Najbolje party društvene igre s kartama

Pripremite se za nevjerojatnu zabavu s party društvenim igrama s kartama.
Bez obzira jeste li na kućnoj zabavi, rođendanskoj proslavi ili druženju s prijateljima, ove igre će vam osigurati smijeh i nezaboravne trenutke. Isprobajte različite igre, testirajte svoje vještine i uživajte u nevjerojatnoj atmosferi koju pružaju party društvene igre s kartama.

Sadržaj

Codenames • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Codenames je igra koja je stekla veliku popularnost među igračima širom svijeta. Ova zanimljiva zabavna igra, objavljena 2015. godine od strane Czech Games Edition, idealna je za veče druženja i zabave. S obzirom na temu “party društvene igre s kartama”, Codenames se ističe kao izvrstan izbor za listu. Sa svojim jednostavnim pravilima i brzim tempom igre, ona će sigurno upotpuniti atmosferu svakog veselog okupljanja.

Osnova ove igre su riječi. Na stolu će se naći 25 karata, svaka sa različitom riječi. Podijeljeni u dva tima, crvene i plave, igrači će imati svoje vođe koji će biti zaduženi za vođenje svojih timova do konačne pobjede.

Jedan od ključnih elemenata igre je komunikacija unutar tima. Samo vođa tima je upoznat sa bojom svake karte i zadatak mu je da komunicira sa svojim suigračima, dajući im smjernice i pomažući im da pronađu karte svoje boje. Ali, tu dolazi do zanimljive sitnice – vođa tima mora biti oprezan, jer ne smije otkriti karte suprotnog tima jer bi to značilo pobjedu protivničkom timu.

Osim toga, igra Codenames uključuje i elemente memorije i timskog rada koji doprinose dinamici igre. Od igrača se očekuje da budu pažljivi, promišljeni i brzi u donošenju odluka kako bi osvojili što veći broj karata.

Ova igra donosi mnogo uzbuđenja i izazova, a uz njen brzi tempo, može lako postati omiljena zabava na vašim druženjima. Iako je prilično jednostavna, Codenames nudi bezbroj mogućnosti za timsku interakciju, taktiziranje i uživanje u kreativnom razmišljanju.

Codenames Društvena Igra

The Resistance: Avalon • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Party društvene igre s kartama su uvijek odličan izbor za zabavu s prijateljima. Jedna od najpopularnijih igara iz ovog žanra je The Resistance: Avalon. Ova igra, koju je objavio Indie Boards & Cards 2012. godine, omogućuje igru za 5 do 10 igrača u trajanju od 30 do 60 minuta.

The Resistance: Avalon je epizoda nadolazeće budućnosti Britanije, gdje se dobro i zlo bore za kontrolu civilizacije. Igrači preuzimaju uloge različitih likova, s nekim tajnim zadacima skrivenim od ostatka tima. Pri tome, najzanimljivija mehanika je simboličko biranje akcija svih igrača. Tko će biti dovoljno lukav i pronaći tajnog izdajnika?

Sa brojnim pozitivnim ocjenama i jednostavnom razinom složenosti, The Resistance: Avalon je omiljen izbor za tematske zabave. Ova igra kombinira elemente blefiranja, dedukcije i pregovaranja, dodajući poseban osjećaj napetosti i uzbuđenja. Zahvaljujući različitim ulogama i skrivenim informacijama, svaka partija je jedinstvena, a svaka odluka može imati ključni utjecaj na ishod. Bez obzira jeste li u timu dobra ili zla, The Resistance: Avalon pruža nevjerojatno uzbudljivo druženje za svakog igrača.

The Resistance: Avalon Društvena Igra

Codenames: Duet • Broj igrača: 2-2


 • Trajanje igre: 15-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Codenames: Duet je igra koja će vas uvući u svijet agenta, tajni i obavještajnih misija. Ova kartična igra je izvrsna opcija za zabavne večeri u društvu prijatelja, posebno za one koje vole timsku suradnju i skrivene tragove. Ova igra je posebna jer se igra sa samo dva igrača, što je prilično rijetko kod društvenih igara.

Cilj igre je otkriti tajne agente prije nego istekne vrijeme. Igrači će koristiti jednobojne tragove kako bi pokušali drugom igraču prenijeti ključne informacije o agentima. No, pazite se, jer među karticama se skrivaju i karte s opasnim ubojicama. Ako slučajno otkrijete ubojicu, gubite igru!

Igrači će se morati međusobno dogovarati, taktizirati i pažljivo birati svoje tragove kako bi zajedno što brže otkrili sve agente i pobijedili. Sama igra je prilično jednostavna, ali prepuna uzbuđenja i iznenađenja.

Codenames: Duet je popularna igra među fanovima, a nedvojbeno je da nije slučajno pronašla mjesto na listi najboljih party igara s kartama. Ova igra pruža izvrsnu zabavu za dvoje igrača i donosi dozu špijunske atmosfere koja će vas držati napetima tijekom cijele igre. Bez obzira jeste li zaljubljenik u špijunske teme ili jednostavno tražite novu i uzbudljivu party igru, Codenames: Duet će vas sigurno oduševiti.

