Najbolje strateške društvene igre za jednog igrača

U potrazi ste za strateškim društvenim igrama koje možete igrati sami? Ovaj blog je idealan za vas! Istražit ćemo najuzbudljivije opcije koje će vam pružiti satove zabave i izazova, čak i kada nemate društvo za igru.
Bez obzira jeste li ljubitelj ekonomskih igara, kartanja ili drugih žanrova, ovdje ćete pronaći igre koje će ispuniti vaše slobodno vrijeme i pružiti vam nezaboravno iskustvo. Spremite se za avanturu koja će vas držati zauzetima i testirati vaše strateške vještine, dok istražujete svijet najboljih strateških društvenih igara za jednog igrača.

Sadržaj

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Jedna od najpoznatijih strateških društvenih igara za jednog igrača koju svakako ne smijete propustiti je “Gloomhaven”. Izdana 2017. godine od strane Cephalofair Games, ova igra je dobila iznimno visoke ocjene od strane obožavatelja i kritičara. Sa složenošću koja je na visokom nivou, Gloomhaven nudi igračima nevjerojatno iskustvo taktičke borbe u svijetu koji se neprestano mijenja.

Gloomhaven vam omogućuje da preuzmete ulogu lutajućeg avanturista s vlastitim specijalnim vještinama i razlozima zbog kojih putujete u ovaj mračni kutak svijeta. Igrači su prisiljeni surađivati kako bi očistili opasne podrume i zaboravljene ruševine. Kroz napredovanje kroz igru, igrači će poboljšavati svoje vještine iskustvom i pljačkom, otkrivati nova mjesta za istraživanje i pljačku te proširiti priču koja se račva ovisno o odlukama koje donose.

Gloomhaven je igra koja ima postojan i mijenjajući svijet te se idealno igra tijekom više igraćih seansi. Nakon svake scenarije, igrači donose odluke o tome što trebaju učiniti, što će utjecati na daljnji tijek priče, slično kao kod knjiga “Odaberite svoju avanturu”. Igra kroz scenarije je kooperativno iskustvo u kojem će igrači boriti protiv automatiziranih čudovišta koristeći inovativni sustav karata za utvrđivanje redoslijeda igre i radnje koje će igrač izvršiti tijekom svog poteza.

Svaki potez, igrač bira dvije karte koje će odigrati iz svog špila. Broj na vrhu karte određuje redoslijed inicijative igrača za tu rundu. Svaka karta također ima gornju i donju moć, a kada je igrač na redu prema redoslijedu inicijative, odlučuje hoće li koristiti gornju moć jedne karte i donju moć druge, ili obrnuto. Igrači moraju biti pažljivi jer s vremenom trajno gube karte iz ruku. Ako predugo ostanu u podrumu, mogu umoriti i biti prisiljeni povući se.

“Gloomhaven” je igra koju stratezi za jednog igrača ne smiju propustiti. Njena taktička borba, složena priča i izazovni mehanizmi čine je savršenom igrom za solo igranje. Svojom jedinstvenom kombinacijom elemenata istraživanja, fantazije i minijatura, “Gloomhaven” će vas oduševiti svojom dubinom i fantastičnim iskustvom.

Gloomhaven Društvena Igra

Ark Nova • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Strateške društvene igre su sve popularniji način provođenja vremena sam sa sobom. Igrači mogu iskusiti duboke strategije i taktike, bez potrebe za organiziranjem društva. Jedna takva izvanredna igra koju bismo vam preporučili je “Ark Nova”. Ova igra, koju je izdao Feuerland Spiele, osvojila je srca mnogih igrača od njenog izdanja 2021. godine. Njena visoka ocjena i složenost čine je izvrsnom opcijom za našu listu strateških društvenih igara za jednog igrača.

