Najbolje party društvene igre za više ljudi

U svijetu party društvenih igara za više ljudi, pripremite se za nevjerojatnu zabavu i smijeh koji će ispuniti vaše društvo.
Bez obzira jeste li u potrazi za igrama koje će podići atmosferu na vašim zabavama, potaknuti interakciju među igračima ili testirati vaše vještine improvizacije, ovdje ćete pronaći raznolike opcije koje će ispuniti vaše večeri. U ovom blogu istražit ćemo najbolje party društvene igre koje su osvojile srca mnogih igrača diljem svijeta. Pripremite se za nezaboravne trenutke i uživajte u zabavi s vašim prijateljima.

Sadržaj

Decrypto • Broj igrača: 3-8


 • Trajanje igre: 15-45 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Decrypto je jedna od najboljih društvenih igara koju možete odabrati za zabavu na većim druženjima. Ova igra, koju je 2018. godine objavio Le Scorpion Masqué, nudi zanimljivu kombinaciju komunikacijskih ograničenja, ciljanih tragova i timskih borbi.

U Decryptou, igra se odvija između dva tima koji se natječu kako bi pravilno protumačili kodirane poruke koje im prezentiraju suigrači. Istovremeno, ti timovi pokušavaju razbiti kodove koje presreću od suparničke ekipe. Svi na istoj timu vide riječi na karticama koje su smještene iza ekrana s džepovima numeriranim od 1 do 4, dok su od oponenta skrivene.

Glavni cilj igre je pogoditi točno kodiranu poruku koju vam prenose suigrači putem svojih tragova. U svakom krugu, timovi koriste ciljeve kako bi pogađali kodove. Na primjer, ako timove četiri riječi koje trebaju povezati s brojevima 4-2-1 su “svinja”, “slatkiš”, “šator” i “sin”, jedan član može reći, “Sam-šareni-roza”. Nadamo se da će suigrači točno povezati riječi sa 4-2-1. Ako pogode, fantastično! Ako ne, dobivaju crnu oznaku neuspjeha.

Svaki sljedeći krug donosi nove izazove. Članovi timova moraju dati tragove koji odgovaraju kodovima koji im se daju. Na primjer, ako dobijemo brojeve 2-4-3, može se reći “sisatelj-kralj-uložak”. Suparnička ekipa pokušava pogoditi kodove našeg tima. Ako pogode, dobivaju bijelu oznaku uspjeha. Ako ne, tada naš tim mora točno pogoditi broj ili dobivate crnu oznaku neuspjeha. Igra se nastavlja dok jedan tim ne osvoji drugu bijelu oznaku (pobjeda) ili drugu crnu oznaku (poraz). Uobičajeno trajanje igre je između 4-7 krugova, ali ako ni jedan tim ne pobijedi nakon osam krugova, tada svaki tim mora pokušati pogoditi riječi druge ekipe. Pobjeđuje tim koji točno pogodi veći broj riječi.

Decrypto je savršena igra za zabavu na većim okupljanjima, jer kombinira elemente komunikacije, timske suradnje i taktike. Zahvaljujući jednostavnosti pravila, igra se brzo uči i može se igrati sa 3 do 8 igrača. Ako tražite društvenu igru koja će osigurati nezaboravne trenutke smijeha i napetosti, Decrypto je odličan izbor.

Decrypto Društvena Igra

Codenames • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 15-15 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Codenames je jedna od najpopularnijih društvenih igara za zabavu u većem društvu. Ova igra je savršena za zabavne večeri sa prijateljima jer je jednostavna za razumijevanje, ali pruža i mnogo zabave i izazova. Igra je objavljena 2015. godine i brzo je osvojila srca ljubitelja društvenih igara.

Codenames je timsko takmičenje u kojem je cilj igračima doći do konačne pobjede. Timovi su podijeljeni u crvene i plave, a svaki tim ima svog vođu. Na početku igre, na stolu se nalazi 25 kartica sa različitim riječima. Svaka kartica ima odgovarajuću poziciju i predstavlja različite boje. Samo vođa tima može vidjeti boju kartice. Vođa tima treba dati upute na temelju riječi kako bi njegovi članovi tima otkrili karte njihove odgovarajuće boje i pronašli sve karte svog tima kako bi pobijedili. Igra zahtijeva komunikaciju, timski rad i dobru strategiju.

Codenames se ističe među ostalim društvenim igrama za veće društvo zbog svoje jednostavnosti, ali istovremeno pruža mnogo zabave. Ova igra će vam omogućiti da testirate svoje vještine komunikacije, pamćenja i odlučivanja. Bez obzira jeste li strateški genijalac ili samo volite provesti vrijeme u ugodnom društvu, Codenames će vam pružiti nezaboravno iskustvo. Stoga nije iznenađenje što se ova igra često nalazi na listama najboljih društvenih igara za zabavu u većem društvu.

Codenames Društvena Igra

Just One • Broj igrača: 3-7


 • Trajanje igre: 20-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
Just One je popularna društvena igra koju su objavili Repos Production 2018. godine. Ova igra je odličan izbor za sve one koji vole zabavne društvene igre za više ljudi. Sa jednostavnim mehanikama i kratkim vremenom igranja, Just One je idealna igra za zabavne večeri sa društvom. Igra je namijenjena 3 do 7 igrača, što je savršeno za veće grupe prijatelja koji žele provesti vrijeme u zajedničkom druženju.

