Najbolje tematske kooperativne društvene igre

U svijetu tematskih kooperativnih društvenih igara, otkrijte izazove i avanture koje možete podijeliti s prijateljima.
Ove igre vam omogućuju da se udružite s drugima kako biste riješili razne zadatke, suočili se s opasnostima i postigli zajedničke ciljeve. Bez obzira jeste li ljubitelj fantasy svjetova, znanstvene fantastike ili misterija, naš popis najboljih tematskih kooperativnih društvenih igara pružit će vam nevjerojatno iskustvo timskog rada i uzbuđenja. Spremite se za nevjerojatne priče, taktičke odluke i neizvjesnost dok se zajedno suočavate s izazovima koje vam ove igre pružaju.

Sadržaj

Pandemic Legacy: Season 1 • Broj igrača: 2-4


 • Trajanje igre: 60-60 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Srednja (+++)
Pandemic Legacy: Sezona 1 je jedna od najpoznatijih tematskih kooperativnih društvenih igara koju su izdali Z-Man Games 2015. godine. Ova igra je postigla visoku popularnost među igračima i recenzentima, a njena kompleksnost je umjerena. S obzirom na tematiku igre, Pandemic Legacy: Sezona 1 se ističe kao jedan od najboljih izbora za lista tematskih kooperativnih igara.

U ovoj igri, igrači će unijeti svijet infekcije i bolesti te će kao tim stručnjaka za borbu protiv bolesti morati putovati svijetom, liječiti zarazne točke i istraživati lijekove za četiri različite kuge žurno, prije nego što se situacija izmakne kontroli. Igrači će na raspolaganju imati različite akcije koje će im pomoći u ostvarivanju tih ciljeva. Moći će putovati svijetom, graditi istraživačke stanice, liječiti bolesti, trgovati kartama s drugim igračima ili pronaći lijek za bolest. Svaki igrač ima jedinstvenu ulogu s posebnim sposobnostima koje će im pomoći u tim akcijama.

No, igrači neće imati nizak intenzitet borbe protiv bolesti, jer će morati suzbiti epidemije koje će širiti zarazu diljem svijeta. Tada će se morati nositi s povećanjem panike u gradovima, što će otežati putovanje u te gradove.

Pandemic Legacy: Sezona 1 se odvija kroz 12-24 sesije, ovisno o tome koliko dobro igrači igraju. Svaki mjesec, igrači će imati dvije prilike za ostvarenje ciljeva tog mjeseca. Ako uspiju, odmah će prijeći na sljedeći mjesec. Ako ne uspiju, dobit će drugu priliku uz dodatno financiranje za korisne događajne karte. Tijekom kampanje će biti uvedena nova pravila i komponente. Ove promjene mogu rezultirati trajnim promjenama u komponentama igre, uključujući pisanje po kartama, uništavanje karata i zalijepanje trajnih naljepnica na komponente. Karakteri igrača mogu stjecati nove vještine ili trpjeti štetne učinke, a čak je moguće i trajno izgubiti lik, koji više nije dostupan za igru.

Sve to čini Pandemic Legacy: Sezona 1 zanimljivom igrom koja nudi duboku i emotivnu igračku avanturu. Bez sumnje, ova igra je na našem popisu jer je jedna od najboljih tematskih kooperativnih društvenih igara koje možete isprobati.

Pandemic Legacy: Season 1 Društvena Igra

Gloomhaven • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven je izuzetno popularna igra iz 2017. godine, koju je objavila kompanija Cephalofair Games. Ova tematska društvena igra spada u kategoriju strategijskih igara sa izraženim elementima fantazije i istraživanja. Odmah nakon izlaska, Gloomhaven je stekao kultni status među ljubiteljima igara, a visok nivo složenosti je svakako jedan od razloga zašto se ova igra nalazi na našem popisu najboljih tematskih kooperativnih društvenih igara.