U “Ark Novi” imate zadatak planirati i dizajnirati moderni, znanstveno vođen zoološki vrt. Vaš konačni cilj je posjedovanje najuspješnijeg zoološkog vrta, u kojem ćete graditi ograde, smjestiti životinje i podržavati projekte zaštite širom svijeta. Specijalisti i jedinstvene zgrade će vam pomoći u postizanju ovog cilja. Svaki igrač ima set od pet akcijskih kartica koje upravljaju njihovom igrom, a snaga akcije određuje se mjestom na kojem se kartica trenutno nalazi. Ove privlačne akcijske kartice omogućavaju vam stvaranje i smještaj životinja, izgradnju različitih objekata, kao i podršku raznim projektima. Kroz igru ćete koristiti 255 karata sa životinjama, specijalistima i projektima zaštite, a svaka karta ima posebnu sposobnost. Koristite ih za povećanje atraktivnosti i znanstvene reputacije vašeg zoološkog vrta te sakupljanje bodova zaštite. “Ark Nova” je zaista zapanjujuća igra sa širokim spektrom mogućnosti. Istražite njen svijet strategije i zabave.

“Ark Nova” je odličan izbor za našu listu strateških društvenih igara za jednog igrača. Njena visoka ocjena i složenost igre garantiraju duboko iskustvo i duboku strategiju. Također, ova igra nudi mnogo mogućnosti i različitih puteva do pobjede, ovisno o vašim odlukama i taktikama. Svojim jedinstvenim tematskim pristupom, “Ark Nova” pruža igračima priliku da se urone u svijet zooloških vrtova i zaštite životinja. Ova igra predstavlja izazov za iskusne igrače koji vole strateške igre, ali isto tako je pristupačna i za one koji tek počinju istraživati ​​ovaj žanr. Uz zanimljivu mehaniku igre i raznolikost karata, “Ark Nova” će vas držati zainteresiranima i iznova će vam pružiti izazov u svakoj partiji.

Ark Nova Društvena Igra

Terraforming Mars • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 120-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Terraforming Mars je popularna strateška društvena igra koja je zasigurno zaslužila svoje mjesto na ovom popisu najboljih igara za jednog igrača. Ova igra, objavljena 2016. godine od strane FryxGames, omogućuje igračima da se unesu u svijet budućnosti i sudjeluju u procesu terraformiranja planeta Marsa. Dok se gigantske korporacije natječu za dobivanje pobjedničkih bodova, igrači će morati raditi zajedno kako bi podigli temperaturu, razinu kisika i pokrivenost površine oceanima kako bi stvorili uvjete za život. Ova igra je odabrana za ovaj popis jer vam pruža mogućnost da uživate u strategijskom igranju dok se suočavate s izazovom igre bez partnera. Igra sadrži brojne mehanike poput zatvorenog biranja, ugovora i izgradnje teritorija koje će vam pružiti raznolikost i uzbudljivost tijekom igranja. Unatoč tome što je igra objavljena 2016. godine, i dalje privlači veliku pažnju igrača zbog njene tematike, taktičnosti i kvalitete komponenti. Terraforming Mars ima zahtjevno pravilo koje može zahtijevati malo vremena za prilagodbu, ali jednom kada ga razumijete, doživljaj igra je izuzetno vrijedan. Bez obzira jeste li iskusni igrač koji traži izazov ili tek počinjete s društvenim igrama za jednog igrača, Terraforming Mars će vam pružiti satima zabave i razmišljanja.

Terraforming Mars Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je strateška društvena igra za jednog igrača koja je osvojila srca mnogih igrača od svojeg izlaska 2020. godine. Naslov je samostalna igra koja se odvija prije događaja u originalnoj igri Gloomhaven. S obzirom na to da je nova igra, donosi četiri nove likove, svaki s jedinstvenim sposobnostima i ulogama u timu. Valrath Red Guard je stručnjak za kontrolu mase i zaštitu, Inox Hatchet nanosi dalekometnu štetu, Human Voidwarden je podrška koja manipulira protivnicima, dok je Quatryl Demolitionist stručnjak za nanosanje štete u borbi i manipulaciju preprekama. Ovi novi likovi mogu se koristiti i u originalnoj igri Gloomhaven, što je dodatni bonus za igrače koji su već upoznati s tim svijetom.

