Najbolje tematske društvene igre za obitelj

U potrazi ste za igrama koje će okupiti cijelu obitelj i pružiti tematsku zabavu? Ovdje ćemo vam predstaviti najbolje tematske društvene igre koje će vas oduševiti.
Bez obzira jeste li ljubitelj avantura, fantazije, znanstvene fantastike ili nečeg drugog, ove igre će vam omogućiti da se zajedno s obitelji upustite u nevjerojatne svjetove i doživite nezaboravne trenutke. Od strategije do sreće, ove tematske društvene igre pružit će vam satove zabave i smijeha s vašim najmilijima.

Sadržaj

Horrified • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Priče o hororima oduvijek su intrigirale ljude i pružale im dozu uzbuđenja i straha. A ako ste ljubitelj horora i tražite društvenu igru koja će vas prenijeti u svijet ikoničnih likova iz tih priča, Horrified je pravi izbor za vas. Ova tematska igra izdavača Ravensburger donosi sedam najstrašnijih čudovišta poput Frankenštajna, Vukodlaka i Drakule, koje morate zajedno sa svojim suigračima poraziti kako bi spasili grad od njihovog terora.

Horrified kombinira visokokvalitetne figurice sa inovativnim i jednostavnim mehanizmima igre. Umjesto da se natječete jedni protiv drugih, svi igrači moraju surađivati i pronaći najbolje strategije za poraz svakog od čudovišta. Svako čudovište zahtijeva drugačiji pristup i taktiku, stvarajući time raznoliku i izazovnu igru.

Ova igra je savršena opcija za obitelji koje vole horor tematiku. Iako je kompliciranost igre jednostavna, igrači će biti izazvani proganjanjem svojih strahova i suočavanjem s najstrašnijim bićima iz priča o hororu. S mogućnošću igranja samostalno, Horrified pruža mogućnost da se u strašnom svijetu izgubite i sami, što ga čini idealnim izborom za druženje s obitelji, ali i za one koji vole solo avanture.

Jasno je zašto je Horrified zaslužio mjesto na našoj listi tematskih društvenih igara za obitelj. Njegova tema strave i užasa, jednostavni mehanizmi igre i mogućnost suradnje čine ga neodoljivim izborom za sve ljubitelje horora i obiteljskog druženja.

Horrified Društvena Igra

Welcome to the Moon • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 25-30 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Dobrodošli na Mjesec je relativno nepoznata igra objavljena 2021. godine od strane Blue Cocker Games izdavačke kuće. Ova igra je namijenjena za 1 do 6 igrača i može se igrati u vremenskom roku od 25 do 30 minuta. S obzirom da je iz kategorije obiteljskih igara, Dobrodošli na Mjesec se savršeno uklapa u našu tematsku listu društvenih igara za obitelj.

Dobrodošli na Mjesec koristi mehanike igre kao što su Bingo, izbor narativnog izbora, igra s papirom i olovkom, izgradnja uzorka, utrka te ima scenarije i misije. S obzirom da je ova igra smještena u kategoriju gradnje i znanstvene fantastike, pruža priliku za kreativnost i maštovite strategije.

Iako je relativno nepoznata, Dobrodošli na Mjesec je osvojio veliki broj obožavatelja i ima iznimne ocjene u recenzijama. Razina složenosti igre je umjerena, što je čini prikladnom za igrače različitih dobnih skupina.

U Dobrodošli na Mjesec, vaš zadatak je spasiti čovječanstvo kroz kolonizaciju svemira. Igra se sastoji od osam avanturističkih listova koji sadrže različite mehanizme i misije. Na svom potezu, igrači biraju jednu od tri kombinacije brojeva i radnji te ih koriste za popunjavanje prostora na svom listu avanture. Svi igrači se natječu kako bi što prije ispunili zajedničke misije.

Važno je napomenuti da svaka kampanja u Dobrodošli na Mjesec donosi potpuno novo iskustvo jer odabiri i odluke koje donesete u jednoj avanturi utječu na sljedeću avanturu. To znači da se gameplay mijenja iz igre u igru, pružajući odraslima i djeci stalno osvježenje.

Dobrodošli na Mjesec je izvanredan primjer tematske društvene igre koja će obitelji pružiti satove zabave i uzbudljivih izazova. Sa zanimljivim mehanikama igre i raznolikošću avantura, ova igra definitivno zaslužuje svoje mjesto na našem popisu tematskih igara za obitelj.

Welcome to the Moon Društvena Igra

Exit: The Game – The Abandoned Cabin • Broj igrača: 1-6


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Danas vam predstavljamo jednu tematsku društvenu igru koja je odličan izbor za obiteljsko vrijeme provedeno zajedno – Exit: The Game – Napuštena koliba. Ova manje poznata igra iz 2016. godine zasigurno će vas okupirati svojim intrigantnim konceptom i izazovnim zagonetkama. Objavljena od strane KOSMOS-a, Exit: The Game – Napuštena koliba pružit će igračima priliku da iskoriste svoje timski duh, kreativnost i moć zaključivanja kako bi oslobodili iz kolibe i riješili tajne koje se kriju unutar nje.