U Gloomhavenu igrači preuzimaju ulogu avanturista koji putuju do mračnih krajeva svijeta, svaki sa svojim vještinama i razrađenom pričom. Cilj igre je zajedničko istraživanje i čišćenje opasnih tamnica i zaboravljenih ruševina. Jedan od ključnih elemenata ove igre je odlučivanje o akcijama nakon svake scenarija, gdje će igrači donositi odluke koje će odrediti dalji tok priče. U tom smislu, Gloomhaven podsjeća na knjigu “Izaberi svoju avanturu”, jer će svaka odluka igrača utjecati na dalji razvoj igre.

Tijekom igre, igrači će se boriti protiv automatiziranih čudovišta koristeći inovativan sustav karata. Svaki potez se odvija tako da igrač odabere dvije karte iz svog špila, a svaka karta ima gornju i donju funkciju. Gornja funkcija karte određuje inicijativu, dok donja funkcija omogućuje različite akcije. Važno je napomenuti da će igrači tijekom vremena trajno gubiti karte iz svojih ruku, stoga je potrebno mudro planirati svoje poteze.

Iako Gloomhaven zahtijeva određeni angažman i višečasovno vrijeme za odigravanje, rezultat je jedinstveno iskustvo u svijetu društvenih igara. Ova igra je odličan izbor za ljubitelje taktičke borbe i istraživanja, a njegov visoki rejting među igračima definitivno opravdava njegovo mjesto na našem popisu najboljih tematskih kooperativnih društvenih igara.

Gloomhaven Društvena Igra

Gloomhaven: Jaws of the Lion • Broj igrača: 1-4


 • Trajanje igre: 30-120 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Gloomhaven: Jaws of the Lion je tematska kooperativna društvena igra koja neće razočarati ljubitelje strategija i avanturista. Ova igra je osvojila srca mnogih igrača i stekla izvanredne ocjene, a njen nivo kompleksnosti je visok. Iako je samostalan naslov, Jaws of the Lion se odvija prije događaja u originalnoj igri Gloomhaven. Uključuje četiri nove likove – Valrath Red Guard, Inox Hatchet, Human Voidwarden i Quatryl Demolitionist – koji se mogu koristiti i u originalnoj verziji igre. Svaki lik ima svoje jedinstvene sposobnosti i stil igre, dopuštajući igračima da pronađu svoju omiljenu ulogu u fantastičnom svijetu Gloomhavena.

Jaws of the Lion također donosi novu kampanju i misterij koji poziva heroje da istraže slučajeve tajanstvenih nestanaka unutar grada. Hoće li otkriti da je za sve krivac Vermlings, ili je nešto mnogo zlobnije u igri? Biti će to prava avantura dok ulazite u tajanstveni svijet i suočavate se s brojnim izazovima.

Ono što posebno razlikuje Jaws of the Lion od originalne verzije jest njegov prilagođeni pristup. San svakog zaljubljenika u društvene igre koji se doveo u situaciju razbacanosti brojnim kartonskim komadima je upravo ovaj naslov. Umjesto komplicirane organizacije pločica koje često donose dodatni posao, igrači će sada igrati na samom scenariju koji ima predivno oslikane ilustracije jedinstvene za svaki pojedini scenarij. Jednostavan pravilnik i pet scenarija tutorijala koji će nove igrače polako uvoditi u iskustvo igranja suštinski smanjuju prepreke ulaska u svijet Gloomhavena.

Dakle, Gloomhaven: Jaws of the Lion je idealna igra za sve one koji žele doći do srži Gloomhaven svijeta na brz, pristupačan i zabavan način. Sa svojom tematskom dubinom, moćnim likovima i tajanstvenim kampanjama, ova igra će vas potaknuti na suradnju i strategiju kako biste se suočili s izazovima koje donosi. Uz Gloomhaven: Jaws of the Lion nećete se samo dobro zabaviti, već ćete biti dio priče koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Gloomhaven: Jaws of the Lion Društvena Igra

