanja tajanstvenih artefakata. Na neobranjenom otoku u neistraženim morima, istraživači su otkrili tragove velike civilizacije. Sada ćeš ti voditi ekspediciju u istraživanju otoka, pronalaženju izgubljenih artefakata i suočavanju s opasnim čuvarima, sve to u potrazi za otkrivanjem tajni otoka.

Jedna od najprivlačnijih značajki igre su kartice koje ne samo da omogućavaju izgradnju špilova već i postavljanje radnika na otok. Svaka kartica pruža jedinstvenu akciju koju možeš upotrijebiti kako bi ostvario svoje ciljeve. Međutim, moraš pažljivo odabrati koju akciju ćeš izabrati svaki potez, jer može biti samo jedna akcija po potezu. Bez obzira treba li ti više resursa ili radnika, odluka o akciji koju doneseš može biti ključna za tvoj uspjeh.

Igra pruža mnoštvo taktičkih odluka koje ćeš morati donijeti tijekom istraživanja otoka. Svaka igra je jedinstvena jer se koriste različite akcije, artefakti i oprema. Možeš očekivati bogato iskustvo koje će te natjerati da istražuješ nove strategije kako bi se nosio s izazovima otoka.

Nove društvene igre su zlatna prilika za sastanak s prijateljima ili obitelji i provođenje kvalitetnog vremena zajedno. Izgubljene ruševine Aranka pružaju upravo tu vrstu zajedničkog iskustva, od kojeg će teško izići nezadovoljni. Igra je klasificirana kao obiteljska igra, stoga su pravila relativno jednostavna i pristupačna. Zahvaljujući svojim mehanikama, kao što su izgradnja špilova i smještanje radnika, pruža dublju razinu strategije koja će zadovoljiti čak i iskusne igrače.

Ako tražiš igru koja je zanimljiva i interaktivna, izgubljene ruševine Aranka su pravi izbor za tebe. S ovom igrom ćeš uživati ​​u istraživanju tajanstvenog otoka i pronalaženju izgubljenih artefakata. Bez obzira jesi li avanturist ili strateg, ova igra ima sve što ti treba.

Ne propusti svoju priliku za avanturu i kreni u istraživanje izgubljenih ruševina Aranka. Dobrodošao u svijet tajni, opasnosti i nevjerojatne zabave!

Lost Ruins of Arnak Društvena Igra

Great Western Trail (Second Edition) • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 75-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Dobrodošli natrag na Drustvene.com! U današnjem članku predstavljamo vam nove društvene igre, a naša prva igra na popisu je veličanstveni Great Western Trail (Drugo izdanje). Izdan 2021. godine od strane eggertspiele izdavačke kuće, ova igra donosi igračima jedinstvenu strategijsku avanturu u kojoj se u ulozi rančera moraju brinuti o svojim stadima stoke i vješto koristiti zgrade na stazi. Igra je namijenjena 1 do 4 igrača, traje između 75 i 150 minuta, a spada u područje strategijskih igara. Ako volite igre s visokom razinom kompleksnosti, Great Western Trail je savršen izbor.

Great Western Trail je postao omiljen među ljubiteljima društvenih igara, a to ne čudi s obzirom na njegove izvrsne ocjene i kritike. Ova igra nudi jedinstvenu temu koja nas vodi u 19. stoljeće, gdje nam je zadatak prevoziti stoku s rančeva u Teksasu do grada Kansas Cityja. Cilj igre je zaraditi novac i pobjedničke bodove tako što ćemo na vrijeme dostavljati našu najvrijedniju stoku. No, put do uspjeha nije lagan. Da biste postigli svoje ciljeve, morate se brinuti o stanju svojih stada, kao i mudro koristiti različite zgrade koje se nalaze duž staze. Dodatno, angažman kvalificiranog osoblja kao što su kauboji, majstori i inženjeri može biti ključan za vašu strategiju.

Great Western Trail se ističe svojim jedinstvenim mehanikama igre koje donose izazove i interakciju među igračima. Igra kombinira nekoliko elemenata poput izgradnje špilova, upravljanja rukom, stvaranja kolekcija, praćenja kretanja po ploči te uz mogućnost igranja solo varijante. Bez obzira na to jeste li iskusni igrač ili novi u svijetu društvenih igara, Great Western Trail će vam pružiti izazov koji će vas držati zainteresiranim tijekom cijelog trajanja igre.

Drugo izdanje Great Western Trail igre donosi brojne nove elemente koji će dodatno obogatiti vaše iskustvo igranja. S novom umjetnošću od strane Chrisa Quilliamsa, igra vizualno izgleda spektakularno. Također, dodane su solo varijante što omogućuje igranje smanjenim brojem igrača i otvara nove mogućnosti za samostalno uživanje u igri. Izdanje također uključuje dualno složene igračke ploče, nove vrste krava i brojne druge inovacije koje pružaju više strategija, raznolikost i izazove.

Great Western Trail (Drugo izdanje) je izbor koji nećete požaliti kada je u pitanju nova društvena igra. Njegova slojevitost, interaktivnost i tematska dubina čine je neodoljivom igrom za sve ljubitelje strategije. Ako vas privlače igre koje testiraju vašu sposobnost planiranja, upravljanja resursima i donošenja pametnih odluka, Great Western Trail je upravo ono što vam treba. Spremite se za epsku avanturu u divljem zapadu i pokažite svoje vještine rančera dok upravljate stokom i izgrađujete svoje carstvo.

Great Western Trail (Second Edition) Društvena Igra

The Crew: Mission Deep Sea • Broj igrača: 2-5


 • Trajanje igre: 20-20 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
U trick-taking kartaškoj igri The Crew: Misija Dubokog Mor
a
, vi i ostali igrači zajedno radite na potrazi za izgubljenim kontinentom Mu. Ova nova avantura vodi vašu posadu duboko prema ponoru u potrazi za mitskom potonulom zemljom. Koliko ćete daleko stići ovisi isključivo o tome kako dobro surađujete kao tim. Karta po kartu, trik po trik, vaša potraga će otkriti izazove koji vas čekaju i stvoriti put prema Mu.

Ova nova verzija The Crew ima isti inovativni kooperativni mehanizam trikovanja kao i visoko hvaljena originalna igra – ali s nekoliko uzbudljivih novih iznenađenja! Iako je komunikacija između članova vaše posade iznimno ograničena zbog vašeg potopljenog stanja, također je ključna za vaš uspjeh; pronalazak skrivenog zemljišta u mračnim dubinama ovisi ne samo o osvajanjima trikova, već i o pažljivom pregovaranju redoslijeda u kojem se osvajaju. Ako se stvari ne odvijaju prema planu, možda ćete moći spasiti operaciju, ali za to će vam biti potrebna gotovo besprijekorna izvedba i možda malo sreće da biste konačno stigli do Mu.

– opis iz izdavača

The Crew: Mission Deep Sea Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!