Codenames: Duet Društvena Igra

Secret Hitler • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 45-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Danas ću vam predstaviti jednu izuzetno popularnu party društvenu igru s kartama koja će sigurno zabaviti sve igrače na vašem sljedećem druženju. U pitanju je igra “Tajni Hitler” koju je izdala kompanija Goat Wolf & Cabbage 2016. godine. Ova igra je dizajnirana za broj igrača od 5 do 10, a za jednu partiju vam je potrebno oko 45 minuta. Igra pripada podkategoriji party igara, a među mehanikama koje ćete pronaći u njoj su skriveni identiteti, eliminacija igrača, timski rad, izdaja i glasanje. Ova igra je definitivno jedan od savršenih izbora za zabavu na društvenom okupljanju, a evo i zašto.

Kada je u pitanju Tajni Hitler, mi smo odabrali ovu igru za našu listu najboljih party igara s kartama zbog njezine jedinstvene teme i dinamičnog gameplaya. Postavljen u Njemačku iz 1930-ih godina, ova igra vas stavlja u situaciju političke intrige i izdaje. Svaki igrač će tajno dobiti svoj identitet i nitko ne zna tko je tko. Oduševit će vas osjećaj napetosti dok pokušavate otkriti tko je Tajni Hitler i zaustaviti fašiste ili pak, kao fašisti, zavesti povijest i instalirati svog vođu na čelo.

Jedna od stvari koja je čini posebnom je njena mehanika glasanja. Svaka runda igre donosi izbor predsjednika i kancelara, a oni će zajednički birati koji zakon će biti usvojen. Međutim, pitanje je uvijek – mogu li liberali povjerovati u svog predsjednika i kancelara? Mogu li biti sigurni tko je prijatelj, a tko neprijatelj? Taj element iznenađenja i nepredvidljivosti čini Tajnog Hitlera izuzetno uzbudljivim i adiktivnim.

U Tajnom Hitleru postoje i posebne moći koje igrače mogu drastično udaljiti od cilja ili im pomoći da postignu svoje ciljeve. Fašisti će se koristiti tim moćima kako bi stvorili kaos i pomogli Hitleru da ostvari svoju viziju, dok će liberali pokušavati spasiti naciju od brzog pada u fašizam. Ove moći dodaju dodatni sloj strategije i taktike igri, čineći je još dubljom i intrigantnijom.

“Tajni Hitler” je ocijenjen izrazito visoko od strane fanova i kritike, a njegov nivo kompleksnosti je jednostavan, što ga čini pristupačnim za sve igrače. Uz uzbudljivu temu, intrigantne mehanike i dozu tajanstvenosti, ova igra je neizostavna za sve ljubitelje party društvenih igara s kartama. Ako želite iskusiti političke igre i testirati svoje sposobnosti iza skrivenih identiteta, Tajni Hitler je pravi odabir za vas.

Secret Hitler Društvena Igra

Dixit: Odyssey • Broj igrača: 3-12


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Dixit: Odyssey je izuzetno popularna društvena igra s kartama koja će osigurati puno smijeha i zabave na vašim druženjima. Objavljena 2011. godine od strane izdavačke kuće Libellud, ova igra spada u podkategoriju “Party Games” društvenih igara. Zahvaljujući jednostavnim pravilima i interesantnoj mehanici, Dixit: Odyssey je jedna od najboljih igara za druženje s prijateljima.

Dixit: Odyssey je nadogradnja i samostalna igra koja se može igrati i kao proširenje originalne igre Dixit. Glavna mehanika ove igre je pripovijedanje, gdje jedan igrač bira kartu s određenom slikom i izgovara jednu riječ ili rečenicu koja je povezana s njom. Ostali igrači tada odabiru kartu iz svog špila koja najbolje odgovara toj riječi ili rečenici. Sve karte se potom stavljaju na stol, a ostali igrači glasaju za kartu koju smatraju da je originalni izbor pripovjedača. Ako nitko ili svi pogriješe i ne odaberu originalnu kartu, pripovjedač ne dobiva bodove, ali svi ostali igrači dobivaju po dva boda. U suprotnom, pripovjedač i igrači koji su točno pogodili kartu dobivaju po tri boda. Igrači također dobivaju bodove za svaki glas koji dobiju za svoje karte. Cilj igre je osvojiti što više bodova do kraja igre.

Dixit: Odyssey je osvojio srca mnogih ljubitelja igara i pronalazi se na mnogim top listama. Igrači ju vole jer je nevjerojatno zabavna i jednostavna za naučiti. Također, grafički dizajn karata je prekrasan, a svaka karta ima jedinstvenu sliku koja potiče maštu i priču. S obzirom na njegove mehanike pripovijedanja i glasovanja, Dixit: Odyssey je odličan izbor za ovu listu najboljih party društvenih igara s kartama. Bez obzira na to jeste li novi u svijetu društvenih igara ili iskusni igrač, Dixit: Odyssey će sigurno pružiti puno smijeha i nezaboravnih trenutaka na vašim druženjima.

Dixit: Odyssey Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!