Gloomhaven: Jaws of the Lion donosi i 16 različitih vrsta čudovišta, uključujući sedam novih čudovišta i tri nova bossa. Kroz kampanju s 25 scenarija, igrači su pozvani da istraže misteriozna nestajanja u gradu. Je li to djelo Vermlinga ili se nešto puno zlokobnije događa?

Ova igra je posebno namijenjena casual igračima i onima koji žele brzo uživati u samoj igri. Igrači će umjesto na komadima kartona igrati izravno u kampanji koja ima svoju knjigu scenarija s prekrasnim umjetničkim djelima. Također, pravila igre su pojednostavljena te nova igra donosi pet scenarija za tutorial kako bi igrači, posebno novi, mogli brzo i jednostavno naučiti osnove igre. Ova igra je zaista zanimljiv i dobar izbor za sve one koji uživaju u strateškim društvenim igrama za jednog igrača. Gloomhaven: Jaws of the Lion donosi bogato iskustvo i uranja igrače u svijet avanture pun fantastičnih bića i epskih bitki.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Dune: Imperium • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dune: Imperium je strateška društvena igra za jednog igrača koja je prava poslastica za sve ljubitelje sagi Dina. Ova igra je osvojila srca igrača i recenzenta, a njena popularnost je zaslužena zahvaljujući savršenom spajanju elemenata iz sveta filma i poznate književne serije Franka Herberta, Brajana Herberta i Kevina J. Andersona.

Dune: Imperium kombinuje koncepte izgradnje špila karata i radnog postavljanja, pružajući igračima jedinstveno iskustvo. Svaki igrač započinje sa lider kartom i špilom karata koji je identičan sa špilom protivnika. S vremenom, igrači će nabavljati nove karte i poboljšavati svoj špil, definišući tako svoje snage i slabosti. Kroz upotrebu karata, igrači će slati svog agenta na različite lokacije na tabli, što će im omogućiti izgradnju strategije. Moguće je postati moćan vojni lider, koji je sposoban da rasporedi veći broj trupa od protivnika. Takođe, moguće je nabaviti karte koje će vam doneti prednost u odnosu na četiri političke frakcije koje su predstavljene u igri: Imperatora, Guild of Spacing, Bene Gesserit i Fremen.

Ono što izdvaja Dune: Imperium u odnosu na druge igre sa sličnom mehanikom je činjenica da se sve karte ne igraju odjednom. Umesto toga, na početku svakog kruga izvlačite ruku karata i izmenjujete se sa drugim igračima, igrajući po jedan potez agenta (igrate jednu kartu i šaljete jednog agenta na tablu). Kada dođe red na vas, a nemate više agenata za postavljanje, prelazite na potez otkrivanja, kada otkrivate preostale karte iz ruke. Ove karte omogućavaju razne strategije, poput sticanja dodatnih karata ili povećanje moći vaših trupa.

U Dune: Imperium se suočavate sa rivalima u borbama, vešto manevrišete kroz političke frakcije i nabavljate dragocjene karte. Neka Čudodjstvo teče kako biste vodili svoj dom ka pobedi! Ova igra je odličan izbor za sve koji žele strateški izazov, ali i osvežavajuću atmosferu sveta Dina.

Dune: Imperium Društvena Igra

Spirit Island • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 90-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
U jednoj od najudaljenijih točaka svijeta, magija i dalje postoji, utjelovljena u duhovima zemlje, neba i svake prirodne stvari. Kako se moćne sile Europe šire svoje kolonijalne carstva sve dalje i dalje, neminovno će polagati pravo na mjesto gdje duhovi još uvijek imaju moć – i kada to učine, sama će zemlja uzvratiti udarac uz pomoć otokaša koji tamo žive.