Just One je igra u kojoj zajednički pokušavate otkriti što više misterioznih riječi. Cilj igre je dobiti što više bodova, a svaki pogodak donosi igračima poen. No, oprez, ako odgovorite krivo, gubite karticu i dva poena, a ako ne odgovorite, gubite samo jedan poen. Kroz 13 kartica pokušavate postići najbolji rezultat. Što je najzanimljivije, komunikacija među igračima je ključna. Igra uvodi određena ograničenja u komunikaciji koja čine svaku rundu svježom i izazovnom.

Just One je igra puna smijeha i zabave koja će od vas zahtijevati kreativno razmišljanje i prepoznavanje sličnosti među igračima. Unatoč svojoj jednostavnosti, ova igra će vas oduševiti svojom dinamikom i mogućnošću stvaranja jedinstvenih taktika. Sa svojim jednostavnim pravilima, Just One je pristupačna igra koja će vas opčiniti svojom jedinstvenošću i mogućnošću stvaranja nezaboravnih trenutaka u društvu svojih prijatelja.

Uz odlične ocjene od strane fanova i recenzija, Just One je definitivno igra koju biste trebali isprobati na svojim sljedećim društvenim okupljanjima. Oblasti komunikacije i suradnje koje se nalaze u mehanikama ove igre čine ju odličnim izborom za listu party društvenih igara. Dodatno, kategorije “Party Game” i “Word Game” dodatno potvrđuju da je Just One idealna igra koja će pružiti zabavu, smijeh i izazov svima koji se pridruže vašem društvenom druženju.

Just One Društvena Igra

The Resistance: Avalon • Broj igrača: 5-10


 • Trajanje igre: 30-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Jako niska (+)
The Resistance: Avalon je popularna igra koju su objavili Indie Boards & Cards 2012. godine. Ova igra za 5 do 10 igrača spada u poddomenu party društvenih igara i ima trajanje od 30 do 30 minuta. The Resistance: Avalon nudi uzbudljivu borbu između dobra i zla u srednjovjekovnom vremenu. Kao što samo ime sugerira, igra je smještena u vrijeme Avalona, gdje se dobra strana, vođena kraljem Arturom, sukobljava s izdajnicima predvođenim Mordredom. Igrači će biti podijeljeni u ove dvije frakcije s ciljem da njihov tim ispuni svoju misiju.

Jedna od najvećih prednosti igre The Resistance: Avalon su tajne uloge igrača. Svatko ima svoju skrivenu ulogu, koja može biti dobra ili zla, ali je samo Merlinu poznato tko je tko. Tajna i prepoznavanje izdajnika sastavni su dio ovog izazovnog iskustva. Igra koristi i mehaniku timskog odabira akcija, gdje igrači istovremeno odabiru svoje poteze. Ova dinamika stvara napetost i raznovrsnost u svakom krugu igre.

The Resistance: Avalon je iznimna igra za veće grupe ljudi koje se žele zabaviti i provesti neko vrijeme u svijetu intrigantnih tajni i tajnih identiteta. Njegova jednostavnost i brzo igranje čine ga savršenim izborom za večernje društvo, gdje će igrači osjetiti pravu napetost i taktiziranje u svakom potezu. Tajna veza između uloga, pregovaranje i donošenje odluka ključni su elementi ovog izuzetno zabavnog iskustva. The Resistance: Avalon je definitivno vrijedan dodatak svakoj kolekciji igara i pravi izbor za zabavu s prijateljima.

The Resistance: Avalon Društvena Igra

Captain Sonar • Broj igrača: 2-8


 • Trajanje igre: 45-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Captain Sonar je dinamična društvena igra koja donosi napetost i uzbuđenje pod morem. Objavljena 2016. godine od strane Matagota, ova igra je postala izuzetno popularna među fanovima društvenih igara. Iako je namijenjena za 2 do 8 igrača, Captain Sonar posebno dolazi do izražaja kada se igra u većim grupama, što je savršeno za večernju zabavu s prijateljima.

U ovoj igri, vi i vaš tim preuzimate ulogu posade futurističke podmornice i pokušavate locirati neprijateljsku podmornicu kako biste je uništili prije nego što neprijatelj uništi vašu. Svaka uloga na podmornici je važna i suradnja je ključna. Kapetan upravlja podmornicom i daje upute, dok ostali igrači obavljaju različite zadatke poput osmatranja protivnika, pripreme oružja ili otkrivanja mjesta na kojem se neprijatelj nalazi.

Captain Sonar nudi dvije mogućnosti igranja: naizmjenično ili simultano. U simultanoj verziji, svi članovi tima istovremeno obavljaju svoje akcije pokušavajući pratiti protivničke poteze. Kada kapetan odluči pritisnuti napad, igra se trenutno zaustavlja kako bi se provjerilo je li napad bio uspješan, a zatim se nastavlja.

Igra dolazi s više različitih mapa koje pružaju različite razine težine, tako da će uvijek biti novih izazova za istraživanje. Captain Sonar je omiljen među igračima zbog svoje jednostavne složenosti i visokog intenziteta. Ova igra kombinira različite mehanike poput pomorskog kretanja, skrivenog kretanja, crtanja linija, igre u realnom vremenu i tajnog raspoređivanja jedinica.

Ukratko, Captain Sonar je izvanredna izbor za listu najboljih party društvenih igara za više ljudi. Njegova dinamičnost, timski rad i napetost garantiraju nezaboravno iskustvo za sve igrače. Bez obzira na to jeste li ljubitelj igara ili tek počinjete istraživati ovaj svijet, Captain Sonar će vas oduševiti svojom inovativnošću i stalnim taktičkim izazovima.

Captain Sonar Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!