Nemesis • Broj igrača: 1-5


 • Trajanje igre: 90-180 min


 • Ocjena: Odličan (★★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Nemesis je vrhunska tematska kooperativna društvena igra koja će zbog svog napetog i uzbudljivog gameplaya oduševiti sve ljubitelje znanstvene fantastike i horora. Objavljena 2018. godine od strane Awaken Realms, ova igra je brzo osvojila srca igrača i postala jedan od najtraženijih naslova na tržištu. Igrači se suočavaju s opasnostima svemirske letjelice zaražene neprijateljskim organizmima, dok istovremeno moraju obavljati svoje zadatke i pokušati preživjeti. Uloga svakog igrača je jedan od članova posade s vlastitim setom vještina i opreme. Ova igra je savršena kombinacija vojne strategije, taktičkih odluka i elementa sakupljanja karata.

Nemesis se ističe po visokoj razini kompleksnosti, što je čini izazovnom i zanimljivom igrom za sve iskusne igrače koji vole duge i kompleksne igre. Sudeći prema ocjenama i recenzijama oduševljenih fanova, Nemesis donosi nevjerojatno napetu igru s vrhunskim kvalitetom komponenti i vrhunskom izvedbom. Unatoč visokoj razini složenosti, Nemesis nudi duboku imerziju i nevjerojatno ispunjavajuće trenutke kroz igru. Uzimajući u obzir da je Nemesis tematska kooperativna igra, savršeno se uklapa u ovu listu tematskih kooperativnih društvenih igara. Zahvaljujući mehanikama igre poput kampanje, borbe s kartičnim pogonima, skrivenih uloga i prekida, Nemesis donosi nepredvidljive trenutke i izazove za sve igrače koji vole surađivati ​​i zajednički usmjeravati akciju. Ovo je definitivno igra koju trebate isprobati ako tražite intenzivno iskustvo u svijetu tematskih igara.

Nemesis Društvena Igra

Arkham Horror: The Card Game • Broj igrača: 1-2


 • Trajanje igre: 60-120 min


 • Ocjena: Vrlo Dobar (★★★★)


 • Kompleksnost: Visoka (++++)
Arkham Horror: The Card Game je jedna od najpoznatijih tematskih kooperativnih društvenih igara na tržištu. Ova igra, objavljena 2016. godine od strane Fantasy Flight Games, kombinira elemente role-playing i kartičnih igara kako bi stvorila jedinstveno iskustvo inspirirano djelima H.P. Lovecrafta.

U Arkham Horror: The Card Game, vi i vaš prijatelj (ili do tri prijatelja ukoliko koristite dvije glavne kutije za igru) postajete likovi u mirnom gradiću Arkham. Svaki od vas ima svoje talente i mane, koje ćete vidjeti reflektirane u vašem prilagođenom špilu karata. Te karte će vam služiti kao resursi dok s prijateljima rješavate najstrašnije tajne svijeta.

Igra je temeljena na kampanji, gdje će vas svaka avantura odvesti dublje u tajnu koju morate otkriti. Susrest ćete se s kultistima i opasnim ritualima, ukletim kućama i čudovištima iznimno zastrašujućeg izgleda. Svaki vaš izbor i akcija imat će dalekosežne posljedice koje će utjecati na tijek igre te kroz koje ćete zaraditi iskustvo kako bi se bolje pripremili za buduće avanture.

Arkham Horror: The Card Game ima visoku razinu kompleksnosti, što privlači iskusne igrače koji se vole izazvati i uroniti u svijet Lovecraft-ove mračne fantazije. S kombinacijom igračkog iskustva, misterija, horora i mogućnosti izgradnje prilagođenog špila karata, ova igra je neizostavni izbor za sve ljubitelje tematskih kooperativnih društvenih igara.

Arkham Horror: The Card Game Društvena Igra
Ivan Šimić
Latest posts by Ivan Šimić (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nastavi istraživati igre

Povezane objave

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Najiščekivanije Društvene Igre 2024.

Uživajte u pregledu najuzbudljivijih društvenih igara koje dolaze u 2024., od svemirskih odiseja do povijesnih avantura. Ne propustite ove hitove!