Spirit Island je složena i tematska kooperativna igra koja se bavi obranom vašeg otoka od kolonizatorskih napada. Igrači su različiti duhovi zemlje, svaki s vlastitim jedinstvenim elementalnim moćima. Svaki potez, igrači istovremeno odabiru koje moćne kartice će igrati, plaćajući energiju kako bi to učinili. Korištenje kombinacija moćnih kartica koje se podudaraju s elementarnim afinitetima duha može donijeti dodatne bonus efekte besplatno. Brže moći odmah stupaju na snagu, prije nego što se kolonizatori prošire i opustoše, ali druge magije su sporije, zahtijevajući promišljenost i planiranje kako bi se efikasno koristile. U fazi Duha, duhovi dobivaju energiju i biraju kako / hoće li rasti: vraćati korištene moćne karte, tražiti nove moći ili širiti prisutnost na nove dijelove otoka.

Kolonizatori se šire po karti otoka na polu-predvidiv način. Svaki potez istražuju određeno područje; sljedeći potez grade naselja i gradove u tim područjima. Sljedeći potez pustoše, donoseći bijedu zemlji i napadajući bilo kakve domaće otokaše koji se tu nalaze. Otokaši se bore protiv kolonizatora kad su napadnuti i pružaju duhovima i drugu pomoć, ali možda ne uvijek onako kako ste se nadali. Neki moći djeluju kroz otokaše, pomažući im u protjerivanju kolonizatora ili čišćenju zemlje od bijede.

Igra se intenzivira kako napreduje: duhovi šire svoju prisutnost na nove dijelove otoka i traže nove i jače moći, dok kolonizatori pojačavaju svoje napore u kolonizaciji. Svaki potez predstavlja 1-3 godine alternativne povijesti. Na početku igre, za pobjedu je potrebno uništiti svako naselje i grad na ploči – ali što više plašite kolonizatore, pobjeda postaje lakša: pobjegnut će čak i ako ostane određeni broj naselja ili gradova. Poraz dolazi ako je uništen bilo koji duh, ako je otok zahvaćen bijedom ili ako se špil kolonizatora isprazni prije postizanja pobjede.

Igra uključuje različite protivnike s kojima se treba boriti (na primjer, švedska rudarska kolonija ili udaljena britanska naselja). Svaki mijenja način igre na različite načine i nudi drugi put povećanja težine kako bi igra ostala izazovna kako biste stekli vještinu.

Spirit Island je igra koja se ističe među jednostrukim igrama za jednog igrača zbog svoje složenosti i tematskog pristupa. Sa svojom kombinacijom mehanika kao što su povlačenje akcije, utjecaj na većinu područja, rast resursa, kartice kampanje / bojne, kooperativna igra i upravljanje rukama, pruža igračima uzbudljivo iskustvo razvijanja strategija i donošenja odluka. Ova igra je odličan izbor za sve one koji vole strategijske igre u kojima se morate boriti protiv Invadera i koristiti snagu duhova kako biste spasili svoj otok od kolonizacije.

Spirit Island Društvena Igra

Gaia Project • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-150 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Jako visoka (+++++)
Jedna od strateških društvenih igara za jednog igrača koju morate isprobati je “Gaia Project”. Ova popularna igra objavljena 2017. godine od strane Feuerland Spielea pruža vam jedinstveno iskustvo istraživanja svemira i izgradnje ciljeva. Tematski smještena u znanstveno-fantastičnom svijetu, “Gaia Project” omogućuje vam da upravljate različitim frakcijama koje žive na različitim vrstama planeta. Da biste napredovali, morate terraformirati susjedne planete kako bi odgovarale vašem okruženju. Dok razvijate svoju frakciju, imate mogućnost poboljšanja vještina u različitim područjima kao što su terraforming, navigacija i istraživanje. Važno je istaknuti da je “Gaia Project” kompleksna igra koja pruža dubok i strateški pristup. Zahvaljujući uporabi modulirane ploče i različitih sektora, svaka igra donosi jedinstveno iskustvo koje će vam omogućiti da se iznova vraćate ovoj igri. Ako ste ljubitelj znanstvene fantastike i uživate u strategijama visoke razine, “Gaia Project” je izbor za vas.

Gaia Project Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!