U ovoj igri, glavni cilj je pronaći tajanstvenu kombinaciju na bravama zatvorenih vrata kako bi se mogli izvući iz napuštene kolibe. Igrači će se suočiti s brojnim izazovima, kodovima i zagonetkama koje će morati riješiti kako bi skupili objekte i koristili ih na pravi način. Exit: The Game – Napuštena koliba koristi mehaniku suradnje, stoga će igrači morati sjajno surađivati i komunicirati kako bi uspješno napredovali kroz igru.

Ova igra je ocijenjena vrlo dobro od strane ljubitelja igara i brojnih recenzija. Njezin nivo složenosti je umjeren, što je savršeno za obiteljske igraće večeri. S vremenom igranja od 60 do 120 minuta, Exit: The Game – Napuštena koliba pružit će vam nekoliko sati zanimljive i napete igre.

Ukratko, Exit: The Game – Napuštena koliba je izvrstan izbor za obiteljski društveni igralni stol. Ova tematska igra će vam pružiti priliku da se udružite s članovima obitelji, istražujete tajanstvenu kolibu i koristite svoje vještine zaključivanja kako biste oslobodili put prema slobodi. Bez obzira jeste li ljubitelj igara zagonetki ili tražite igru koja će vas izazvati, Exit: The Game – Napuštena koliba je odličan izbor za vas.

Exit: The Game – The Abandoned Cabin Društvena Igra

Burgle Bros. • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 45-90 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Burgle Bros. je manje poznata igra iz 2015. godine koju je objavio Fowers Games. S obzirom na temu članaka koji se bave tematskim društvenim igrama za obitelj, ova igra je odličan izbor za ljubitelje misterije i špijunskih tema. U igri, igrači preuzimaju ulogu članova kriminalne ekipe koja pokušava izvesti pljačku visoko osigurane zgrade, a sve to bez da budu uhvaćeni.

Burgle Bros. je kooperativna igra koja se može igrati samostalno ili u društvu do četiri igrača. Cilj je isplanirati i izvesti pljačku, otvarajući tri sefa i pobjeći kroz stepenice na krov zgrade gdje ih čeka helikopter.

Jedna od značajki ove igre je da je level kompleksnosti umjeren, što znači da će biti izazovna, ali ne i prezahtjevna za većinu igrača. Ova igra također nudi različite mehanike igre, uključujući akcijske bodove, rollanje kockica, pomjeranje po ploči, dodavanje/izmjenjivanje mapa i kooperativnu igru.

Igrači moraju biti oprezni i koristiti taktiku kako bi izbjegli stražare koji patroliraju zgradom. Svaki put kada se igrači nađu na istoj pločici s čuvarom, gube jedan od ukupno tri žetona za skrivanje. Ako igrač ostane uhvaćen bez preostalih žetona, igra je završena.

Burgle Bros. je osvojio simpatije fanova i pažnju kritičara, zahvaljujući zanimljivom tematskom dizajnu i dinamičnoj igri. Ova igra će pružiti obiteljima izazovno iskustvo suradnje i taktiziranja, dok suptilno potiče komunikaciju i timski rad. Uz vrijeme trajanja između 45 i 90 minuta, Burgle Bros. je idealna igra za večernju zabavu s obitelji.

Burgle Bros. Društvena Igra

Mysterium • Broj igrača: 2-7


 • Trajanje igre: 42-42 min


 • Ocjena: Dobar (★★★)


 • Kompleksnost: Niska (++)
Mysterium je tematska društvena igra koja je postala pravi hit od svog izlaska 2015. godine. U ovoj igri, igrači će se naći u ulozi duha koji pokušava otkriti misteriozno ubojstvo. Jedan igrač postaje duh koji mora komunicirati s drugim igračima, nazvanim medijima, kroz vizije koje prikazuju ilustrirane karte.

Od medija se očekuje da razumiju te vizije i na temelju njih pogađaju tko je počinio zločin, gdje se zločin dogodio te kojim je oružjem ubojstvo izvršeno. Igrači će morati surađivati kako bi uspješno riješili ovo misteriozno ubojstvo.

Mysterium će zasigurno oduševiti ljubitelje tematskih igara i misterioznih zgoda. Ova igra kombinira komunikaciju, logiku i suradnju, pružajući uzbudljivo iskustvo za cijelu obitelj. Također, zbog svoje jednostavnosti i razumljivosti, Mysterium će biti zabavna igra za igrače svih dobi. Njegov jedinstveni tematski okvir i intrigantna mehanika čine ga izvrsnim izborom za ovu tematsku listu društvenih igara za obitelj.

Mysterium Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!